Buscar este blog

jueves, 28 de febrero de 2013

Pizza casolana de mozzarella i pernil salat

M'agraden molt les pizzes! No en menjo gaire sovint, però. Per qüestions de salut (no són gaire saludables), i perquè les que venen, realment, no són massa bones (sempre hi trobo alguna pega, la massa, poc formatge, poc condiment....).

Per què no fem la nostra propia pizza?? Així ens garantirà un àpat fet al nostre gust, amb els nostres ingredients i sense el perill de trobar-nos un tros de metall dins (com fa poc s'ha trobat) o carn d'un altre animal que no han etiquetat degudament. 

Fem la nostra pròpia pizza, que serà millor o igual, però segur que la trobem deliciosa.......

 Ingredients:

PER LA MASSA:

- 150 g farina de força
- 150 g farina d'espelta integral
- 200 ml aigua mineral tèbia
- 1/2 culleradeta de sal
- 20 g llevat fresc (el refrigerat)
- 15 g d'oli d'oliva

PEL FARCIT:

- Xampinyons
- Mozzarella de búfala
- Pernil salat
- Orenga
- Formatge tendre (per farcir les vores de la pizza)
- Oli d'oliva


Procediment:

1. Per fer la massa, posarem en un bol les farines, la sal i l'oli d'oliva. Seguidament hi incorporem el llevat esmicolat i l'aigua mineral tèbia. Remenem bé fins que la massa se'ns desenganxi de les mans, i seguim estirant fins que es formi una massa elàstica i compacte. Deixarem que reposi fins que creixi el doble, unes 2 hores.

2. Un cop hagi crescut el doble del seu volum, l'estirarem amb l'ajuda d'un corró fins que quedi ben fina (en aquest moment, abans de farcir-la, la disposarem sobre la safata del forn amb paper de forn, i preescalfem aquest a 200ºC).

3. Farcirem les vores de la pizza amb formatge tendre, així es desfarà un cop entri al forn. Escamparem salsa de tomàquet per tota la massa, xampinyons laminats, trossets de mozzarella de búfala, orenga i un bon raig d'oli d'oliva.

4. Deixem coure al forn fins que la massa estigui cuita i daurada pels voltants i la base, i el formatge desfet i gratinat.

5. Un cop traiem la pizza hi afegim tires de pernil salat.

I vet aquí la meva primera recepta de pizza casolana feta de dalt a baix.

La mescla de mozzarella i pernil salat la vaig provar fa un mes a Fuerteventura, i em va agradar tant que vaig decidir fer una recepta d'homenatge!

Perquè la disfruteu el cap de setmana.....

Bon profit!

21 comentarios:

  1. Hola Roser, estoy de acuerdo contigo, como lo hecho en casa no hay nada, me encanta como te ha quedado, con el jamón queda deliciosa.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponderEliminar
  2. Deliciosa e com um aspecto maravilhoso!
    bjs

    ResponderEliminar
  3. Roser guapa,quina pinta més bona que te la pizza casolana,mare de deu,jo en vui¡¡¡
    Mil petonets i bon cap de setmana preciosa.

    ResponderEliminar
  4. I tant!! No hi ha ni punt de comparació de la pizza casolana amb la de compra...nosaltres en mengem els divendres, quan puc fer-la! jejejej

    ResponderEliminar
  5. donde esta una pizza casera que se quiten las q nos dan x ahi. yo desde que se hacer la masa ya no las compro.
    saludos

    ResponderEliminar
  6. La mescla de farines me pareix molt encertada per variar la massa de la pizza. Ta quedat molt bé.
    Besets

    ResponderEliminar
  7. A mi també m'encanten les pizzes casolanes.
    Aquesta combinació ummmmmmmmm, boníssima.
    jejeje, doncs si se'ns cau la bava a tota la família amb la Irati.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  8. La pizza me parece bien buena con esos ingredientes y la masa me la guardo ahora mismo, que así con espelta muchisimo más sana y natural, genial Roser
    Besotes guapa

    ResponderEliminar
  9. Tienes razon Roser como la pizza casera no hay otra ,aparte de que esta mucho mas rica ,sabemos lo que comemos
    Esta tuya esta estupenda
    besinos

    ResponderEliminar
  10. Pizzita casera de las buenas buenas, qué delicia de relleno, mmm...

    ResponderEliminar
  11. Que bona Roser! a casa també fem tot sovint pizza xo fent nosaltres la massa i no hi ha color! En fem una de molt similar a la teva, amb farina d"espelta que ens agrada molt!
    ptns!!

    ResponderEliminar
  12. Precisament avui al vespre tinc les meves nebodes en plan divendres nit de peli + pizza, així que segur que cau una pizza casolana com aquesta! ;)

    ResponderEliminar
  13. Sembla molt bona, Roser! La massa es veu molt cruixent. A mi em passa com a tu, que m'agrada molt la pizza però no en menjo gaire perquè són poc saludables... però feta a casa... "ojo", això és una altra història! A més, com dius, t'hi pots posar la quantitat que TU vols, no la que T'HI posen. M'agrada començar així el cap de setmana!! Petons!

    ResponderEliminar
  14. M'encanta la pizza!!! Però quasi sempre la faig amb bacon, tonyina, ceba... Em sembla autèntica aquesta, té una pinta bonsíssima! La provaré!
    Petons!

    ResponderEliminar
  15. Desde luego que nada como una caserita. Lo que no heusado nunca es la harina de espelta
    Besitos

    ResponderEliminar
  16. Una proposta perfecta, sí senyora, visca la pizza casolana!

    ResponderEliminar
  17. No hi ha com una bona pizza casolana, ta quedat fantàstica
    Petons

    ResponderEliminar
  18. Un cop has probat la massa de pizza casonala ja no tornes més a comprar-ne del super:
    T'ha quedat perfecta aquesta pizza.
    Petons

    ResponderEliminar
  19. quan les proves de casa ja no t´agrà comprarles, boníssima Roser, bsts

    ResponderEliminar
  20. Fa temps que tinc ganes de fer la massa, m'agrada molt com t'ha quedat!
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  21. Maravillosa pizza Roser, tan buena como comerse un bocadillo. Yo también la hago de espelta, muy rica y ¿sabes lo que más me gusta al ver la foto? El borde, se crujiente, me encanta. Besos

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!