Continuem amb les receptes saludables! Aquesta va de verdures, concretament és una galette o coca farcida de verduretes i acompanyades d'un ou poché, on el rovell està cru i s'expandeix per totes les verdures donant-li aquell gustet únic.
Una galette és una variant francesa de les creps, la primera és salada i la segona és dolça, generalment.
I les verdures, que dir de les verdures! Enviades per La Tavella, una cooperativa ecològica on conreen i comercialitzen fruita i verdura respectant el medi ambient i ajudant a la inserció sociolaboral a persones amb risc d'exclusió.
Amb aquestes verdures ecològiques he elaborat aquesta minestra que no deixarà indiferent. Mireu, mireu.....
Ingredients:
- 1 pasta de full
- Salsa de tomàquet casolana
- Ceba ecològica
- Porro ecològic
- Bledes ecològiques
- Bròquil ecològic
- Pastanaga
- Ou de gallines feliçes
- Sal maldon
- Oli d'oliva
Preparació:
1. Tallarem la ceba i el porro ben petit i ho saltejem a la paella fins que quedi ben ros. Reservem.
2. Netegem i bullim les bledes uns 5 minuts. Escorrem i reservem.
3. Traiem les flors del bròquil i fem tires fines de pastanaga. Ho coem al vapor durants uns 5 minuts també. Reservem.
4. Estirem la pasta de full i la cobrim amb la salsa de tomàquet. A sobre hi afegim la ceba i el porro daurats, la bleda bullida i, finalment, el bròquil i la pastanaga.
5. Ho coem al forn preescalfat a 200º fins que la massa estigui daurada.
6. Per fer l'ou poché, posarem aigua a un cassó al foc. Quan començin a sortir bombolletes afegirem l'ou, que estarà embolicat amb paper film apte per cuinar. Ho deixarem dins el cassó uns 5 minuts.
Millor si unteu el paper film amb oli, perquè l'ou no se us enganxi i sigui més fàcil de treure'l sense que es trenqui.
7. Finalment posem l'ou al mig de la galette i li fem un tall perquè surti el rovell. Espolsem una mica de sal maldon per tota la coca
Apetitós ehh!??
Mireu la cistella que em van enviar!! Moltes gràcies de nou per aquesta generositat! Ja veieu que n'estic fent un bon ús!!
Aprofito per presentar aquest plat al Memòries d'una cuinera, ja que aquest més el tema va de minestres. Aquesta és una clàssica minestra de verdura però presentada d'una forma totalment diferent.
Espero que us agradi i ho tasteu, hem d'aprofitar les verdures d'hivern!
Bon profit!
M'agrada perque te molt bona pinta
ResponderEliminarEstupenda receta.
ResponderEliminarBs
Genial recepta Roser :) N'estàs fent un moooolt bon ús, gràcies!!
ResponderEliminarUn pastelito de verduras genial y elhuevito en lo alto, para dejarlo de lujo
ResponderEliminarbesitos
Uma receita muito apetitosa!
ResponderEliminarBjs
buena idea hacer una minestra con esta galettem,te ha quedado muy bien y muy sana
ResponderEliminarpeto
Ja li has tret profit ja. Que bo!
ResponderEliminarPues sí que estás con recetas sanas pero se agradecen y con esos productos como para no usarlos, verdad? Buenísima la galette.
ResponderEliminarbesos guapa
La galette está bonísima :). L'altre dia vaig fer el pastis de llet que tens al blog, dilluns et penjo l'enllaç :D
ResponderEliminarPtonets i bon finde. Els carnavals de Pallejà, els millors del baix :)
http://0001deasdeocio.blogspot.com/
Ostres i que tal el pastís!? et va agradar? és dens oi? jeje Doncs tu i jo no estarem gaire lluny, estaré als carnvals de Martorell així que si per casualitat hi passes....jeje petons i bon finde!!!
EliminarOh, m'encanta, Roser! Te les empesques totes, tu! D'entrada, la galette que ens presentes, que ja havia vist i que jo coneixia d'una altra manera, perquè a la Bretanya és una creppe feta amb farina de fajol. Segon, els ingredients ecològics de la TAVELLA, que són fantàstics, oi? I tercer, encara tens temps de participar a la proposta de Memòries d'una cuinera!! Ja et dic jo, te les empesquetes totes.. he he. petonets!
ResponderEliminarUna recepta saludable i ben bona...l'apunto!! Un petonet
ResponderEliminarMe ha gustado mucho...besos
ResponderEliminarQué bo, les menjaría ara mateix! M'encanta el farcit!
ResponderEliminarPetons
full i verdures..............delicios
ResponderEliminarHUmmmm que bó ............M'encanta les verdures així , i amb la pasta de full encara més.
ResponderEliminarPetons
Roser ,que bueno y es que a mi las verduras me encantan ,si ademas me las metes en una cazuelina de pasta ,el no va mas ....
ResponderEliminarbesinos guapa
Quina bona pinta que té! Bon cap de setmana i feliç carnaval :)
ResponderEliminarRecepta senzilla saludable i molt bona.
ResponderEliminarQuina forma tan original de fer minestra!! Quina delícia!! Petons
ResponderEliminarUna molt bona manera de presentar i menjar una estupenda minestra casolana.... M´agrada!!! Petons,
ResponderEliminar¡Uy, qué bueno!... Me encanta cómo tienen que quedar las verduritas mezcladas con el huevo poché.
ResponderEliminarUn besote.
Una minestra molt original i mol més bona, així ningú pot dir queno a menjar verdures! :)
ResponderEliminarFins i tot aquells que sempre arrufen el nas davant les verdures se les mengen a gust amb una preparació com aquesta
ResponderEliminarPtnts
Dolça
Molt original aquesta forma de presentar-la. Té molt bona pinta.
ResponderEliminarQuina recepta de minestra més original!!! I quina bona pinta que té! Amb aquest plat deixes content a tothom! ;)
ResponderEliminarUna abraçada!
Una combinación irresistible, qué buenísima te quedó!!!
ResponderEliminarMolt bona idea, un plat molt vistós, complert i saludable, és genial!
ResponderEliminarPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Ah, per cert, molt bé això de fer unes magdalenes amb Baileys!;)
Fabuloso Roser, qué rico. A mi me gusta hacer este tipo de recetas, es una delicia. Besos
ResponderEliminarOstres Roser, en format galette no me l'esperava! una molt bona idea. petonets i gràcies per participar
ResponderEliminarEstupenda opción tu versión en galette.
ResponderEliminar