La web Anar de Tapes ha iniciat el mes de febrer un concurs de receptes Mossegades, on ens proposen elaborar una tapa o barqueta.
Participo al concurs elaborant una tapa inspirada en el mar, ja que està formada per bacallà i un fals caviar, el mill, un cereal molt utilitzat a l'orient. I és negre perquè li he posat una bosseta de tinta de calamar a l'aigua d'ebullició!
Queda un plat sofisticat, cruixent, melós i saborós, alhora.
Ingredients (per a 4 persones):
- 4 làmines de pasta fil·lo
- Mantega
PEL PURÉ DE BACALLÀ
- 250 g de bacallà dessalat
- 40 ml llet
- 1 ceba
- Oli d'oliva
PEL FALS CAVIAR DE MILL
- 100 g de mill
- 1 bosseta de tinta de calamar
- Aigua mineral
- Sal
PER LA SALSA DE PEBROTS
- 150 g pebrots del piquillo en conserva
- 100 g salsa tomàquet
- Julivert
Preparació:
1. Per cada cassoleta de pasta fil·lo, dividirem cada làmina en 4 parts i les pintarem amb mantega desfeta. Les col·loquem una sobre l'altre i les afegim dins un motlle. Així amb les 4 cassoletes. Les courem al forn preescalfat a 200º fins que agafin color daurat vigilant que no es cremin.
2. Pel puré de bacallà, saltejarem una ceba amb oli a un cassó. Quan començi a agafar color afegirem el bacallà i la llet. Deixarem coure 5 minuts i triturarem. Reservem.
3. En un altre cassó bullirem el mill amb aigua i una bosseta de tinta negra, durant uns 15 minuts, fins que l'aigua hagi evaporat del tot. Reservem.
4. Per la salsa, triturarem la salsa de tomàquet amb el pebrots del piquillo en conserva.
5. Per emplatar, traiem amb molt de compte la cassoleta del motlle on l'hem cuit (pot ser una tassa, un motlle d'alumini...) i hi afegirem, en un cantó, el puré de bacallà, i en l'altre el fals caviar de mill. Finalment, decorem amb la salsa de pebrots i tomàquet i espolsem julivert picat.
Us agrada?! La veritat que queda molt ben presentat i de gust és bonissim a més de ser un plat complet, mill, bacallà i pebrots!
Ara només falta que em voteu (A PARTIR DEL DIA 21, A L'ADREÇA DE "ANAR DE TAPES") i ja seré feliç!
Bon profit!
Hola Roser, on se t'ha de votar?
ResponderEliminarencara no, a partir del dia 21!! a l'adreça on he posaat l'enllaç del AnarDeTapes!! ;-)
EliminarUna curiosa tapa bien presentada, entra por la vista.
ResponderEliminarUn petó.
Roser mucha suerte en el concurso porque esta cazuelita te ha quedado riquísima, besitos guapa
ResponderEliminarRoser, ha de ser molt bona aquesta cassoleta de bacallà.
ResponderEliminarQuina cassoleta mes bona, no?
ResponderEliminarDoncs alli anirem a votar!!! crec que t'ha quedat molt bé! Petons
ResponderEliminarBonissima...el bacallà m´agrada molt, aquesta cassoleta es una forma diferent de prepar-la...la provarem a fer.
ResponderEliminarSuerte amiga, espero que tengas éxito en el concurso.
ResponderEliminarBesos.
ostres, que original!! que tinguis sort!!!
ResponderEliminarRoser, sort en el concurs, la recepta val un bon premi, és estupenda.
ResponderEliminaroh! aquesta recepta és genial... fals caviar de mill!! Això sí que és crear una mossegada. Petons!
ResponderEliminarGenial roser super original i uns sabors molt ben trobats. sort!!!
ResponderEliminarGenial roser super original i uns sabors molt ben trobats. sort!!!
ResponderEliminarLa idea del fals caviar em sembla molt diveritda i original.
ResponderEliminarI presentat en aquestes cassoletes de fil·lo queda molt vistós.
No sé si ganarás el premio, pero ten por seguro que has hecho una gran tapa, muy original, el falso caviar es un puntazo ;)
ResponderEliminarAbrazos
moltísssssssssima sort Roser!!!! es una bona recepta. petonets
ResponderEliminarMenuda pinta tiene tu tapa. Se ve deliciosa. No me voy a acordar pero recuerdame mañana que te vote.
ResponderEliminarquin mosset més bo, sort Roser, bsts
ResponderEliminarMolt bona pensada el fals caviar!! Sort!
ResponderEliminarUna recepta original, espero que tinguis sort
ResponderEliminarPetons
Un plat sorprenent, m'agrada molt la combinació.
ResponderEliminarUna abraçada