Avui us presento una amanida novaiorquesa amb nom propi, com l'amanida César internacionalment coneguda. Aquesta, però, va ser creada a l'hotel Waldorf fa més de 100 anyets.
És una mescla de sabors frescos formada per poma, fruits secs, api, patates...., ideal per l'estiu (ho sé, encara fa fred). És una amanida per celebrar que el dia s'allarga i aviat, ben aviat, arribarà la primavera.
He elaborat l'amanida amb els millors ingredients, que no podia ser de cap altre manera que amb els productes de La Tavella.
Som-hi!
Ingredients (per 2-3 persones):
- 2 pomes Gala ecològiques
- 2 patates vermelles ecològiques
- 1 ceba tendra
- Un grapat de nous
- Enciam ecològic
PER LA VINAGRETA:
- 100 g lactonesa (maionesa de llet):
* 50 ml llet semidesnatada
* 100 ml oli oliva
* sal i suc de llimona
- 100 g philadelphia
- Porradell
Preparació:
1. Pelem i tallem les patates a daus petits i les bullim uns 5 minuts, fins que estiguin cuites però que no es desfacin. Reservem.
2. Netegem les pomes i les tallem a daus, de la mateixa mida que la patata. Reservem i fem la mateixa operació amb la ceba tendra.
3. Barregem aquests ingredients juntament amb les nous picades.
4. Per la vinagreta, emulsionem la llet amb l'oli, la sal i unes gotes de llimona, fins que ens quedi una textura de maionesa. Barregem 100 g de la lactonesa amb 100 g de philadelphia i una mica de porradell ben picat. Amanim l'amanida amb aquesta vinagreta.
5. Per emplatar, fem un llit de fulles d'enciam i amb l'ajuda d'un motlle metàl·lic afegim l'amanida amb la vinagreta.
El trosset de tomàquet l'he afegit perquè li doni color al plat, només.
Boníssima!!
Bon profit!
Es que les amanides són tan agraides!!! admeten de tot i sempre estan bones!!
ResponderEliminarl´amanida sempre em ve bé i amb eixa salsa, molt bona Roser, bsst
ResponderEliminarRoser a mi las ensaladas me encantan en cualquier epoca del año .Esta me parece buenisima ,tiene unos ingredientes estupendos
ResponderEliminarbesinos
a mi les amnides semprem'agraden, i aquesta combinació es genial
ResponderEliminarJo en menjo tot l´any i farcidetes com la teva César, Què bona que és, oi?
ResponderEliminarUna ensalada estupenda, lo más que me gusta es el aliño
ResponderEliminarBesitos
Jo me l'apunto per quan faci bo, que avui amb la nevadeta que em tingut aki dalt només penso en brous!!
ResponderEliminarPetons
jajja no m'estranya!! deu ni do ehh...disfruta de la neu!! petons
EliminarUm prato delicioso!
ResponderEliminarBjs
Deliciosa, Roser. És molt cremosa! M'encanta... ;-))
ResponderEliminarEncara que faci fred són tan agraïdes les amanides....Nosaltres en mengem a qualsevol època de l'any, ens encanten. La Waldorf la vaig probar quan vaig viatjar a Londres i em va agradar força, però mai l'he fet a casa. AMb la teva recepta poder m'animaré.
ResponderEliminarPetonets. MAR, de EQNME
A mi m'agraden tot l'any, les amanides...
ResponderEliminarPetonets.
Aquesta amanida la porto deistjant fer-la des de l'any passat, quan la vaig veure al llibre del Ferran Adrià! Sense frankfurt ha de ser igual de bona, aquesta salseta amb l'api i la poma m'ho imagino i ja salivejo... Jo és que les amanides me les menjaria totes, semblo una cabra....
ResponderEliminarPetons guapa!
Quines ganes que arribi la primavera!!! jejejej aquesta amanida no l'he provat mai però sembla genial! petons
ResponderEliminarAquesta amanida amb bons productes te l’èxit garantit
ResponderEliminarPetons
Una ensalada muy buena y una vinagreta muy rica, tiene que darle un sabor extraordinario a esta ensalada.
ResponderEliminarBesos
Cocinando con Montse
una de las ensaladas mas famosas del mundo,rica rica
ResponderEliminarpeto
Bé, Roser! s'ha de ser optimista i pensar que estem ben apropet del bon temps!
ResponderEliminarGràcies per ensenyar-nos aquesta amanida amb tanta història!
ptns!!
M'encanten les amanides que porten fruita, són molt més gustoses!
ResponderEliminarFantástica ensalada Roser, me gusta mucho!! Besos
ResponderEliminarProductes catalans a l'estil novaiorquès!! We like it :)
ResponderEliminar