El meu còctel preferit, el mojito, convertit en pastís!!
Aquesta recepta volta per la xarxa desde fa mooolt de temps! Doncs ja el puc borrar de la llista de pendents. És més, en una setmana l'he fet dues vegades!! Per dos aniversaris diferents, i va ser tant l'èxit i que no me n'he pogut estar de compartir aquest dolç amb vosaltres. És fantàsic!!
He de donar les gràcies a Erruki del bloc Erruki Laurel, d'on he tret la recepta. Ja em perdonarà, però, els petits canvis que he fet, com no evaporar el ron, enteneu-me, que és un mojito sense ron?!
Els ingredients són per un pastís gran (de 24 cm de diàmetre) o per 5-6 de petits, individuals.
Ingredients:
PER LA BASE
- 200 g galeta
- 100 g mantega
PEL FARCIT DE MOJITO
- 240 ml d'aigua
- 120 ml ron (el que més us agradi, no importa)
- 150 g sucre integral
- El suc i ralladura de 4 llimes
- Menta fresca (abundant)
- 400 g philadelphia o formatge per untar
- 6 fulles de gelatina o 1 sobre de gelatina neutre en pols
PER LA COBERTURA
- 1 sobre de gelatina de llimona Dr. Oetker*
- 400 ml aigua
- 2 gotes de colorant líquid blau
- *1 cullerada de sucre (només en cas que la gelatina no en dugui incorporada)
Preparació:
1. Farem la base del pastís, triturant la galeta i afegint-hi la mantega desfeta fins que quedi ben incorporat. Afegirem la mescla a la base del motlle desmontable, apretant bé, i ho courem al forn preescalfat a 200ºC durant 5 minuts. Ho deixarem refredar a la nevera.
2. Pel farcit de mojito, posarem un cassó al foc juntament amb l'aigua, el ron, el sucre, el suc i la ralladura de 4 llimes i un bon manat de menta fresca. Ho deixarem infusionar a foc lent durant 10 minuts, el sucre s'ha d'haver desfet i la menta ha d'haver perfumat el conjunt.
3. Colarem per eliminar la menta i les restes de ralladura, i tornarem a posar el cassó al foc, on hi afegirem la gelatina. Remenarem bé amb unes varetes fins que es desfaci. Separem del foc i hi afegim el formatge per untar. Triturem fins que quedi una mescla homogènea. I ho afegirem al motlle, sobre la base de galeta. Ho tornarem a ficar a la nevera perquè qualli el conjunt, un mínim de 5-6 hores.
4. Per la cobertura, dissoldrem el sobre de gelatina amb l'aigua i una mica de sucre. Ho posem al foc i quan començi a bullir ho retirarem i hi afegirem dos gotetes de colorant blau, perquè agafi aquest to verdós. Incorporarem la cobertura sobre el pastís, vigilant que no es formin bombolles d'aire ja que aquestes quedaran presents quan la gelatina qualli (a mi m'ha passat com es pot veure a les fotografies).
5. Seguidament decorem amb unes fulletes de menta o cireres confitades, per donar color i alegria al pastís, tot i que d'alegria no li falta, i deixarem que la cobertura qualli del tot.
És ideal per l'estiu, quan tingueu un sopar amb amics o familiars a l'aire lliure. Tothom que l'ha tastat m'ha comentat que és un postre molt refrescant i lleuger, et venen ganes de repetir....
Aquesta vegada he posat bastant galeta a la base, potser massa, jeje, però és que és tant bona......
Aquesta vegada he posat bastant galeta a la base, potser massa, jeje, però és que és tant bona......
Bon profit!
Que maravilla de pastel de mojito, las he visto grandes, pero así individuales que monos, Saludos.
ResponderEliminarSí que es muy refrescante, a mi me encanta. Y estoy contidgo que "nada" de evaporarr el ron, jeje
ResponderEliminarBesitos
Jajajaja...mojitos!!!...aquest pastís t´ha quedat preciós.
ResponderEliminarPetons
Que delicia,muito bonito!
ResponderEliminarBjs
Roser ,que rico y lo mono que te quedaron ,un estupendo postre
ResponderEliminarbesinos
bo, bonísim!! original sens dubte, mandamen un troçet, mmmm!!! una abraçada
ResponderEliminarVolta per la xarca i jo no l'he vist????
ResponderEliminarOstres, doncs va directe a la meva llista de pendents, que em sembla sensacional!
És curiós això del colorant, blau perquè et quedi verd, je je je... :)
Ja ha quedat clar que és de mojito, mojito...quina vistositat!
ResponderEliminarAi Roser segur que és molt bo però la presentació és de 10.
ResponderEliminarUn postre bien original y con un color precioso
ResponderEliminarBlanca de JUEGO DE SABORES
ohhhhh!!! aixo son "palabras mayores" quina pinta, ummmmmm
ResponderEliminarUi, quan el vegi el meu home...
ResponderEliminarolé! És genial, Roser!! M'ha encantat! Segons com, sembla un pastís tret dels dibuixos animats!! Ha ha. Jo també me l'apunto a pendents, a veure si m'aplico... Petons
ResponderEliminarQué cosa más apetecible y fresquita, mm...Una delicia de pastel!!!
ResponderEliminarQué original, me lo apunto. Un besico y feliz semana!.
ResponderEliminaruau! quina pintassa te! apuntada! petons
ResponderEliminarJo també el tinc publicat.
ResponderEliminarSi em permets una sugerencia...per la base de galetes fes servir els "bocaditos de limón" de la marca cuétara...ja veurás que bo!!!
Petonets.
te la permeto i te me la guardo!!! ;-) mercii guapa!
EliminarUhmmm!!! ami també m'encanta el mojito!!! Tinc a la nevera una ampolla d'un que ja ve preparat i que no porta alcohol que és deliciós!!!
ResponderEliminarEl pastís genial, em guardo per la recepta. A l'estiou caurà....
El verd de la gelatina és genial!!!
Petonets
Que bo!! A mi també m'encanta el mojito, i estic amb tu en això de ''que seria d'un mojito sense ron'' ejeje. T'ha quedat ben maco!
ResponderEliminarPetons
Esta receta tengo que prepararla para mi hermana :)seguro que le encanta. Un beso!!!
ResponderEliminarummm que pinta!!! de lujo! besos
ResponderEliminarGenial de bueno y de presentacion
ResponderEliminarUn corte sensacional
Peto
Qué tarta tan rica Roser, ¿qué bebida no conviertes en postre? Buenísima receta pero sintiéndolo mucho, cuando la haga, evaporaré el alcohol, jeje... Un besazo guapa
ResponderEliminarQué pinta madre mía, quiero uno... o mejor dos!!! Realmente es un pastel muy original
ResponderEliminarAbrazos
Qué macos t'han quedat i així individuals m'agraden moltíssim i de gust han d'estar bons, bons.
ResponderEliminarPetons.
Hola Roser guapa tu
ResponderEliminarNena quina cosa més, bona, i rtal com dius una pinta refrescant de hummm, et copio la teva formula
mil petonets dolços, Susanna
Ummm aquesta recepta a pendents!!!!!
ResponderEliminarPetons
wow què bo, Roser, el mojito m´encanta i el color preciós, bsts
ResponderEliminarUna alegría para ponerle broche a una buena comida, lo mires como lo mires.
ResponderEliminarSaludos desde Waterbridge.
-Andy-