Un aperitiu explosiu! Per què diferents? Doncs perquè són lioneses dolç-salat, amb un sabor sorprenent però amb una combinació clàssica. Qui no ha tastat mai la sobrassada amb mel? La sobrassada amb formatge o el formatge amb mel?
I tots 3 a l'hora?
Ingredients (per a 14 lioneses):
- 125 ml d'aigua
- 50 g mantega
- 75 g farina
- un pessic de sal
- un pessic de sucre
- 2 ous
- Sèsam
- Sobrassada
- Formatge de cabra en rul·lo
Preparació:
1. Per la massa de les lioneses, poseu un cassó al foc amb aigua i mantega. Quan la mantega s'hagi desfet i començi a bullir, separem el cassó del foc i hi afegirem la farina de cop, juntament amb el sucre i la sal. Remenarem bé fins que es formi una massa que es desenganxi de les parets. Afegirem un ou dins i l'incorporarem amb unes varetes. Un cop aquest s'hagi incorporat afegirem un altre ou i el tornem a incorporar bé.
2. Posem la massa dins una màniga pastissera i formem "muntanyetes" de massa sobre la safata del forn forrada amb paper de forn. Espolsarem sèsam per sobre. Ho courem al forn preescalfat a 200ºC durant uns 15-20 minuts, fins que la lionesa estigui inflada i daurada.
Un consell, un cop estiguin fetes apagueu el forn però no obriu la porta fins que es refredin o us passarà com a mi, que se'm van "espaxurrar", no és un greu problema però la presentació perd....
3. Quan les lioneses estiguin fredes les obrirem per la meitat i les farcirem amb sobrassada, formatge de cabra i un rajolí de mel amb aloe vera.
Una mossegada que sorprendrà a tothom, fins i tot a aquells que no els hi agrada la sobrassada.
Aprofito l'entrada per ensenyar-vos aquesta mel que he utilitzat a la recepta. Una mel que se li ha afegit Aloe Vera de LUNA DE MIEL!! Aquesta planta és un comodí per tot, per cosmètica, per alimentació....té moltes propietats medicials i sempre va bé consumir un producte que conté propietats saludables addicionals. Està realment bona!
Bon profit!
Que aperitivo mas rico y original, apuntada queda tu receta! Un abrazo
ResponderEliminarDeliciosos y originales con una buena combinación de ingredientes. Curiosa la miel con Aloe Vera, que desconocia este producto de Luna de Miel.
ResponderEliminarPetons.
un aperitivo rico y delicioso!!! me lo apunto para hacer.
ResponderEliminarsaludos
uy que rica cena, de las que le gustan a mis hijas, esto lo preparo yo ya mismo, besos
ResponderEliminarUn aperitivo de diez, me gusta mucho esa mezcla de queso, sobrasada y miel. Alguna vez he hecho lionesas rellenas de mousse de aguacate o de mortadela, pero te digo que me he enamorado de tus lionesas, una bomba de sabor. Besos guapi
ResponderEliminarUauuu jo tinc la recepta de lioneses típiques però encara no he pujat al versió salada. Aquesta teva m'encanta
ResponderEliminarUn petonet wapa
Doncs jo m'apunto!!!!
ResponderEliminarLa pasta de les lioneses m'agrada de totes maneres, i trobo que posar-lis a dins sobrassada i mel és una idea estupenda!!!!
Felicitats Roser!!
Un petonàs.
Roser ,que buenas ,me encanta como te quedaron
ResponderEliminarbesinos guapa
Mesmo muito deliciosos!
ResponderEliminarbjs
Una versió salada fantàstica de les lioneses...Jo sempre sóc se sobrassada amb formatge i mel: el trio! tot de cop.
ResponderEliminarUna versió salada fantàstica de les lioneses...Jo sempre sóc se sobrassada amb formatge i mel: el trio! tot de cop.
ResponderEliminarOriginal y delicioso! Una idea de lujo!
ResponderEliminarBesos
Esta es una de las masas que más me gusta trabajar, ese brillito que coge la masa a medida que vas incorporando cada huevo me encanta
ResponderEliminarCon ese relleno, me encanta.
Besitos
Roser, necessite m´escrigues un correu electrònic a la següent adreça
ResponderEliminartherosarosae@gmail.com
gràcies
ummmmm, diferents i saladetes com a mi m'agrada
ResponderEliminarRoser, que originals!! M'encanta la idea de fer-les per aperitius!!
ResponderEliminarPetons
Un ISW molt bona aixó de fer les lioneses salades.
ResponderEliminarpetons
M'encanten les lioneses com a aperitiu salat, i el contrast dolç amb la mel ha de quedar ben bo. La combinació sobrassada i mel m'encanta!
ResponderEliminarUauuuuhh!! quina idea més original... sempre m'ha agradat la combinació dolç-salat .... hmmm
ResponderEliminaròndia, Roser! Aquestes sí que m'agraden! No sé si m'atreviria amb la pasta de les lioneses, que sempre he trobat difícil perquè també se m'espatxurren, però el farcit el trobo súper original, ha de ser una bona sorpresa pels convidats! Apuntat ara mateix. Petonets!
ResponderEliminarSi que son diferentes, no habia pensado en hacerlas saladas, bueno con queso si, pero rellenas con sobrasada? me gusta la idea. Y tienen que quedar muy jugosas.
ResponderEliminarUn entrant molt original. Deu ser molt bo!
ResponderEliminarMarta
Quina idea tan bona Roser! A mi m'encanten les lioneses i les faig dolces, però m'apunto la recepta per fer-les així.
ResponderEliminarPetons!
diferents sí, però em quede amb estes, què bo!!!!bsts
ResponderEliminarQué ricoooo!. Un besico guapa!
ResponderEliminarAiiiii que em sembla que ho tastaré!!!
ResponderEliminarQue buenas que son las lionesas saladas y con estos rellenos que has preparado te han quedado bien apetecibles!
ResponderEliminarpeto