És un pastís ideal per nadal ja que dur cava i fruites. És molt molt lleuger, ideal per un dinar o sopar copiós, però sobretot és molt vistós a part de boníssim.
Si us agrada el toc de cava i la suavitat de la mousse.....apunteu!
Ingredients ( per un motlle de 18-20 cm):
PER LA BASE:
- 2 ous
- 50 g farina
- 50 g sucre
- 1 cp de llevat químic
- 2 cs de flocs de civada
PER LA MOUSSE:
- 300 ml de cava
- 150 g sucre
- 100 g iogurt grec
- 200 ml nata per muntar
- 4 fulles de gelatina
- Fruita (raïm, pinya, kiwi, mango....) per decorar
Preparació:
1. Farem la base del pastís triturant tots els ingredients, excepte els flocs de civada que tirarem al final. Ho deixem coure dins el motlle al forn preescalfat a 200ºC, entre 5-8 minuts, fins que la superfície està daurada. Reservem.
2. Per la mousse, muntem la nata amb el sucre. Reservem.
3. Posem les fulles de gelatina en remull, amb aigua freda uns 5 minuts. Les desfem escorrent-les i introduint-les dins un vas amb un dit d'aigua bullint.
4. Triturem el cava amb el iogurt i l'aigua amb la gelatina desfeta. Seguidament, afegim la nata muntada amb el sucre a poc a poc, amb una espàtula vigilant que no se'ns baixi.
5. Quan tinguem la mescla feta, ho evoquem sobre la base de pa de pessic i ho deixem refredar a la nevera unes hores.
6. Abans d'emplatar, tallem grans de raïm, daus de pinya, de kiwi.....i ho evoquem desordenadament sobre la superfície!!
Estem de festa!!
Bon profit!
M'agrada aquesta mousse de cava !!! Ho probaré.
ResponderEliminarPetons
Sembla fàcil de fer i queda molt vistós, Roser!! queda a puntat!! Petons
ResponderEliminarQue pinta mas deliciosa tiene! Un besazo guapa!
ResponderEliminarUauuu que genial!!! Jo no l'havia vist mai i em sembla espectacular!!! El tinc que provar!! Cap a pendents va! petons
ResponderEliminarApuntadíssim...jo havia vist el de marc de cava. Has explicat molt bé la recepta, Roser, per tant, com he dit abans, me l´apunto.
ResponderEliminarM encanta la mousse d cava!! M llevo la receta, te quedo genial. Besos
ResponderEliminarBona idea per després d'un superàpat d'aquells que farem els propers dies!!!!
ResponderEliminarRoser ,un postre de los que a mi me gustan ,ligero y fresco ,hummm que rico
ResponderEliminarbesinos
una mousse muy buena y ademas festiva con estas fechas
ResponderEliminarBon Nadal
Bss
Buenas tardes Roser. Que rica que tiene que estar esta tarta mousse de cava, tiene que tener un sabor delicioso y con esas frutas que has utilizado para la decoración aun más.
ResponderEliminarEspero que pases unas Felices Fiestas y un prospero año nuevo 2.014, en compañía de todos tus seres queridos.
Un beso Paco
una mousse ideal per fer baixar el dinar de Nadal!!!! :P petonets
ResponderEliminarQueda apuntat!!! GRàcies per compartir aquest pastís!!!! Ideal pels dies de Nadal que s'apropen!!!
ResponderEliminarPetons,
Olga
La textura de la mousse y el toque de cava lo hacen completamente irresistible
ResponderEliminarAprovecho para desearte unas felices fiestas y desearte que lo pases lo mejor posible esto días junto a tus seres queridos
Bon Nadal!!
Abrazos
Ufff Roser aquest plat després d'un dels grans àpats que ens esperen aquests dies, ha de ser una meravella!!!
ResponderEliminarPetonets
Els pastissos tipus mousse m'encanten, i aquest de cava fa molt Nadal.
ResponderEliminarRecepta apuntada!
T'ha quedat de luxe. Bon Nadal i feliç any nou! ...
ResponderEliminarOh quina pinta! Té un tall preciós! Apunto la recepta!
ResponderEliminarBones festes!
Roser! quants díes!!! he fet rentada de cara al blog i l'he canviat el nom pel nom que faig anar ara pels pastissos del Facebook.
ResponderEliminarEscolta aquesta recepta me la quedo...quina bona pnta que fa i que bo deu ser!!
Un petó i bones festes!
Un pastís molt festiu!!!! Bones Festes!! petons
ResponderEliminar