Aquesta entrada la dedico a dues persones molt especials, el Juan i l'Adriana, una parella de Venezuela que fa un temps que s'han instal·lat a Barcelona, i tenim algunes coses en comú, el màster (que vaig fer juntament amb el Juan) i la cuina. De fet, recentment han creat una pàgina al facebook on penjen en vídeo les seves receptes. Ho expliquen molt clarament i la pinta és fantàstica.
Li podeu donar un cop d'ull a: http://www.facebook.com/pages/La-Cocina-de-Juan-y-Adriana/113857888788243?ref=ts&fref=ts
I les arepas??! Doncs les arepas és una espècie de sandwich, pita, entrepà, típic de Venezuela. S'elabora amb farina de blat de moro precuita, i la pots farcir del que tu vulguis!!
Ingredients:
- 2 tasses i mitja de farina de blat de moro percuita PAN (al mercadona, carrefour... en venen)
- 2 tasses d'aigua
- un pessic de sal
- Oli d'oliva
PEL FARCIT (jo he escollit):
- Enciam
- Tomàquet
- Pernil i formatge
- Tonyina
- Maionesa
Preparació:
1. Per fer la massa de l'arepa, heu d'afegir sal a l'aigua i la farina, seguidament, barrejant fins que es formi una massa fàcilment manipulable amb les mans (no feu molt de cas a la quantitat que us dóno, és aproximat, ho anireu veient vosaltres mentre aneu afegint la farina a poc a poc).
2. Un cop tingueu una bola rodoneta, afegiu una miqueta d'oli a una paella i fiqueu-hi la massa d'arepa, d'un centímentre de gruix aproximadament. Penseu que un cop daurada l'haurem de tallar per la meitat per farcir-la.
3. Coueu l'arepa per un costat i per l'altre, donant 4 minuts per costat, a foc mig.
4. Quan hagi agafat color, les reservem, les tallem per la meitat amb molt de compte amb un ganivet de serra, i les farcim del que més vulgueu. En el meu cas ha estat una mena de vegetal, amb pernil i tonyina. Molt bo!!
També el podeu farcir de pernil i formatge i esperar que el formatge es desfaci; de paté; de sobrassada i formatge....
Inclòs podeu fer mini-arepas per un picnic o aperitiu diferent, original i boníssim!
Espero que us hagi agradat la recepta Juan i Adriana, és la segona vegada que en preparo i realment és molt fàcil i ràpid de fer!
Tinc el vostre vist-i-plau??
Bon profit!
aiins que rico
ResponderEliminarNo coneixia per el nom aquest sandwich pero m'encantar probar-lo,aixi que prenc nota i faig una ullada.
ResponderEliminarMil petonets bonica i feliç tarde guapa.
Com m'agrada tastar menjars nous...aquest té una pinta que segur que esta molt bo aquest pa. Petons
ResponderEliminarHola Roser.
ResponderEliminarSegur que els hi ha agradat, perque de bona pinta, en tenen. Jo sòc molt d'entrepans, i tinc que reconèixer que es veuen superapetitosos!!!!
Encantada de conèixe't, a tú i als teus experiments, je je!!!
petonets.
Por aquí, debido a la influencia de los que emigraron a Venezuela se suuelen consumir mucho, incluso hay algunas areperas
ResponderEliminarBesitos
Ja ho veig, Roser, fent amics a la cuina, eh?? he he. QUina sort poder-ho aprendre de primera mà! petonets
ResponderEliminares mol bonic apendre cuines noves, una recepta molt bona
ResponderEliminarque bo
ResponderEliminarQué ricas, hace mucho que no hago y si te digo la verdad, ni siquiera sabía que hacía arepas... me encanta que se pueda rellenar con tantas cosas, es una delicia de cena. Besos guapi
ResponderEliminarRoser ,pues a tu manera ,me parece una manera perfecta de hacer unas arepas bien ricas y con un relleno buenisimo
ResponderEliminarbesinos guapa
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
ResponderEliminarEl vist-i-plau i més, me ha encantat, l'enciam: molt novedos!, hauriam d'emportarlo a Venezuela. Molt content de que el nostre menjar l'agrade a tanta gent i que tingui un lloc en el teu blog!. Moltes gràcies!. Petonets de Adriana i meus!
ResponderEliminarMuito apetitoso!
ResponderEliminarAdorei o blog!
És una bona recepta de cara el cap de setmana! petons!
ResponderEliminarBoníssimes!!!!
ResponderEliminarNo coneixia aquesta farina de blat de moro precuita... la buscaré!
ResponderEliminarJo també tinc amics de per allà i encara tinc pendent que m´ensenyen a fer arepes...les fan tan bones, però al final hauré d´aprendre.
ResponderEliminarPetons
tengo muchismas ganas de hacerlas , ha quedado una amiga en hacermelas y las estoy esperando como agua de mayo. La tuyas tiene un aspecto estupendo .....buenas buenas , besos
ResponderEliminarQuina recepta més original! mai n'havia sentit a parlar, però per la pinta ha de ser boníssim.
ResponderEliminarUn petó
Me gusta esta receta, tiene muy buena pinta!
ResponderEliminarAna de JUEGO DE SABORES
m´agrada la teua manera, té molt bona pinta, ahhh i les barretes boníssimes també, bsst
ResponderEliminarDoncs fa molt bona pinta Roser!
ResponderEliminarHas fet una bona versió!
ptns!!