Buscar este blog

jueves, 31 de enero de 2013

Arepa....a la meva manera

Aquesta entrada la dedico a dues persones molt especials, el Juan i l'Adriana, una parella de Venezuela que fa un temps que s'han instal·lat a Barcelona, i tenim algunes coses en comú, el màster (que vaig fer juntament amb el Juan) i la cuina. De fet, recentment han creat una pàgina al facebook on penjen en vídeo les seves receptes. Ho expliquen molt clarament i la pinta és fantàstica.

Li podeu donar un cop d'ull a: http://www.facebook.com/pages/La-Cocina-de-Juan-y-Adriana/113857888788243?ref=ts&fref=ts

I les arepas??! Doncs les arepas és una espècie de sandwich, pita, entrepà, típic de Venezuela. S'elabora amb farina de blat de moro precuita, i la pots farcir del que tu vulguis!!

Ingredients:

- 2 tasses i mitja de farina de blat de moro percuita PAN (al mercadona, carrefour... en venen)
- 2 tasses d'aigua
- un pessic de sal
- Oli d'oliva

PEL FARCIT (jo he escollit):
- Enciam
- Tomàquet
- Pernil i formatge
- Tonyina
- Maionesa


Preparació:

1. Per fer la massa de l'arepa, heu d'afegir sal a l'aigua i la farina, seguidament, barrejant fins que es formi una massa fàcilment manipulable amb les mans (no feu molt de cas a la quantitat que us dóno, és aproximat, ho anireu veient vosaltres mentre aneu afegint la farina a poc a poc).

2. Un cop tingueu una bola rodoneta, afegiu una miqueta d'oli a una paella i fiqueu-hi la massa d'arepa, d'un centímentre de gruix aproximadament. Penseu que un cop daurada l'haurem de tallar per la meitat per farcir-la.

3. Coueu l'arepa per un costat i per l'altre, donant 4 minuts per costat, a foc mig.

4. Quan hagi agafat color, les reservem, les tallem per la meitat amb molt de compte amb un ganivet de serra, i les farcim del que més vulgueu. En el meu cas ha estat una mena de vegetal, amb pernil i tonyina. Molt bo!!

També el podeu farcir de pernil i formatge i esperar que el formatge es desfaci; de paté; de sobrassada i formatge....

Inclòs podeu fer mini-arepas per un picnic o aperitiu diferent, original i boníssim!

Espero que us hagi agradat la recepta Juan i Adriana, és la segona vegada que en preparo i realment és molt fàcil i ràpid de fer!

Tinc el vostre vist-i-plau??

Bon profit!

22 comentarios:

  1. No coneixia per el nom aquest sandwich pero m'encantar probar-lo,aixi que prenc nota i faig una ullada.
    Mil petonets bonica i feliç tarde guapa.

    ResponderEliminar
  2. Com m'agrada tastar menjars nous...aquest té una pinta que segur que esta molt bo aquest pa. Petons

    ResponderEliminar
  3. Hola Roser.
    Segur que els hi ha agradat, perque de bona pinta, en tenen. Jo sòc molt d'entrepans, i tinc que reconèixer que es veuen superapetitosos!!!!
    Encantada de conèixe't, a tú i als teus experiments, je je!!!
    petonets.

    ResponderEliminar
  4. Por aquí, debido a la influencia de los que emigraron a Venezuela se suuelen consumir mucho, incluso hay algunas areperas
    Besitos

    ResponderEliminar
  5. Ja ho veig, Roser, fent amics a la cuina, eh?? he he. QUina sort poder-ho aprendre de primera mà! petonets

    ResponderEliminar
  6. es mol bonic apendre cuines noves, una recepta molt bona

    ResponderEliminar
  7. Qué ricas, hace mucho que no hago y si te digo la verdad, ni siquiera sabía que hacía arepas... me encanta que se pueda rellenar con tantas cosas, es una delicia de cena. Besos guapi

    ResponderEliminar
  8. Roser ,pues a tu manera ,me parece una manera perfecta de hacer unas arepas bien ricas y con un relleno buenisimo
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  9. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  10. El vist-i-plau i més, me ha encantat, l'enciam: molt novedos!, hauriam d'emportarlo a Venezuela. Molt content de que el nostre menjar l'agrade a tanta gent i que tingui un lloc en el teu blog!. Moltes gràcies!. Petonets de Adriana i meus!

    ResponderEliminar
  11. És una bona recepta de cara el cap de setmana! petons!

    ResponderEliminar
  12. No coneixia aquesta farina de blat de moro precuita... la buscaré!

    ResponderEliminar
  13. Jo també tinc amics de per allà i encara tinc pendent que m´ensenyen a fer arepes...les fan tan bones, però al final hauré d´aprendre.
    Petons

    ResponderEliminar
  14. tengo muchismas ganas de hacerlas , ha quedado una amiga en hacermelas y las estoy esperando como agua de mayo. La tuyas tiene un aspecto estupendo .....buenas buenas , besos

    ResponderEliminar
  15. Quina recepta més original! mai n'havia sentit a parlar, però per la pinta ha de ser boníssim.
    Un petó

    ResponderEliminar
  16. Me gusta esta receta, tiene muy buena pinta!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponderEliminar
  17. m´agrada la teua manera, té molt bona pinta, ahhh i les barretes boníssimes també, bsst

    ResponderEliminar
  18. Doncs fa molt bona pinta Roser!
    Has fet una bona versió!
    ptns!!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!