Sojanesa??!
La sojanesa és una maionesa feta amb llet de soja i oli!!
Si si, I MONTA!!! Sinó us ho creieu, feu-ne la prova! Això si, tot s'ha de dir, és una salsa bastant sosa, ni s'hi acosta al gust de la maionesa, però això té fàcil solució, afegiu-hi herbes aromàtiques, un all.... allò que més us agradi, i quedarà de vici!
Avui un aperitiu o entrant per anar fent boca, unes carxofes fregidetes acompanyades d'una maionesa APTA per gairebé tothom, ja que no hi ha ou i, per tant, sense risc de Salmonelosis.
Ingredients (per a dues persones):
- 2 carxofes
- Oli d'oliva
- Sal maldon
PER LA SOJANESA:
- 50 ml de llet (beguda) de soja
- 100 ml oli oliva
- unes gotes de llimona
- Sal i pebre
- Herbes aromàtiques (orenga, romaní)....
Preparació:
1. Netejarem les carxofes, deixant-li només el cor, que el tallarem a làmines fines.
2. Posarem a fregir les carxofes a una paella amb una mica d'oli, i quan tinguin color daurat i cruixent les reservarem al paper absorbent (perquè agafin tot l'oli sobrant) i li escamparem sal maldon.
3. Per la sojanesa, posarem la llet de soja i l'oli a un vas i ho batrem amb l'ajuda d'una batedora, com si fos una maionesa real, fent moviments lents de baix a dalt. Un cop estigui pràcticament muntada, afegirem unes gotes de llimona i tornarem a batre (la llimona ajuda a què acabi de muntar). Finalment la salpebrerem i afegirem les herbes que més ens agradi, per donar-li sabor (també hi podem posar picant). Tornem a batre dos segons perquè quedi tot ben lligat.
I a emplatar!!
Un entrant molt sa amb una salsa molt diferent!
Bon profit!
un pica = pica molt atractiu, i la maionesa amb soja m'apunto la idea.
ResponderEliminarjajaja, la sajonesa? no ho havia sentit mai! quin invent Roser! petons
ResponderEliminarLa meva cunyada és intol·lerant a la lactosa i quan vol fer una maionesa amb llet (una lactonesa) sempre la fa amb llet de soja. I queda ben bona, oi?
ResponderEliminaraixo a provaro que bo te questa
ResponderEliminarRoser un aperitivo muy bueno con una salsa muy original ,seguro que esta estupenda
ResponderEliminarbesinos guapa
Pues nunca he hecho sojanesa (mola el nombre jeje) porque no me sienta muy bien la soja, pero la tengo que probar algún día, te ha quedado muy compacta, qué gusto!! Un besazo
ResponderEliminarApa nena, què original! Em xiflen les carxofes de qualsevol manera!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Me quedo con la idea de la sojanesa, que con las alcachofas "no me llevo", jejeje
ResponderEliminarBesitos
Muy original la idea de la sojanesa. Está muy bien.
ResponderEliminarUn aperitivo delicioso, las alcahofas fritas me encantan. Besicos
ResponderEliminarLes carxofes fregidetes estan boníssimes!!! L'invent de la sojanesa....excel·lent!!
ResponderEliminarSalut i petons,
Olga
Oohhhhhh, quina bona pinta Roser!! M'encanten les carxofes, siguin com siguin: fregides, a la brasa, al forn, arrebossades... I amb aquesta salsa, segur que estan boníssimes!
ResponderEliminarPetons!
Quina alternativa; li ho comentaré a la meva cunyada perquè li faci a la meva neboda que és intol.lerant a la lactosa. Visca la recepta!
ResponderEliminarCuriós nom jijiji. M'encanta la carxofa, però em quedo amb la maionesa de sempre!
ResponderEliminarpero buenooooo!!! qué original Roser, voy a probar la sojanesa ya!!!bsts
ResponderEliminar