Itàlia, Itàlia.....m'agrada massa la gastronomia italiana. Si mai hi anés a viure una temporada arribaria amb 10 kg de més....
Les pizzes, les pastes, els cafés, els gelats, els postres......el tiramisú! Sabeu, feia anys i panys que no feia aquest postre, si ho calculo mentalment, potser feia uns 7 anys!!! Aquesta és la segona vegada que el faig (ho reconec, quan m'agrada massa un postre, l'he d'oblidar.....sóc una menjadora compulsiva dels plats deliciosos!!!).
Doncs aquí el teniu, el meu segon tiramisú. Aquesta vegada, però, fet amb galeta enlloc de pa de pessic perquè era el que tenia per casa. Super ràpid de fer! I és que jo i el mascarpone.....som com dos amants massa ben corresposos!
Ingredients (per dues copes ben generoses):
- 250 g mascarpone
- 200 g nata muntar
- 50 g sucre
- Galetes
- 100 ml café
- cacao pols
Preparació:
1. Muntem la nata (que estarà ben freda de la nevera) amb el sucre. Hi afegeim el mascarpone, incorporant-ho bé amb l'ajuda d'una espàtula fins que quedi una mescla ben homogènea. Ho reservem a la nevera.
2. Mullem les galetes al café i posem un parell a la base de la copa/got. A sobre hi afegim unes bones cullerades de nata amb mascarpone. Sobre una altra capa de galetes amb café, seguida d'una de nata i mascarpone, i així successivament, acabant amb una mica de cacao en pols.
3. Deixem refredar unes hores a la nevera, perquè s'assentin bé tots els ingredients.
Sense ou (que s'ha de vigilar amb la salmonella), amb poc sucre (el just), i amb galetes maria que quasi totes les cases tenen el rebost!
Ja sé que no és el millor postre post-nadalenc però.......està bonissim!!!!
Ja sé que no és el millor postre post-nadalenc però.......està bonissim!!!!
Bon profit!
el tiramisú és un delicte... i a més, el teu va carregadet de mascarpone i nata, uffff que boooo... Petons!
ResponderEliminara casa és un dels postres preferits! així en got queda molt bé , m'ha agradat això "del meu" està molt bé!! petons
ResponderEliminarDes que el vaig fer per primera vegada deu fer cosa de dos mesos potser l'he fet en 4 ocasions, a tothom agrada molt, menys a mi, jijiji. No sé perquè però el mascarpone no em tira gaire! Algun dia faré aquesta teva recepta, ja que la meva és lleugerament diferent!
ResponderEliminarCom m'agrada!!! Jo li poso una mica de baileys i queda boníssim també! D'aquí poc publicaré una recepta també d'aquest. És un postre que no falla, la presentació t'ha quedat molt bonica. petons
ResponderEliminarbaileys???? pasa'm aquesta recepta!! jaja
EliminarMolt bon any!! Ja sé que t'encanta el mascarpone!! Quan vaig estar a Sicília, entre la pasta, la pizza i els postres... vaig arribar amb uns quilets de més!!
ResponderEliminarVisca Itàlia!!
Petons
Té molt bona pinta aquest tiramisú !!! ....... Jo la primera vegada que ho vaig probar va anar directament a les escombreries ............hauré de tornar-ho a intentar.
ResponderEliminarOstres Roser podries ser la meva filla ............jejejejeje o la meva ...........
Petons
jo vaig tornar amb 8 kg de més!!!! i tot per culpa de la Nutella! aiaiaiaiaia. Molt bon any guapa
ResponderEliminarRoser ,me encantan estos postres en vasito ,que delicia este tiramisu ,buenisimo
ResponderEliminarbesinos guapa
M'encantan el tiramisú, és de les meves postres preferides.
ResponderEliminarSi anés a Itàlia, a mi em passaria com a tu, je je je...
hummmmmmmmmmm bonissim
ResponderEliminarQue bueno el tiramisu.
ResponderEliminarDe cuantas maneras diferentes se hace verdad.
Un saludito
Tú versión me gusta mucho, porque no lleva huevo.
ResponderEliminarCreoque me ocurriría como a tí, me pondría bien "bonita" si me fuera una temporada a Italia
Besitos
Que bo que te ser aquest Tiramisú....
ResponderEliminarOye en serio, ¿cuándo quedamos? Tengo la boca agua de ver esos vasitos, qué rico, el tiramisú me encanta y la verdad es que me pasa como a ti, lo hago poco, porque me pongo morá. De hecho el último que probé lo hizo un amigo al que le pasé mi receta de gelesmisú como dice él(para que veas que tengo hasta postre con mi nombre, jeje...) Para mí es una receta ideal post navidades, jaja... total, de perdidos al río. Un abrazo guapi
ResponderEliminarÉs que el tiramisú...és molt tiramisú!! Jo també el faig en porcions individuals!!!!Agrada tant.....
ResponderEliminarSalut,
Olga
M'ha agradat molt aquest tiramisú, rapidet de fer, y amb una pinta boníssima!! Y la presentació així en gots individuals queda molt bé.
ResponderEliminarPetons
UAAAAAAU, que bó i quina presentaciò
ResponderEliminarUna autentica delicia, hace mucho que no lo hago, pero la verdad es que nos encanta y me estas tentando, besos
ResponderEliminarSofía
milideasmilproyectos.blogspot.com
qué bonito y qué rico. La verdad es que la cocina italiana es una delicia.
ResponderEliminarBesos
hola Roser, m´encanta el teu tiramisú, aixina en got queda xulíssim i què bo, bsts
ResponderEliminarNenaaa, no veig el moment de començar la dieta...ara el tiramisú!!!! iiiaaaaiii quina bona pinta ejjejejeje
ResponderEliminarUn petó!!
El tiramisú m’encanta, aquesta versió sense ou tindre que provar-la, amb el teu permís queda anotada
ResponderEliminarPetons
Me encanta el tiramisú! te ha quedado estupendo y además asi presentado, es todo un triunfo.
ResponderEliminarUn besín.
Pues seriamos las dos gordas españolas que viven en Italia, ains me ocurre igual que ati si es que de allí me gusta todo. Pues el tiramisu es del os postres de cuchara que más me gustan y que no suelo hacer porque no soy capaz de sujetarme, me gusta tanto que cuánto daría por uno de esos vasitos (o por los dos)
ResponderEliminarOstres Roser, jo en faig un de molt semblant, també sense ou, i s'assembla molt a aquest.
ResponderEliminarM'encanta el tiramisú!!
Petons!