Aquesta recepta la vaig veure "fugaçment" a un episodi d'un programa del Canal Cocina, protagonitzada per una cuinera francesa, FOODIE PLANET. No se si us sona, però cada programa és el descobriment gastronòmic d'un poble/ciutat diferent.
En aquest cas la cuinera es trobava al Líban, descobrint nous sabors d'aquesta cultura tant interessant i extensa en espècies.
Quan vaig veure com feien aquest pa vaig pensar "què fàcil, això ho he de fer!". Dit i fet. Tenia tahine a la nevera i la resta són ingredients que sempre estan presents a casa: farina, sal i sucre. I el més fort, és que vaig fer un pa especial per postre (ells l'elaboren per les grans ocasions) en menys de 30 minuts!!!
Us deixo el pas a pas perquè, com us he dit, val la pena!
Ingredients (per un pa):
- 100 g de farina de força
- sal
- Aigua (la que admeti perquè quedi una massa que no se'ns enganxi als dits)
- Tahine
- Sucre
Preparació:
1. Barregem la farina, la sal i l'aigua que admeti, fins formar una bola de pa homogènia que no se'ns enganxi als dits.
2. L'estirem amb l'ajuda d'un rodet. Quan estigui estirada però no molt fina, hi estenem una cullerada de tahine i espolsem sucre blanc.
3. Tanquem el pa enrollant-lo.
4. Quan tinguem el rotllo fet, l'enrotllarem en ell mateix com si fos un cargol.
5. Amb el rodet el tornem a aplanar i el posem a la safata del forn prèviament escalfat i amb paper vegetal pequè no s'enganxi a la safata.
6. Ho deixem coure uns minuts a 250ºC , fins que la massa obtingui un color daurat (depèn de cada forn). Quan el pa agafi color el treiem del forn i cap dins!
Preparació:
1. Barregem la farina, la sal i l'aigua que admeti, fins formar una bola de pa homogènia que no se'ns enganxi als dits.
2. L'estirem amb l'ajuda d'un rodet. Quan estigui estirada però no molt fina, hi estenem una cullerada de tahine i espolsem sucre blanc.
3. Tanquem el pa enrollant-lo.
4. Quan tinguem el rotllo fet, l'enrotllarem en ell mateix com si fos un cargol.
5. Amb el rodet el tornem a aplanar i el posem a la safata del forn prèviament escalfat i amb paper vegetal pequè no s'enganxi a la safata.
6. Ho deixem coure uns minuts a 250ºC , fins que la massa obtingui un color daurat (depèn de cada forn). Quan el pa agafi color el treiem del forn i cap dins!
TRUQUILLU! Si teniu massa de pizza fa la mateixa funció.....boníssima també queda!
Això ho heu de provar, no he aconseguit trobar la recepta autèntica per internet, o sigui que ja us podeu imaginar que és una recepta casolana, de les iaies o de vés a saber qui, però ho heu de tastar. El cruixent del pa, el punt de gust a cacauet del tahine i el dolç del sucre el fan irresistible!!!
Bon profit!!
Doncs si que sembla senzill de fer, y té una pinta bonísima, això s'haurà de tastar!!
ResponderEliminarBon any maca, i feliç día de reis!!
Petons
molt senzill y bonissim
ResponderEliminarQue bo que ha de ser!!!
ResponderEliminarNo havia vist mai aquest pa, ha de tenir un gust molt peculiar i original...
ResponderEliminarDesprés d'uns dies de relax informàtic, avui que dono un tom pels blocs, el meu proposit de portarme bé i tancar una mica la boca (plaxa, verdura, amanida...) veig que és impossible!!! quines coses més bones!! Aquest pa ha de ser molt bo! petons
ResponderEliminarNenaaa recepta pendent!
ResponderEliminarAquest ant vaig tenir l'oportunitat d'anar a una boda marroquí, que booo era tot!!!
Un ptó.
Pues sí que se ve sencillo y se me ocurre que podemos rellenarlo de otras cosas ¿verdad?
ResponderEliminarTe dejo un fuerte abrazo y espero que el nuevo año te traiga muuuuuuchas cosas buenas
Petonets!!!
L' he provat, l´he provat!!! M´encanta tot el menjar de la zona mediterrània oriental...Boníssim.
ResponderEliminarRoser, ese panecillos tiene que estar riquísimo.
ResponderEliminarAdemás que es bastante sencillito
Besitos y feliz año
Tiene que estar riquísimo, yo no encuentro el tahine por ningún lado.
ResponderEliminarUn besito y feliz año!!
yo lo compro en las tiendas de dietetica! allí seguro seguro que hay!! besos
EliminarDebe ser delicioso y además parece super sencillo. Me lo quedo.
ResponderEliminarBuen día y feliz 2013.
Roser ,que pan mas original y lo rico y crujiente que tiene que estar
ResponderEliminarbesinos
Que bo! m'ha agradat molt el pas a pas de com es fa! es molt original! Marta
ResponderEliminarEls pans marroquins me semblen bonissims. Els haure de fer.
ResponderEliminarPetons
Roser, esta receta es fenomenal!! con un plus de sencilla y pocos ingredientes! Tienes razón, casera total, que lujo!
ResponderEliminarUn beso, desde el Caribe tahine
Roser guapa,quina delicia de pa dolç,tot una tentació i m'emporto la recpta.
ResponderEliminarBon any per tu tambe guapa i mel petonets.
feliç any Roser, qué bo este dolç, l´he de fer, btst
ResponderEliminarQué receta tan chula, tengo tahine en la nevera así que no creo que tarde mucho en hacerla. Besos
ResponderEliminar