Avui una amanideta de pollastre per fer un plat únic vistós i molt suculent.
Però no és una amanida de pollastre qualsevol, sinó que està condimentada amb una vinagreta de caramel líquid, d'aquell que se li posa als flams tipus "Royal", ja sabeu.
És una amanida tèbia, o sigui que és ideal per aquestes dates.
Ingredients (per a 4 persones):
- 1 gra d'all
- 250 g de pollastre (pit o contracuixa)
- Un grapat d'orellanes (albercoc deshidratat) o panses
- 3 cullerades de caramel líquid
- 2 cullerades de vinagre de poma
- 200 g d'enciam mesclat
- Un grapat de raïm negre
- Un grapat de nous
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
Preparació:
1. Posarem oli en una paella i daurarem el gra d'all. Seguidament afegim el pollastre trossejat i salpebrat. Deixarem que es cogui a foc lent uns 10 minuts.
2. Posteriorment hi afegim les orellanes tallades a trossets, el caramel líquid i el vinagre de poma. Deixem coure tot el conjunt un parell de minuts i reservem. Ens ha de quedar les orellanes toves i vinagreta per condimentar l'enciam (si cal posar-hi més oli, més vinagre o més caramel, se n'hi posa el que necessiti).
3. Al plat de presentació, fem un llit amb les fulles d'enciam i els grans de raïm tallats per la meitat i sense llavors. Afegim el pollastre amb les orellanes i la vinagreta de caramel, ben escampada per totes les fulles d'enciam. Finalment, decorem amb unes nous.
És un plat únic molt gustós que us deixarà ben satisfets. El podeu fer tant per 2 persones com per 20, en un buffet queda genial!
Bon profit!
Una amanida ben original!! I el toc de caramel líquid segur que li va genial! Un petó. MAR, de EQNME
ResponderEliminarUNa vinagreta molt original! N'he fet molt semblants amb mel, però aquesta amb caramel líquid no l'he tastat mai. Ho provaré :)
ResponderEliminartiene una pinta deliciosa
ResponderEliminarAmb aquesta vinagreta té que estar tant bo!!! I que sa, ens interessa per cuidar-nos. petons
ResponderEliminarquina vinagreta mes gustosa
ResponderEliminarUna amanida molt original.
ResponderEliminarPetons
una vinagreta muy buena y un plato de lujo.
ResponderEliminarsaludos
Una amanida-macedònia! Molt original, deu quedar molt bona :)
ResponderEliminarMarta
Ostres, ben original amb aquesta vinagreta! Quin toc més bo hi deu donar
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Roser t'ha quedat molt be aquesta Amanida de pollastre amb vinagreta de caramel i te de ser molt bona.
ResponderEliminarUna ensalada muy completa y original con ese toque de caramelo.
ResponderEliminarUn beso desde: paprikaenlacocina.blogspot.com/
Ay quue me ha gustado esa ensaladita, este pollo se tiene que quedar riquísimo
ResponderEliminarBesitos
Tinc caramel fet a la nevera i tenia ganes de donar-li sortida...ja se com ho faré!!!
ResponderEliminarPetonets.
quina vinagreta més bona!!! apuntada. petonets
ResponderEliminarque bo! m'agrada molt aquest contrast !! és una idea molt bona!
ResponderEliminarQué buena pinta, un plato único bien sano y completo!!!
ResponderEliminarRoser ,que ensalada mas rica ,me encantan los ingredientes
ResponderEliminarbesinos guapa
Roser, aquesta vinagreta m'ha agradat molt i molt.
ResponderEliminarNani
Nos encantan las ensaladas, frías y templadas, este toque de caramelo hay que probarlo.
ResponderEliminarSaludos.
Muy rica Roser y como plato único una maravilla. Yo hacía una parecida, en la sartén donde hacía la carne añadía el vinagre y azúcar moreno y quedaba una especie de salsa-caramelo para aliñar muy rica. Probaré tu receta. Besos guapaa
ResponderEliminarQue idea lo del caramelo líquido, a mi las ensaladas estas agridulces es que me encantan, una receta buenisima princesa
ResponderEliminarPetons x mil guapa
Cuando veo este tipo de ensaladas aliñadas con algo dulce me atraen mucho, la verdad es que el contraste de sabores es muy interesante, hay que comer ensaladas y este tipo de aliños ayudan mucho a salir de la rutina
ResponderEliminarAbrazos y buen fin de semana!!!!!
T'ha quedat amb un aspecte molt oriental!
ResponderEliminarBon cap de setmana.
Aquest és l’amaniment ideal per al meu fill
ResponderEliminarPetons
Estas combinaciones dulce-saladas me pierden por completo. Bien por la receta.
ResponderEliminarBesos y feliz fin de semana.
Quina combinació de sabor més equilibrada..m´agrada molt.
ResponderEliminarPetons
Una buena ensalada si señorita, además templada... todo un lujazo.
ResponderEliminarUn besín.
Muy buena receta, tanto que me quedo con ella.Besos desde Toledo
ResponderEliminarqué buena Roser, me gusta la ensalada templada, ideal para este tiempo, bsts
ResponderEliminarHola guapi, que ensalada mas rica, apuntada queda, me ha encantado! Muchas gracias por tu visita, tienes un blog muy bonito! Besotes, que pases un buen día!
ResponderEliminar