Buscar este blog

domingo, 2 de junio de 2013

Crema de ratafia

Si ja vaig publicar una entrada del baileys casolà, ara toca una de la crema de ratafia casolana!!

La ratafia és un licor de nous, espècies i herbes que es converteix en un "digestiu" ideal per a finiquitar un bon àpat.

Aquí us paso la recepta del que més s'assembla a la crema de ratafia que comercialitzen. És idoni per afegir al café, a modo de "cigaló", café sol amb un rajolí de la crema, i sense afegir-hi sucre.

Ingredients:

- 1 pot petit de llet condensada
- La mateixa mesura del pot de nata líquida per muntar
- 1/2 mesura del pot de licor de ratafía (o al gust)
- 1 culleradeta de cacao en pols


Preparació:

1. Triturem tots els ingredients, ho evoquem a un pot de vidre i cap a la nevera!!

Quan estigui ben fred ja ho podreu saborejar!

I a disfrutar d'aquests moments!

Bon profit!

25 comentarios:

  1. amb lo bona que està la ratafia, aquesta cremeta ha de ser..... exquisida

    ResponderEliminar
  2. No conocía la ratafía, a ver si la encuentro y la pruebo. Un besico y buena semana.

    ResponderEliminar
  3. Una crema que ha de ser bonissima .........quan tingui la ratafia feta d'aquest any, segur que ho probo ......... ara no que m'en queda poqueta ........jejejjee
    Ptns.

    ResponderEliminar
  4. Roser ,pues si que tiene que estar rica esa cremina para el cafetin de media tarde
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  5. Fa una pinta excel·lent, miraré d'arriscar-me a fer-ho !

    ResponderEliminar
  6. No sóc de licors..l'´unic que m´agrada és la seva olor..però es veu amb bon color.

    ResponderEliminar
  7. No conocía la ratafia pero segura que me gusta que todos estos licores me suelen gustar. Te quedó riquísimo seguro.l

    besos

    ResponderEliminar
  8. Qué rico, me gusta la idea de utilizarlo con el café
    Besitos

    ResponderEliminar
  9. mmmm! Ha de ser bona, aquesta barreja! A mi m'encanta la ratafia. En faig a casa de casolana, algun any!! I dura molt temps! Bé, mentre no s'acaba... he he he.

    ResponderEliminar
  10. Caram, deu ser un licor dolç de vici total... I 100% català, je je je... ;)

    ResponderEliminar
  11. Agradant la ratafia, aquesta barreja deu ser de vici total !!!
    Petons

    ResponderEliminar
  12. ha d´estar boníssim, Roser, posan un xupito, bsts

    ResponderEliminar
  13. Sembla mentida que sigui tan fàcil de fer! I tan bo com és!
    Marta

    ResponderEliminar
  14. Amb l'afició que tinc als licors casolans, aquest segur que cau, jeje!

    Petonets!!

    ResponderEliminar
  15. Qué rico... esos licores son muy "peligrosos", porque te puedes beber la botella entera sin darte cuenta, jejeje.
    Un besote.

    ResponderEliminar
  16. Qué apañada que eres Roser, esto de los licores caseros me gusta mucho, aunque no me los beba. Besos

    ResponderEliminar
  17. Roser, fins i tot licors! Et pots muntar un bar de copes, un restaurant, un bar de tapes...
    Petons!

    ResponderEliminar
  18. Buenas Tardes Roser. Que rica que tiene que estar esta crema que nos has preparado. Muchas gracias por compartirla con todos nosotros.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  19. Quien pudiera saborearlo amiga. Licor de ratafía, la primera vez que lo oigo.
    Besos.

    ResponderEliminar
  20. Quina delícia Roser. M'encanta de ben segur que ho provaré!!!
    Petonets

    ResponderEliminar
  21. trifasic de ratafia? jijiji. petonets guapa

    ResponderEliminar
  22. Que rico!!! una crema estupenda.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponderEliminar
  23. La primera vez que oigo ese licor, Hala ya he aprendido algo hoy. Me encantaría probarlo.
    Un beso

    ResponderEliminar
  24. El pot petit de quina mesura hauria de ser?

    I d'altra banda, la 1/2 mesura vol dir que seria la meitat del que s'hi posi de nata (1/2 pot)?

    Gràcies!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!