Direu, però no es cansa mai de fer receptes trifàsiques?
Doncs la veritat és que no, m'encanta la combinació de llet/nata, café i baileys.
Aquesta vegada, però, no tenia pensat fer una coca amb aquesta crema. La veritat és que volia tenir temps per elaborar una coca de Sant Joan com Déu mana, clàssica, amb la seva massa fermentada, la crema pastissera i les fruites confitades. Però vam decidir anar a Cantabria durant el pont, per surfejar (bé, jo faré un intent), per tant vaig haver de fer una coca a corre cuita, i deixar-la programada perquè es publiqués abans de la revetlla!
Havia de ser una coca diferent a la resta que ja he fet, i em va sortir aquest invent, que de ben segur tornaré a repetir!! Què bona la crema!!!
Ingredients:
- 2 làmines de pasta de full refrigerada
- 50 g xocolata blanca
- 50 g xocolata amb llet
- Un grapat de festucs
- Un grapat d'avellanes
PER LA CREMA PASTISSERA TRIFÀSICA:
- 150 ml llet
- 200 ml nata
- 30 g maicena
- 50 g sucre
- 1 ou + 1 rovell
- 30 ml baileys
- 1 sobre petit de café soluble
Preparació:
1. Primer farem la crema perquè l'hem de deixar refredar. Pesarem tots els ingredients a un cassó. Triturarem perquè quedi homogeni sense grumolls, i ho posarem al foc, a foc lent-mig, fins que començi a bullir. Retirem i deixem refredar.
2. Estirem un full de pasta de full sobre una safata del forn. Quan la crema estigui freda, l'estenem per tota la base de la pasta de full. Per sobre, escampem un grapat d'avellanes que haurem triturat lleugerament.
3. Cobrim la crema amb una segona làmina de pasta de full, i tanquem les vores perquè no s'escapi ni un gram de la crema durant la cocció. Amb un ganivet esmolat fem talls paral·lels a la superfície perquè la coca respiri i li dóni un toc de personalitat.
4. Ho coem al forn preescalfat a 200ºC fins que la coca està daurada per dalt i per baix.
Si voleu que tingui un color més daurat, pinteu la coca amb ou. Jo no ho faig fer.
5. Quan la coca estigui cuita, la treiem del forn i la decorem amb xocolata blanca i xocolata amb llet que haurem desfet. Finalment escampem festucs triturats, per donar-li el toc salat i color verd que tan divertit és.
Ara toca disfrutar-la!!
Bona revetlla de Sant Joan!! Tireu molts petards i menjeu molta coca!!
...i com sempre.....Bon profit!!
Una coca sorprenent per la combinació d'ingredients i ben bona que deu estar! Que et vagi molt bé per Cantabria.
ResponderEliminarUna abraçada
Roser, Una coca diferent però molt bona i amb molta imaginació.
ResponderEliminarBona revetlla de san Joan
Roser,una coca trifàsica, sorprenent, original i deliciosa.
ResponderEliminarGaudeix d'ella i d'aquesta meravellosa nit màgica de Sant Joan
Nena quina coca tan deliciosa!!! Gaudeix dels dies de vacances! petons
ResponderEliminarRoser ,pasatelo muy bien "surfeando" y en la noche de San Juan
ResponderEliminarLa torta debe estar buenisima con esos ingredientes y hecha por tus manos
besinos
que buena pinta!
ResponderEliminarJo que rica chiqui, dan ganas de acabarse el plato solo de verlo!!
ResponderEliminarUn besazo
Tremenda, completita y bien rica!
ResponderEliminarSegur que l'invent va yrionfar i no en va sobrar!!! petons
ResponderEliminarHola Roser, que buena y original Coca, la improvisación da fruto cuando uno tiene habilidad para mezclar ingredientes, felicidades.
ResponderEliminarBesos.
Bon profit i bona surfejada!!!
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
De totes les coques que he vist, la teva és la més original!
ResponderEliminarI el trifàsic a mi també m'encanta, je je je...
ROSER, la verdad no he visto una coca tan original como la tuya, felicidades!!!
ResponderEliminardesde luego te las inventas todas,esta muy bien esta coca trifasica,vamos tremenda¡¡
ResponderEliminarpeto
Mare meva, quina coca! No és només trifàssica, és... explosiva com els petards!! Aquest aspecte insinua el Sant joan sí o sí! Molt original, Roser!!
ResponderEliminarPues yo no me canso de tus trifásicos, qué super ricos que están. Además, hay que tener mucha imaginación para hacer de una idea tantas diferentes. Besotes
ResponderEliminarSegur que amb aquesta coca vas triomfar per la revetlla!! si totes les receptes trifàsiques són com aquestes "que no decaiga oiga!"
ResponderEliminarQué buena y qué original, guapa! Yo te voy a coger un cachito que no me resisto a probar.
ResponderEliminarbesos
Imaginació al poder!!!! quina delicia amb el toc de café, xocolata i fruits secs. M´encanta. Petons,
ResponderEliminarMenuda pintaza tiene, que variedad de sabores!! Besos!!
ResponderEliminar