Fa dues setmanes vam anar a sopar a un restaurant molt conegut per alguns de vosaltres, el restaurant Ca l'Esteve, on treballa un bloguer nostre, el Xesco Bueno.
No vaig poder fer fotos, perquè em vaig enrecordar de fer-ne quan ja ens haviem cruspit tot el menú. Vam demanar dos primer, dos segons i 3 postres!! I tot això en un sopar!
El primer plat que vaig demanar jo, i que em va agradar tant que he volgut plasmar (tot i que no he tingut el mateix resultat) ha estat una crema freda de carbassó, amb gelat de mascarpone.
He intentat fer un plat semblant, i m'ha sortit aquest. Molt bo, també!
Ingredients:
- 1 l d'aigua mineral
- 3 carbassons
- 2 cebes
- 2 patates
- una tira d'alga wakame
- Quesitos
- Sal
PER GELAT DE MASCARPONE:
- 300 g mascarpone
- 200 ml nata líquida per muntar
- 2 fulles de gelatina
Preparació:
1. Per la crema de carbassó, posem tots els ingredients tallat a daus, excepte els quesitos, en una olla, en fred, i cuinem el conjunt mitja hora, desde que comença a bullir.
1. Per la crema de carbassó, posem tots els ingredients tallat a daus, excepte els quesitos, en una olla, en fred, i cuinem el conjunt mitja hora, desde que comença a bullir.
2. Un cop la verdura està cuita, triturem perquè ens quedi una crema ben fina, juntament amb els quesitos (al gust).
3. Pel gelat de mascarpone, triturem la nata, el sucre i el mascarpone.
4. Rehidratem les fulles de gelatina submergint-les en aigua freda i deixar-les actuar uns 4 minuts.
5. Seguidament desfem les fulles de gelatina rehidratades introduint-les en un dit d'aigua bullent. Afegim les fulles de gelatina desfetes amb l'aigua a la barreja de mascarpone, nata i sucre, i tornem a triturar i ho fiquem a un recipient apte per anar al congelador.
4. Rehidratem les fulles de gelatina submergint-les en aigua freda i deixar-les actuar uns 4 minuts.
5. Seguidament desfem les fulles de gelatina rehidratades introduint-les en un dit d'aigua bullent. Afegim les fulles de gelatina desfetes amb l'aigua a la barreja de mascarpone, nata i sucre, i tornem a triturar i ho fiquem a un recipient apte per anar al congelador.
6. Al moment de servir, posem la crema freda a un plat i el gelat de mascarpone al centre d'aquest.
Barregeu una mica de crema amb una mica de gelat.......
Barregeu una mica de crema amb una mica de gelat.......
Simplement, genial!
Gràcies pel magnífic menú de Ca l'Esteve i haver descobert nous contrastos.
Bon profit!
Gràcies pel magnífic menú de Ca l'Esteve i haver descobert nous contrastos.
Bon profit!
Renoi que bo i que fresquet, amb aquest plat es trenca el tòpic que les cremes són per l'hivern.
ResponderEliminarPetonets
quina pasada te questa de vici
ResponderEliminarQuina combinació tan bona Roser!
ResponderEliminarSoc molt fan de la crema de carbassó, i acompanyada de d'aquest gelat de mascarpone, deu triomfar!
Petons!
Que bona! Amb el formatge ha de ser ben cremosa!
ResponderEliminarNena que original!!! I a demés fresquet! petons
ResponderEliminarEs una receta sana, ligera y seguro que muy sabrosa!! Besos!!
ResponderEliminarvaya autentica delicia!!! te ha quedao genial
ResponderEliminarsaludos
jajaja, que me suena eso de intentar reproducir en casa platos que comemos fuera. Aunque no consigamos el original, el resultado suele ser muy bueno, como debe estar esta cremita
ResponderEliminarBesitos
Pues tiene una pinta buenísima, guapetona!!
ResponderEliminarbesos
Una idea fantàstica per ara l'estiu, no se m'hauria acudit mai servir un gelat amb la crema de carbassó. Torbo que ha de quedar perfecte!
ResponderEliminarEn Xesco és genial! :)
Roser en can Esteve se come de maravilla y el Xesco es un mestre de categoría.
ResponderEliminarEstoy seguro que esta combinación es deliciosa¡¡
Bss
Qué bo!!!
ResponderEliminarhttp://cadoca.es/
(estem de concurs!! participa :))
què bo i frequet Roser, bsts
ResponderEliminarMe atrae mucho el plato, sobre todo lo del helado, y se me ocurre con la crema caliente, el contraste tiene que ser un puntazo
ResponderEliminarAbrazos
Roser, que rica combinación!!!! me encanta el toque del helado de mascarpone y su suavidad con la crema..es un plato de gourmet sin duda :)
ResponderEliminarFeliz fin de semana o casi, mi guapa!!!!!
Un primer plat ben fresquet i apetitós!!! m'agrada molt la idea del gelat!
ResponderEliminarQuin nivellasso!! Plat d'Estrella Michelin!!! Quina súperidea!!!
ResponderEliminarSalut i petons,
Olga
Roser me parece un plato estupendo y super original
ResponderEliminarbesinos guapa
Un plat original i ben fresquet
ResponderEliminarEsto son ya palabras mayores, qué delicia de plato, me encanta la combinación, sencillamente deliciosa. Besos
ResponderEliminar