Cooommmooooorrrrr???!!!!
Ja sabeu que m'agrada inventar-me noms! Doncs aquí va aquesta: Hamburguilla = hamburguesa + mandonguilla. I per què? Perquè la forma que li he donat no és ni plana ni rodona, així que és un híbrid i per això aquest nom.
Per fer aquest plat m'he inspirat en un bar de tapes basc molt conegut a Molins de rei, que ara que hi penso, és el primer restaurant on em va portar a sopar el meu noiet! Va per tu, Miquel! Ja que em fas de conillet d'índies, que menys que dedicar-te un post!! ;-)
Ingredient (per 3 mandonguilles):
- 3 lloms de lluç congelat
- Un grapat de gambetes pelades congelades
- 1 llesca de pa
- 1 ou
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
- tàperes
- Porradell (cebollino) i julivert
- Pebrot verd escalivat (per acompanyar)
PER LA SALSA ROSA DE LACTONESA:
- 50 ml de llet
- 100 ml oli d'oliva
-4 cullerades de ketchup
- 1 culleradeta de brandy
- Unes gotes de salsa perrins
- Sal i pebre
- Unes gotes de llimona
Preparació:
1. Per l'hamburguilla, piquem tots els ingredients en el vas especial de la batedora. Amb les mans formarem 3 boles grans i les posarem a la paella, a foc baix i amb una mica d'oli, perquè es vagin fent desde l'interior.
2. Per la salsa rosa, triturem la llet amb l'oli, unes gotes de llimona, sal i pebre. Quan hagi emulsionat i format una maionesa, hi afegim el ketchup, el brandy i la salsa perrins. Tornem a triturar.
3. Emplatem posant una hamburguilla juntament amb pebrot verd escalivat (o el que vulgueu) i una mica de la salsa rosa (la resta la ficarem a una salsera).
Què us sembla?!! Peixet per mantenir el tipazo i una maionesa ideal per evitar la salmonelosis a l'estiu!! Què més podem demanar?!
:)
A disfrutar!!
Bon profit!
Per cert, hi havia més d'un pebrot verd escalivat ....però algú que passava per allà se'l va cruspir abans de fer-li la foto! ejem ejem! :D
ResponderEliminarha ha ha! Quina gràcia, aquest nom amb el que has batejat l'invent!! Ei, i que bo que deu ser!!!
ResponderEliminarBo?? Exquisit!!!
ResponderEliminarGràcies amore :)
Roser ,tus inventos siempre dan buen resultado y sino mira que apetitosa te quedo esta hamburguilla jajaj
ResponderEliminarbesinos guapa
Jaja, es que no te dejan ni hacer la foto, pues menos mal que no se ha comido la hamburguilla, jeje...me encanta la idea y la salsa realmente rica. Lo mejor el nombre. Besos
ResponderEliminarEn hamburguesa o mandonguilla, si desapareixen els ingredients a l'hora de fer la foto és que el resultat havia de ser deliciós!
ResponderEliminarPetons guapa :)
M'ha encantat el nom Roser!
ResponderEliminarUna bona idea, i la salsa ideal!
Petons!
Doncs res, haurem de tastar aquestes hamburguilles!!
ResponderEliminarJe je je, un nom molt original!
ResponderEliminarI segur que el resultat és molt bo.
Que bona ets amb els noms!!!! L'has encertat de ple perquè tan recorda una cosa com l'altra però de ben segur que és boníssima
ResponderEliminarPetonets
Roser, quina bona pinta que fa aquesta hamburguilla ha d'estar boníssima!!!!
ResponderEliminarHahaha, molt bo el nom! La recepta també sembla boníssima
ResponderEliminarMarta
jajajaj, pues entre el nombre que me ha encantado y el "ratoncillo" come pimientos que tienes por ahí me has hecho sonreír
ResponderEliminarBesitos
Al principi em pensava que al nom hi havia una errada...Amb lluç ja són paraules majors...La salsa la podries batejar com la triple salsa perquè ja no sé quina hi falta..
ResponderEliminarHan d'estar ben bones!el nom descriu molt bé la forma!! petons
ResponderEliminarOoohhhh!!! que bona, les de peix les meves preferides i la salseta estupenda!! petons,
ResponderEliminarSón genials les teves invencions!!jejejje I quina recepta tant bona! petons
ResponderEliminarEl nom és genial!! La veritat és que em sembla una proposta genial perquè els pekes mengin peix sense adonar-se'n!!
ResponderEliminarMe l'apunto, perquè a casa tinc un "peke" de 30 i alguN!!
Petonets. MAR, de EQNME
hauràs de patentar-ho, ja,ja, molt bo Roser, bsts
ResponderEliminar¿hamburguilla? un nom genial.
ResponderEliminarTe molt bona pinta i la lactonesa-rosa tambè
Muy buena receta guapa y con esa salsa ni te digo.Besos desde Alicante.
ResponderEliminarM'encanta aquest híbrid que has fet Roser!!! ;) Té una pinta boníssima!!
ResponderEliminarMolts petons!!
llamativo titulo y buena combinación¡¡
ResponderEliminarpeto
una combinacion bien rica y con un sabor riquisimo.
ResponderEliminarsaludos