Buscar este blog

sábado, 9 de marzo de 2013

Ceviche de dorada amb cítrics

Aprofitant aquestes altes temperatures (ahir em vaig posar el bikini i vaig anar a la piscina municipal a parar el sol, si si, el sol!!), us presento un plat d'estiu total! Perquè avui em vé de gust saltar-me una estació, i empalmar directament amb l'estiu!!!

Ja us havia portat alguna recepta de ceviche, el ceviche de lluç. Molt sa, refrescant....ideal quan la calor apreta! (ja ho sé, no fa tanta calor encara.....però m'agrada somiar!)

Ingredients (per 1 persona):

- 1 llom d'una dorada
- 1 aranja (suc, ralladura i polpa) La Tavella
- 1 taronja (suc, ralladura i polpa) La Tavella
- 1/2 llimona (suc, ralladura) La Tavella
- 1/2 ceba tendra
- Porradell
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 1 cullerada de vinagre de poma
- Sal maldon


Preparació:

1. Tallarem a dauets el llom de la dorada i el posarem a un bol, juntament amb el suc i la ralladura de mitja aranja, el suc i la ralladura de mitja taronja, el suc i la ralladura de mitja llimona, mitja ceba tendra tallada ben petita, porradell tallat, l'oli i el vinagre.

2. Ho deixarem macerar una hora aproximadament.

3. Mentrestant, tallem a daus l'altra mitja aranja i taronja. 

4. Un cop a passat el temps de maceració de la dorada, colem la preparació, reservant els sucs. Afegim la dorada als daus de fruita, i finalment, amanim el ceviche amb el suc de la maceració. Espolsem sal maldon perquè li doni un toc cruixent.

I llest!!

ATENCIÓ!! La dorada millor que hagi estat congelada prèviament, per prevenir l'anisakis!

Bon profit!

21 comentarios:

  1. !Pero muchacha! ¿ya quieres quitarme el invierno de encima con lo que me gusta? jajaja...no, si ya se va él solito, qué pena, me gusta el frío!! Qué ceviche tan requetebueno Roser, estas cositas son un manjar y además muy saludable. Que pases un buen fin de semana bombón. Besitos

    ResponderEliminar
  2. en bikini????? mare meua si que comences prompte, mai he fet ceviche, te molt bona pinta, es veu refrescant i bo, bsts

    ResponderEliminar
  3. Yo también quiero que pase el invierno ya...con este platito ya empieza a brillar el sol, que bueno...
    Un besito

    ResponderEliminar
  4. Tens tota la raó, ja abellix ixir a les terrases dels bars a aprofitar el solet, comença el millor temps, solet, no massa calor...
    Es un plat ideal per aquest temps.
    Petons

    ResponderEliminar
  5. Ains, Roser, no sé yo si me atrevería con el ceviche, es que le tengo manía a los pescados crudos, chiquilla
    Besitos
    Por cierto, por aquí llevamos desde el martes en manga cortaa también. Después del temporal llegó el buen tiempo

    ResponderEliminar
  6. me encanta los ceviches y este tuyo esta muy bueno
    peto

    ResponderEliminar
  7. Quines ganes de primavera que tens! Je je je...
    Entre el bikini i aquest ceviche, vas fer una bona pausa d'hivern, eh? :)

    ResponderEliminar
  8. Es nota que ja fa més bó, però posar-se el Bikini ...... ja veig que tens moltisimes ganes de que arribi l'estiu.
    Petons

    ResponderEliminar
  9. Que bo el peix i els cítrics lliguen molt bé. Per he vist la teva pàgina i t'ha quedat molt xula!
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  10. Roser ,nunca hice ceviche ,pero seguro esta muy rico
    Niña ,ya tomaste el sol? ale enseguida estaras como un conguitojaja
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  11. A mi també m0'agrada somiar! i més amb l'estiu! quines ganes de caloreta i de solet que tinc!
    No he menjat mai ceviche, però té molt bona pinta!
    ptns!!

    ResponderEliminar
  12. Encara no he fet mai ceviche, però amb aquesta recepta m'animaré, de ben segur...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  13. Un ceviche deliciós. I amb productes ecològics ja no cal patir gens ni mica!! Petonets, guapa!

    ResponderEliminar
  14. Ja comença a apuntar el solet i la caloreta!! A mi també m'entren ganes de menjar fresquet i d'estiu...encara que segur que queden dies de fresqueta...jejejj ens tindrem que esperar una mica. Aqauesta recepta t'ha quedat genial! petons

    ResponderEliminar
  15. Que bo! No n'he fet mai de ceviche, però amb la pinta que té em sembla que no ho podré dir gaire tamps més això!

    Acabo de descubrir el teu blog i m'agrada molt :) així que si et sembla em quedo per aquí!

    Una abraçada!

    ResponderEliminar
  16. Nyam nyam, quina bona pinta, Roser! Ara mateix la compartim amb la nostra comunitat :)

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!