Aprofitant aquestes altes temperatures (ahir em vaig posar el bikini i vaig anar a la piscina municipal a parar el sol, si si, el sol!!), us presento un plat d'estiu total! Perquè avui em vé de gust saltar-me una estació, i empalmar directament amb l'estiu!!!
Ja us havia portat alguna recepta de ceviche, el ceviche de lluç. Molt sa, refrescant....ideal quan la calor apreta! (ja ho sé, no fa tanta calor encara.....però m'agrada somiar!)
Ingredients (per 1 persona):
- 1 llom d'una dorada
- 1 aranja (suc, ralladura i polpa) La Tavella
- 1 taronja (suc, ralladura i polpa) La Tavella
- 1/2 llimona (suc, ralladura) La Tavella
- 1/2 ceba tendra
- Porradell
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 1 cullerada de vinagre de poma
- Sal maldon
Preparació:
1. Tallarem a dauets el llom de la dorada i el posarem a un bol, juntament amb el suc i la ralladura de mitja aranja, el suc i la ralladura de mitja taronja, el suc i la ralladura de mitja llimona, mitja ceba tendra tallada ben petita, porradell tallat, l'oli i el vinagre.
2. Ho deixarem macerar una hora aproximadament.
3. Mentrestant, tallem a daus l'altra mitja aranja i taronja.
4. Un cop a passat el temps de maceració de la dorada, colem la preparació, reservant els sucs. Afegim la dorada als daus de fruita, i finalment, amanim el ceviche amb el suc de la maceració. Espolsem sal maldon perquè li doni un toc cruixent.
I llest!!
ATENCIÓ!! La dorada millor que hagi estat congelada prèviament, per prevenir l'anisakis!
Bon profit!
!Pero muchacha! ¿ya quieres quitarme el invierno de encima con lo que me gusta? jajaja...no, si ya se va él solito, qué pena, me gusta el frío!! Qué ceviche tan requetebueno Roser, estas cositas son un manjar y además muy saludable. Que pases un buen fin de semana bombón. Besitos
ResponderEliminarhalaaaaaa, que rico!!:)
ResponderEliminarbesos
en bikini????? mare meua si que comences prompte, mai he fet ceviche, te molt bona pinta, es veu refrescant i bo, bsts
ResponderEliminarYo también quiero que pase el invierno ya...con este platito ya empieza a brillar el sol, que bueno...
ResponderEliminarUn besito
Tens tota la raó, ja abellix ixir a les terrases dels bars a aprofitar el solet, comença el millor temps, solet, no massa calor...
ResponderEliminarEs un plat ideal per aquest temps.
Petons
hummmmmmmmmmmmmm de rechupete
ResponderEliminarAins, Roser, no sé yo si me atrevería con el ceviche, es que le tengo manía a los pescados crudos, chiquilla
ResponderEliminarBesitos
Por cierto, por aquí llevamos desde el martes en manga cortaa también. Después del temporal llegó el buen tiempo
ummmmmmmmmm, bonissim
ResponderEliminarAlaaaaa que bueno.
ResponderEliminarme encanta los ceviches y este tuyo esta muy bueno
ResponderEliminarpeto
Quines ganes de primavera que tens! Je je je...
ResponderEliminarEntre el bikini i aquest ceviche, vas fer una bona pausa d'hivern, eh? :)
Es nota que ja fa més bó, però posar-se el Bikini ...... ja veig que tens moltisimes ganes de que arribi l'estiu.
ResponderEliminarPetons
Que bo el peix i els cítrics lliguen molt bé. Per he vist la teva pàgina i t'ha quedat molt xula!
ResponderEliminarUna abraçada
Roser ,nunca hice ceviche ,pero seguro esta muy rico
ResponderEliminarNiña ,ya tomaste el sol? ale enseguida estaras como un conguitojaja
besinos guapa
A mi també m0'agrada somiar! i més amb l'estiu! quines ganes de caloreta i de solet que tinc!
ResponderEliminarNo he menjat mai ceviche, però té molt bona pinta!
ptns!!
Encara no he fet mai ceviche, però amb aquesta recepta m'animaré, de ben segur...
ResponderEliminarPetonets.
Un ceviche deliciós. I amb productes ecològics ja no cal patir gens ni mica!! Petonets, guapa!
ResponderEliminarJa comença a apuntar el solet i la caloreta!! A mi també m'entren ganes de menjar fresquet i d'estiu...encara que segur que queden dies de fresqueta...jejejj ens tindrem que esperar una mica. Aqauesta recepta t'ha quedat genial! petons
ResponderEliminarQue bo! No n'he fet mai de ceviche, però amb la pinta que té em sembla que no ho podré dir gaire tamps més això!
ResponderEliminarAcabo de descubrir el teu blog i m'agrada molt :) així que si et sembla em quedo per aquí!
Una abraçada!
Un plato riquísimo...
ResponderEliminarBesotes.
Nyam nyam, quina bona pinta, Roser! Ara mateix la compartim amb la nostra comunitat :)
ResponderEliminar