Buscar este blog

miércoles, 22 de mayo de 2013

Salmorejo ... el de casa meva!

Aquesta entrada és per desitjar QUE ARRIBI EL SOL I L'ESTIU!!!

Si, sempre volem allò que no tenim, som així de capritxosos.... per això reivindico l'acabament de les plujes i el mal temps, i la benvinguda del solet, la caloreta, i els plats d'estiu com aquests....un clàssic salmorejo.

A veure que us sembla, però el meu catador de salmorejo oficial li ENCANTA! I a mi també, que he de dir.....

Ingredients (per a 4 tasses):

- 500 g tomaquets madurs
- 75 g pa del dia anterior
- 30 ml d'oli d'oliva extra verge de primera prensada en fred ("pá más inri", del BO)
- 4 g sal maldon
- Pebre negre
- 1 culleradeta de vinagre suau
- 1/2 all (opcional)

- ou dur i pernil salat (per la decoració ESSENCIAL)


Preparació:

1. Triturem els tomàquets fins que quedin ben fins, i els passem per un colador per eliminar l'excés de pell i llavors (si tenim paciència.....jo no en tinc i em salto aquest pas).

2. Al puré de tomàquets afegim el pa a trossets, l'oli, la sal, el pebre, el vinagre i l'all. Ho triturem amb la túrmix o una batedora si ho volem deixar ben fi.

3. Ho reservem unes hores a la nevera, perquè estigui ben fred a l'hora d'emplatar, i apali!

Decorem amb un ou dur i uns encenalls de pernil ibèric!

I a disfrutar de l'estiu......que ja arribAAAA!!!!

Bon profit!

19 comentarios:

  1. Veig que encara que l'arribada de la calor es resisteixi tu no t'estàs de res. Que bo, aquest salmorejo!! Petonets

    ResponderEliminar
  2. ya va siendo hora de empezar a preparar estos platos fresquitos, ya se acerca el buen tiempo, te quedó estupenda la presentación. besos

    ResponderEliminar
  3. A veure si per fi arriba el bon temps, que jo també tinc ganes de començar a menjar plats d'estiu com aquest!

    ResponderEliminar
  4. Que bé que entra aquest plat quan fa caloreta. A més el teu té molt bona pinta!
    Petonets

    ResponderEliminar
  5. Roser ,me encanta el salmorejo y este se ve buenisimo
    Esperemos que pronto cesen las lluvias y veamos un poco de sol ,realmente se necesita
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  6. Ohhh que bo, la teva recepta deliciosa segur!!! petons

    ResponderEliminar
  7. Aquest salmorejo te de ser molt bo, ben fresquet ara que ve l'estiu.

    ResponderEliminar
  8. molt bo Roser i sí, que vinga el bon temps ja!!! bsts

    ResponderEliminar
  9. A veure si arriba d'una vegada la caloreta, per poder menjar un plat tan saborós, com aquest

    ResponderEliminar
  10. un salmorejo siempre es bien recibido y pronto se inundaran nuestras cocinas de recetas así.
    peto

    ResponderEliminar
  11. Tú tranquila que ya llegará y si no puedes esperar te vienes unos días aquí.
    El salmorejo genial. ¿Te crees que nunca lo he preparado en casa?
    BEsitos

    ResponderEliminar
  12. I tant que aquesta recepta fa pensar en l'estiu, i ben fresqueta!
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  13. No he fet mai salmorejo, crec que ha arribat el moment!;)
    Petons.

    ResponderEliminar
  14. Que rico :) ahora con este tiempo bueno que se asoma lo comeremos mucho seguro. Un beso!!

    Recetas de una gatita enamorada

    ResponderEliminar
  15. M'encanta el salmorejo fet al teu estil.
    fresquet és una delícia.... m'agrada com t'ha quedat.
    Boníssim!!!!
    petonets,Roser.

    ResponderEliminar
  16. D'aquest estiu no passa! "puedo prometer y prometo" que aquest estiu faig salmorejo sí o sí!
    Té una pinta boníssima Roser! Me l'apunto, gràcies per compartir-la!

    ResponderEliminar
  17. no n'he fet mai però m'agada! l'agafo!!

    ResponderEliminar

  18. Roser; Aquest salmorejo, fa venir el bon temps als trons, els llampecs, calamarssades...
    Una bona recepta, gràcies per compartir-la Roser¡¡ :O) :O)

    ResponderEliminar
  19. Roser, apunto aquest salmorejo!!! Una fan dels gaspatxos!!!! Ptnts

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!