Si, sempre volem allò que no tenim, som així de capritxosos.... per això reivindico l'acabament de les plujes i el mal temps, i la benvinguda del solet, la caloreta, i els plats d'estiu com aquests....un clàssic salmorejo.
A veure que us sembla, però el meu catador de salmorejo oficial li ENCANTA! I a mi també, que he de dir.....
Ingredients (per a 4 tasses):
- 500 g tomaquets madurs
- 75 g pa del dia anterior
- 30 ml d'oli d'oliva extra verge de primera prensada en fred ("pá más inri", del BO)
- 4 g sal maldon
- Pebre negre
- 1 culleradeta de vinagre suau
- 1/2 all (opcional)
- ou dur i pernil salat (per la decoració ESSENCIAL)
Preparació:
1. Triturem els tomàquets fins que quedin ben fins, i els passem per un colador per eliminar l'excés de pell i llavors (si tenim paciència.....jo no en tinc i em salto aquest pas).
2. Al puré de tomàquets afegim el pa a trossets, l'oli, la sal, el pebre, el vinagre i l'all. Ho triturem amb la túrmix o una batedora si ho volem deixar ben fi.
3. Ho reservem unes hores a la nevera, perquè estigui ben fred a l'hora d'emplatar, i apali!
Decorem amb un ou dur i uns encenalls de pernil ibèric!
I a disfrutar de l'estiu......que ja arribAAAA!!!!
Bon profit!
Veig que encara que l'arribada de la calor es resisteixi tu no t'estàs de res. Que bo, aquest salmorejo!! Petonets
ResponderEliminarya va siendo hora de empezar a preparar estos platos fresquitos, ya se acerca el buen tiempo, te quedó estupenda la presentación. besos
ResponderEliminarA veure si per fi arriba el bon temps, que jo també tinc ganes de començar a menjar plats d'estiu com aquest!
ResponderEliminarQue bé que entra aquest plat quan fa caloreta. A més el teu té molt bona pinta!
ResponderEliminarPetonets
Roser ,me encanta el salmorejo y este se ve buenisimo
ResponderEliminarEsperemos que pronto cesen las lluvias y veamos un poco de sol ,realmente se necesita
besinos guapa
Ohhh que bo, la teva recepta deliciosa segur!!! petons
ResponderEliminarAquest salmorejo te de ser molt bo, ben fresquet ara que ve l'estiu.
ResponderEliminarmolt bo Roser i sí, que vinga el bon temps ja!!! bsts
ResponderEliminarA veure si arriba d'una vegada la caloreta, per poder menjar un plat tan saborós, com aquest
ResponderEliminarun salmorejo siempre es bien recibido y pronto se inundaran nuestras cocinas de recetas así.
ResponderEliminarpeto
Tú tranquila que ya llegará y si no puedes esperar te vienes unos días aquí.
ResponderEliminarEl salmorejo genial. ¿Te crees que nunca lo he preparado en casa?
BEsitos
I tant que aquesta recepta fa pensar en l'estiu, i ben fresqueta!
ResponderEliminarUna abraçada
No he fet mai salmorejo, crec que ha arribat el moment!;)
ResponderEliminarPetons.
Que rico :) ahora con este tiempo bueno que se asoma lo comeremos mucho seguro. Un beso!!
ResponderEliminarRecetas de una gatita enamorada
M'encanta el salmorejo fet al teu estil.
ResponderEliminarfresquet és una delícia.... m'agrada com t'ha quedat.
Boníssim!!!!
petonets,Roser.
D'aquest estiu no passa! "puedo prometer y prometo" que aquest estiu faig salmorejo sí o sí!
ResponderEliminarTé una pinta boníssima Roser! Me l'apunto, gràcies per compartir-la!
no n'he fet mai però m'agada! l'agafo!!
ResponderEliminar
ResponderEliminarRoser; Aquest salmorejo, fa venir el bon temps als trons, els llampecs, calamarssades...
Una bona recepta, gràcies per compartir-la Roser¡¡ :O) :O)
Roser, apunto aquest salmorejo!!! Una fan dels gaspatxos!!!! Ptnts
ResponderEliminar