Desde que vaig descobrir el salmó cru, sucat amb salsa de soja, que en menjo força sovint. Congelat ehh!!! No fos que hi haguessin anisakis per allà....
Per això, quan vaig veure a un programa de cuina el tartar de tonyina amb formatgets, no vaig dubtar en tastar-lo, però fent servir salmó enlloc de tonyina!
I què bo que estava!! Si sou uns amants dels peix cru, us recomano aquesta....és fantàstica!
Ingredients:
- 1 llom de salmó congelat
- Unes tires de salmó fumat
- Unes tires de salmó fumat
- 1/2 llima
- 1 cullerada sopera de salsa de soja
- Oli d'oliva
- 8 formatgets
- Anet sec
- Sal i pebre
Preparació:
1. Descongelem el salmó i el tallem amb el ganivet a daus ben petits. El deixem macerar dins un bol amb el suc de mitja llima, la salsa de soja i un rajolinet d'oli d'oliva. Ho deixem tapat uns 30 minuts. Ho escorrem i hi barregem el salmó fumat tallat ben petit.
2. A part, aixafem els formatgets i els barregem amb l'anet, sal i pebre al gust.
3. Amb un got com a presentació, o amb l'ajuda d'un aro metàl·lic, fem un capes de salmó i capes de formatge. Fins acabar-ho tot. Decorem amb anet picat.
Un entrant sa, fresquet i que passa sense gana.
Aprofito la recepta per participar al concurs de Monsalmó. Mireu-vos el bloc i el premi que valen molt la pena!
Aprofito la recepta per participar al concurs de Monsalmó. Mireu-vos el bloc i el premi que valen molt la pena!
Bon profit!
Roser, qué fácil y que espectacular al tiempo, me rechiflan los ingredientes pero la presentación me parece la óptima.
ResponderEliminarMucha suerte en el concurso.
un besazo y feliz día
Hola Roser.
ResponderEliminarM'ha encantat el teu tartar de salmó. Precisament el salmó m'agrada molt, de totes les maneres, encara que la meva predilecció és el fumat.
Com a presència en got és super original.
I a més a més, ha de estar exquisit.
Sort al concurs.
Petonets.
Jo sóc una d'aquestes amants del peix cru, Roser!! M'ha agradat molt, la teva proposta! Quan dius formatgets vols dir d'aquells tipus caserio? Petons!
ResponderEliminarsi, em refereixo als formatgets tipus quesito, del caserio! ;-)
EliminarOhhh aquest el tinc que prova, em sembla que té que estar molt bo! i la presentació molt maca! petons
ResponderEliminarLa combinació de sabors ha de quedar boníssima.
ResponderEliminarI la presentació en gotets la trobo molt elegant i original, així variem una mica de la típica amb l'aro ;)
Ha d'estar boníssim Roser!! Apuntat. petonets
ResponderEliminarBoníssim! I així presentat genial, m'agrada molt :)
ResponderEliminarPetons!
Quina bona pinta que fa aquest salmó! I una presentació excel.lent :)
ResponderEliminarha d´estar boníssim Roser, sort al concurs, bsts
ResponderEliminarRoser ,no suelo comer pescado crudo ,pero este salmon y preparado por ti ,tiene que estar estupendo
ResponderEliminarbesinos
No sóc gaire de tàrtar, però els ingredients de la proposta de tonyina i, aquesta de salmó m´agraden força.
ResponderEliminarSe'm fa la boca aigua... Aquests platets m'encanten...
ResponderEliminarMarta
que buena combinación excelente tartar¡¡
ResponderEliminarpeto
Buenos días Roser. Te ha quedado un tartar de lujo presentado en estos vasitos. Aunque lo importante es el sabor tan bueno que tiene que tener.
ResponderEliminarDELICIOSO
Un beso Paco
He visto tus comentarios en blogs amigos y aquí estoy indagando por tu cocina, me gusta y es buena y sería estupendo tener intercambios de informaciones de recetas y trucos, es mi pasión.
ResponderEliminarUn abrazo y espero verte!
M’agrada molt el salmó de totes maneres i així junt amb el formatge una delícia. La presentació amb got fantàstica
ResponderEliminarPetons
Una combinació perfecta, boníssima! i la presentació en gotets és molt elegant! petó
ResponderEliminaruna perfecta combinació, uns gotets molt bonics.
ResponderEliminarMolt bona combinació, i una idea genial posar-ho en gotets.
ResponderEliminarPetons!
T'ha quedat molt ben presentat. I la combinació amb el formatge ha de quedar molt bona. Sort amb el concurs!!
ResponderEliminarUna abraçada
No vas a necesitar suerte, es un vasito precioso y delicioso. Besos
ResponderEliminar