El dia que tots els catalans surten al carrer. El dia que els nois regalen una rosa a les noies, i les noies un llibre als nois! El dia que hauria de ser festiu!!
Avui tot Catalunya olora a rosa! Un rosa vermella (símbol de passió) que va acompanyada de la senyera (símbol de Catalunya) i una espiga de blat (símbol de fertilitat).
Doncs aquí us deixo el meu postre per avui. Un pastís de creps amb un farcit molt especial i una decoració encara més adient pel dia!
Ingredients:
PER LES CREPS:
- 250 ml llet
- 2 ous
- 175 g farina
- 1 cullerada de sucre
- Mantega o oli (per la paella)
PEL FARCIT:
- 250 g mascarpone
- 50 g sucre glaç
- 200 g formatge fresc desnatat
- 200 g formatge fresc desnatat
PER LA DECORACIÓ:
- 150 g d'almívar de mango
- 150 g d'almívar de maduixes
- 2 fulles de gelatina
-Flor
Preparació:
1. Per les creps, triturem tots els ingredients i anem posant cullerades de la massa a una paella untada amb mantega o oli, per formar unes creps ben fines. Fins acabar amb tota la massa. Reservem.
2. A part, triturem el mascarpone amb el sucre glaç i el formatge fresc desnatat.
3. Per la decoració, triturem l'almívar de mango per un cantó i el de maduixes per un altre. Rehidratem les fulles de gelatina. Quan estiguin hidratades, les escorrem i les posem en dos gots diferents, amb un dit d'aigua, ho escalfem fins que es desfacin i les barregem amb la seva fruita, triturant bé perquè quedi la gelatina ben repartida per la fruita.
4. Estirem cadascún del puré amb la seva fruita sobre una safata, pel tal que ens quedi dos purés de fruita que poguem decorar la superficie del pastís sense problemes. És a dir, que no estigui del tot quallada però si que tingui la consistència necessaria perquè no regalimi per la superficie.
5. Per muntar el pastís, posarem entre dues capes de creps un bona cullerada del mascarpone. I així fins acabar amb totes les creps. Untarem l'última amb una mica de mascarpone també.
6. A la superfície, col·locarem una base de l'almívar de mango una mica dens. I amb l'ajuda d'una cullera farem 4 ratlles vermelles amb la de maduixes. Decorem amb flors de sucre.
I aquí teniu el pastís de Sant Jordi 2013.
Podeu veure el de 2012 clicant AQUí.
Aprofito per participar al Memòries de Cuinera d'aquest mes on ens proposem fer una recepta de creps.
Bon profit i feliç diada de Sant Jordi!!!!!
Preparació:
1. Per les creps, triturem tots els ingredients i anem posant cullerades de la massa a una paella untada amb mantega o oli, per formar unes creps ben fines. Fins acabar amb tota la massa. Reservem.
2. A part, triturem el mascarpone amb el sucre glaç i el formatge fresc desnatat.
3. Per la decoració, triturem l'almívar de mango per un cantó i el de maduixes per un altre. Rehidratem les fulles de gelatina. Quan estiguin hidratades, les escorrem i les posem en dos gots diferents, amb un dit d'aigua, ho escalfem fins que es desfacin i les barregem amb la seva fruita, triturant bé perquè quedi la gelatina ben repartida per la fruita.
4. Estirem cadascún del puré amb la seva fruita sobre una safata, pel tal que ens quedi dos purés de fruita que poguem decorar la superficie del pastís sense problemes. És a dir, que no estigui del tot quallada però si que tingui la consistència necessaria perquè no regalimi per la superficie.
5. Per muntar el pastís, posarem entre dues capes de creps un bona cullerada del mascarpone. I així fins acabar amb totes les creps. Untarem l'última amb una mica de mascarpone també.
6. A la superfície, col·locarem una base de l'almívar de mango una mica dens. I amb l'ajuda d'una cullera farem 4 ratlles vermelles amb la de maduixes. Decorem amb flors de sucre.
I aquí teniu el pastís de Sant Jordi 2013.
Podeu veure el de 2012 clicant AQUí.
Aprofito per participar al Memòries de Cuinera d'aquest mes on ens proposem fer una recepta de creps.
Bon profit i feliç diada de Sant Jordi!!!!!
Ohhh quina pintassa!!! com us passeu, a primera hora i veient aquestes receptes, amb la gana que tinc! bon sant jordi!
ResponderEliminarQue original! Quan parlem de pastissos sempre penso amb el pa de pessic, i la veritat és que hi ha moltes opcions més que he d'anar provant.
ResponderEliminarPetons i feliç Sant Jordi
Molt bona feina, Roser! És un pastís de Sant Jordi molt divertit! I fet amb creppes també et val per les memòries d'una cuinera! I amb el combinat de fruites i nata... vaja, que ha de ser boníssim!!! Bon sant jordi!
ResponderEliminarQuina pinta té aquest pastís, com publiques una recepta així ja de bon matí!!
ResponderEliminarPetons, i feliç diada de Sant Jordi!
Quina bona pensada!! m'encanta aquesta senyera tan dolça ;-)
ResponderEliminarBuenos días Roser. Un pastel fantástico, rico y original el que has preparado con esas crepes para celebrar San Jordi. te ha quedado de lujo y con una decoración fantástica, con esa señera que has realizado con el mango y con el dulce de fresas. DELICIOSO PASTEL Y FELIZ DÍA DE SAN JORDI.
ResponderEliminarMucha suerte en el concurso.
Un beso Paco
Ahir vam menjar les nostres creps i em vaig quedar amb ganes de fer-ne un pastís.
ResponderEliminarUn pastís especial per una data molt nostra.
La foto del tall és perfecte, amb tantes capes queda espectacular!
ResponderEliminarI la decoració és ideal per celebrar el sant Jordi ;)
Roser, quina feinada però veient el resultat ha valgut a pena, t'ha quedat molt bé.
ResponderEliminarBon Sant Jordi.
Roser que original!!!! I quina delícia tan gran jjejejj amb aquest farcit és impossible resistir-se! petons
ResponderEliminarQuina delícia de pastís!!! Amb el formatget i sobretot amb la senyera, segur que m0encantaria!!!
ResponderEliminarMolts petonets i que acabis de passar un bon St Jordi
Qué bonita queda y que precioso corte que tiene Roser.
ResponderEliminarBesitos y feliz San Jordi, aunque sea por los pelos, jeje
BEsitos
Roser ,un postre delicioso y muy guapo decorado con tu bandera
ResponderEliminarbesinos
Qué exquisitez, Roser, me encantan los creps (aquí les llamamos filloas) y así presentadas y con ese relleno me parecen un manjar.
ResponderEliminarun besazo y feliz día
Quina millor manera que celebrar el Sant jordi que menjant-se aquesta delicia. Té un farcit irresitible. Que bo!!!
ResponderEliminarPetonets
ah què no és festa el día de Sant Jordi??? quin pastís més bo i bonic Roser, bsts
ResponderEliminarQue bonito y que sugestivo amiga, seguro que está de muerte.
ResponderEliminarUn beso.
preciós i deliciós.
ResponderEliminarRoser, que tal va "La teva Cuina"?
Doncs de moment alguns pastissos, pero poquets. La veritat és que amb la nova feina tampoc tinc massa temps, però alla seguire estant per les comandes que arribin! gracies per preguntar guapa! petons
EliminarGenial!!! Que bonic t'ha quedat Roser!! Deu estar deliciós a més!!
ResponderEliminarPetons guapa!
Molt xulo, Roser! i bo no cal dir-ho!quina enveja em feu...! bona setmana
ResponderEliminarAl final et va quedar molt bé el teu experiment, no??? Petonets i gràcies per participar guapa!
ResponderEliminar