Buscar este blog

jueves, 11 de julio de 2013

Ventresca de tonyina amb salsa teriyaki

Avui una recepta oriental, sana i plena de sabor!
 
Si us agrada la ventresca de tonyina (no la tonyina no, la ventresca), i la salsa teriyaki (plena de sabor), us agradarà aquest plat.
 
Si li afegiu una mica d'arròs bullit o patata, es converteix en un sopar o dinar ben complet i nutritiu!
 
Ingredients (per dos persones):
 
- 2 ventresques de tonyina
- Bròquil
- Sèsam torrat
- Ceba
- Sal mandon
- Oli d'oliva
 
PER LA SALSA TERIYAKI:
 
- 6 cullerades de salsa de soja
- 2 cullerades de mirin
- 2 cullerades de sake
- 2 cullerades de sucre integral


Preparació:
 
1. Coure el bróquil al vapor, o a una olla d'aigua bullent, fins que estigui al dente. Reservem.
 
2. Tallem la ceba en juliana i la couem a una paella amb oli i sal fins que estigui ben tova i agafi color daurat. Reservem.
 
3. Fem a la planxa les ventresques de tonyina, de manera que quedin lleugerament crues per dins.
 
4. Per la salsa, posem tots els ingredients a un cassó i ho fem bullir fins que es redueixi a la textura de salsa que busquem.
 
5. Emplatem, posant el bròquil i la ceba en un cantó del plat. Tallem la ventresca a daus i el col·loquem al plat, juntament amb la salsa teriyaki i les llavors de sèsam torrat.
 
Un plat fantàstic per cuidar-nos la linia i, alhora, disfrutar menjant!
 
Bon profit!
 


16 comentarios:

  1. rico no, riquisimo!!! vaya cosa mas rica!!!

    ResponderEliminar
  2. Ei Roser!! Que bona aquesta tonyina!! Avui estem japos, tu i jo... hi hi hi. Petons!

    ResponderEliminar
  3. Uohhh, boníssim Roser, i a més, amb la salsa teriyaki feta per tú, quina passada!
    La salsa caurà segur, perquè m'encanta!!

    Petons!!

    ResponderEliminar
  4. Pues no he probado esta salsa, pero seguro que me encanta. La mousse y la ensalada anteriores, fantásticas, vaya, todo un menú completo y delicioso. Es que quitando algunas recetas como la de hoy, hacemos muchísimas cosas iguales, lo dicho, hay que quedar jeje.. Besos

    ResponderEliminar
  5. La ventresca de tonyina es deliciosa la facis com la facis, però aquesta salsa té molt bona pinta!
    Petonets

    ResponderEliminar
  6. Me encanta cualquier pescado asi que la receta seguro que la hare
    besos

    ResponderEliminar
  7. Roser ,la salsa nunca la probe ,pero la ventresca me encanta ,siempre la pongo a la plancha ,pero estoy segura que con esa salsa que le pusiste tiene que quedar tambien deliciosa
    besinos

    ResponderEliminar
  8. Buenas tardes Roser. Que sensacional plato que has preparado, solo con mirarlo dan ganas de comérselo. Con esa salsa oriental que le has preparado, es todo un vicio. La presentación del plato te ha quedado buenísima.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  9. Que bo!!! No he provat mai aquesta salsa, però segur que t'ha quedat genial! petons

    ResponderEliminar
  10. Un plat japó, però molt bo Ummm
    Petons

    ResponderEliminar
  11. apuntadíssima la recepta Roser!!! ara ja se què porta aquesta salsa! jijiji. petonets

    ResponderEliminar
  12. Me encanta la ventresca de atún y así con la salsa no lo he probado pero el plato tiene muy buena pinta.

    besos

    ResponderEliminar
  13. No heprobado nunca la salsa teriyaki pero seguro que estaba b uenísimo la presentación muy bonita.besos.

    ResponderEliminar
  14. La ventresca feta al punt m'encanta!
    I amb la salsa queda i el sèsam combina super bé.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!