Avui una recepta oriental, sana i plena de sabor!
Si us agrada la ventresca de tonyina (no la tonyina no, la ventresca), i la salsa teriyaki (plena de sabor), us agradarà aquest plat.
Si li afegiu una mica d'arròs bullit o patata, es converteix en un sopar o dinar ben complet i nutritiu!
Ingredients (per dos persones):
- 2 ventresques de tonyina
- Bròquil
- Sèsam torrat
- Ceba
- Sal mandon
- Oli d'oliva
PER LA SALSA TERIYAKI:
- 6 cullerades de salsa de soja
- 2 cullerades de mirin
- 2 cullerades de sake
- 2 cullerades de sucre integral
Preparació:
1. Coure el bróquil al vapor, o a una olla d'aigua bullent, fins que estigui al dente. Reservem.
2. Tallem la ceba en juliana i la couem a una paella amb oli i sal fins que estigui ben tova i agafi color daurat. Reservem.
3. Fem a la planxa les ventresques de tonyina, de manera que quedin lleugerament crues per dins.
4. Per la salsa, posem tots els ingredients a un cassó i ho fem bullir fins que es redueixi a la textura de salsa que busquem.
5. Emplatem, posant el bròquil i la ceba en un cantó del plat. Tallem la ventresca a daus i el col·loquem al plat, juntament amb la salsa teriyaki i les llavors de sèsam torrat.
Un plat fantàstic per cuidar-nos la linia i, alhora, disfrutar menjant!
Bon profit!
rico no, riquisimo!!! vaya cosa mas rica!!!
ResponderEliminarEi Roser!! Que bona aquesta tonyina!! Avui estem japos, tu i jo... hi hi hi. Petons!
ResponderEliminarUohhh, boníssim Roser, i a més, amb la salsa teriyaki feta per tú, quina passada!
ResponderEliminarLa salsa caurà segur, perquè m'encanta!!
Petons!!
Pues no he probado esta salsa, pero seguro que me encanta. La mousse y la ensalada anteriores, fantásticas, vaya, todo un menú completo y delicioso. Es que quitando algunas recetas como la de hoy, hacemos muchísimas cosas iguales, lo dicho, hay que quedar jeje.. Besos
ResponderEliminarLa ventresca de tonyina es deliciosa la facis com la facis, però aquesta salsa té molt bona pinta!
ResponderEliminarPetonets
Me encanta cualquier pescado asi que la receta seguro que la hare
ResponderEliminarbesos
Roser ,la salsa nunca la probe ,pero la ventresca me encanta ,siempre la pongo a la plancha ,pero estoy segura que con esa salsa que le pusiste tiene que quedar tambien deliciosa
ResponderEliminarbesinos
Buenas tardes Roser. Que sensacional plato que has preparado, solo con mirarlo dan ganas de comérselo. Con esa salsa oriental que le has preparado, es todo un vicio. La presentación del plato te ha quedado buenísima.
ResponderEliminarUn beso Paco
Que bo!!! No he provat mai aquesta salsa, però segur que t'ha quedat genial! petons
ResponderEliminarUn plat japó, però molt bo Ummm
ResponderEliminarPetons
Quin platillo, quina pinta!!
ResponderEliminarMarta
¡¡¡bonissim, Roser!!!
ResponderEliminarapuntadíssima la recepta Roser!!! ara ja se què porta aquesta salsa! jijiji. petonets
ResponderEliminarMe encanta la ventresca de atún y así con la salsa no lo he probado pero el plato tiene muy buena pinta.
ResponderEliminarbesos
No heprobado nunca la salsa teriyaki pero seguro que estaba b uenísimo la presentación muy bonita.besos.
ResponderEliminarLa ventresca feta al punt m'encanta!
ResponderEliminarI amb la salsa queda i el sèsam combina super bé.