Buscar este blog

jueves, 18 de julio de 2013

Fideuà negra

Sabeu que és el que més m'agrada dels diumenges? A part de llevar-me tard i no tenir cap obligació de fer res (o poca cosa). És que no tinc limitació amb el menjar.
 
Si si, així com entre semana menjo verdura i peix o carn a la planxa, els dissabtes per sopar i toooot el diumenge el tinc per disfrutar, i perquè disfruti el meu paladar. M'encanta llevar-me i pensar què esmorzar o quin postre comprar o fer.
 
Aquest diumenge volia fer arròs negre, però el meu xicot preferia menjar una fideuà negra! Vam anar a buscar fideus del número 1 (que crec que són els que s'utilitzen per fer la fideuà) però nomès vam trobar fideus de cabell d'àngel! Jo estava segura que quedaria un plat incomestible, però em vaig trobar amb una grata sorpresa! Quina fideuà tan bona ens va quedar, amb un allioli casolà i un gelat de vainilla amb nous de macadàmia per rematar l'àpat!
 
Simplement genial, ho repetirem oi Miquel?!
 
Ingredients (per a dues persones):
 
- 3 grans d'all
- Pebrot verd i vermell
- 1 botifarra negra de ceba
- Gambetes pelades congelades
- Musclus congelats
- 250 g fideus de cabell d'àngel
- 2 sobres de tinta
- 250-300 ml de caldo de peix
- Oli d'oliva
 
PER L'ALLIOLI o MAIONESA D'ALL:
 
- 1 gra d'all
- 1 ou
- Oli d'oliva i de girasol (el doble del pes de l'ou)
- Sal
- Gotes de suc de llimona
 

Preparació:
 
1. Afegim oli d'oliva a una paella i, seguidament, 3 grans d'all tallats ben petits. A continuación afegim un trosset de pebrot verd i vermell a daus ben petits i deixem coure fins que la verdura s'estovi i l'all es dauri.
 
2. Afegim la botifarra negra de ceba esmicolada i donem unes voltes. A continuació fiquem les gambes i musclos directament del congelador i deixem coure uns minuts. Quan les gambes agafin color, afegim els fideus i deixem que es daurin i absorbeixin la resta de sabors.
 
3. Seguidament, afegim el caldo de peix amb les dues bossetes de tinta ja dissoltes i introduïm la paella al forn a 250 ºC a gratinar, fins que els fideus s'aixequin i agafin un color torrat, i el caldo de la fideuà s'evapori. Trigarà uns 5-10 minuts. Deixem reposar uns minuts fora del forn.
 
4. Per l'allioli, posem un all a un vas de triturar, juntament amb l'ou, oli d'oliva i de girasol a parts iguals, sal i unes gotes de suc de llimona. Triturem uns segons fins que obtinguem un bon allioli, o maionesa d'all.
 
5. Emplatem, ficant els fideus negres al plat i una generosa cullerada d'allioli al damunt per escampar-la bé i que tots i cada un dels fideus tinguin aquell gustet únic de la fideuà: el torrat, el peix i l'allioli.
 
 
Podem demanar res més, per disfrutar d'un diumenge!?
 
Això és vida!!!
 
Bon profit!
 

25 comentarios:

  1. Te una pinta de bo que no vegis!! Ara mateix m'apuntaria el proper diumenge per tastar-lo, jejeje.

    No pateixis! que me'n refio (i em guardo la recepta per fer-la)!!

    ResponderEliminar
  2. Si Roser, eso es disfrutar de una buena comida de Domingo. Vaya buen plato!!!
    Petons.

    ResponderEliminar
  3. I tant que ho repetirem!! Tinc molta sort de compartir aquests menjars amb tu Roser (de fet sempre cuines tu.. i mes ara, que el servidor està inconvalescent amb un braç enguixat) Gràcies per tot el que m'estàs ajudant!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. de res! :) ho faig de gust! ja m'ho compensaràs ja... ;-) jeje muuaa

      Eliminar
  4. És el primer cop que veig fideuà negra, i té mooooolt bona pinta!! a mi tant l'arròs negre com la fideuà m'encanten, així que aquesta fusió segur que també ;)

    ResponderEliminar
  5. Una receta deliciosa y muy apropiada!
    Un saludo

    ResponderEliminar
  6. Com m'agrada la fideuà negra!!! I com m'agradaria tenir-ne avui per dinar!! T'ha quedat... boníssima!!!

    Molts petons!

    ResponderEliminar
  7. Doncs, no, no es pot desitjar res més que un diumenge així... No veuré el meu xicot fins d'aqui un parell de mesos, i no saps com trobo a faltar aquells diumenges... Aprofita! Quina gràcia doncs els de les 11 respostes, sí que ens hi assemblem, no? petons

    ResponderEliminar
  8. La tinc pendent de fer,la fideuà és un dels meus plats preferits més igual rossa, negra o verda, jajaja m'encanta.

    ResponderEliminar
  9. Quina bona pinta Roser!
    La fideuà és un dels primers plats que vaig fer en la meva aventura de cuinar, mooolt abans de tenir bloc, i em porta molts bons records. Encara que hagi sigut involuntàriament, gràcies per recordar-m'ho!!
    Petons!

    ResponderEliminar
  10. Que bons que són els diumenges, je je je... :)
    Aquesta fideuà recompensa la verdura de tota la setmana!

    ResponderEliminar
  11. A mi de los domingos me gusta el tener tiempo para dar un repaso a la casa y la paellita en la terraza jajaja La fideuà te quedó genial.

    besos

    ResponderEliminar
  12. vaya maravilla de fideua llena de sabor!!! me encanta!!!

    ResponderEliminar
  13. Mira tu que nunca he probado ese fidegua! para mi el normal es el otro que es mas gordito el fideo! Pero vamos tiene un a pinta riquisima!

    Un besote!!!!

    ResponderEliminar
  14. Roser com et cuides!!! jejej t'ha quedat genial, no l'he provat mai la fideuà negra, tindre que fer-ho! petons

    ResponderEliminar
  15. Buenas Noches Roser. Que extraordinaria fideua negra que has preparado. Un plato de domingo extraordinario. La presentación es buenísima al igual que me imagino que tiene que ser su sabor, con todos esos buenos ingredientes que le has puesto.

    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  16. Soy mas de arroces, todavia no me atrevi con la fideua, pero viendo la tuya dan ganas de animarse, asi que cualquier dia cambio el arroz por los fideos.

    nos vemos


    bye

    ResponderEliminar
  17. Roser, no cal que et digui que m'encanta la fideuà.
    Amb qualsevol ingredienrte que li vulguis posar.
    Però els fideus negres, són una meravella.
    Ja et vaig dir que jo faig servir els del número -2 però l'he menjat amb fideus de cabell d'àngel i queda estupenda.

    ResponderEliminar
  18. A nosaltres ens encanta la fideuà!! Et diria que...quasi més que l'arròs!!! I de tant en tant la faig negra!!! Boníssima!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  19. Roser ,no me extaña que este plato se vuelva a repetir ,tiene una pinta genial y es que tienes una mano en la cocina que todo te queda bien
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  20. queda buena tambien en version negra la fideua¡¡
    Buen verano,disfruta mucho y hasta septiembre
    Bss

    ResponderEliminar
  21. Roser, quina pinta te aquesta fideuà.
    Mai l'hi fet així.
    Un plat de super diumenge.
    M'apunto la recepta.
    Gràcies per compartir

    ResponderEliminar
  22. Hauré de provar la fideuà negra, amb aquesta pinta... sort que ja arribem a diumenge jejejeje!!!

    ResponderEliminar
  23. Ooohhh, quina passada Roser! Fideuà negra! M'encanta la fideuà, però no l'he fet mai així, ho hauré de provar!.
    Petons!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!