Ja he dit alguna vegada que el formatge no és que m’agradi, m’encanta. En puc menjar quilos i quilos i no cansar-me’n mai! Tot i que ja vaig tenir la meva etapa d’addicció (no és broma), ara he de dir que ja pràcticament no en compro. Això si, el millor són els dies que em dono el plaer de menjar-ne!! Llavors si que el disfruto!
Us agrada la mozzarella de búfala?! Sabeu que a l’Empordà tenim búfales per fer mozzarella? Ja tinc ganes de veure-la comercialitzada per aquí a prop, ja que de moment només en trobo d’italiana (llegiu sobretot els ingredients, perquè moltes marques ho venen com a mozzarella amb llet de búfala, i en realitat, només conté un 5%!!!). També heu de saber que conté més greix (un 52% aproximadament).
Per donar-li un homenatge a aquesta mozzarella , i per donar-me’l a mi mateixa, per suposat, vaig fer aquest pastisset que vaig veure un dia pel canal cocina, tot i que el feien amb salmó fumat, enlloc de pernil o gall d’indi (en el meu cas). Disfruteu!!
Ingredients (per a dues persones):
- 150 g de gall d'indi (tallat ben finet) o pernil dolç
-125 g de mozzarella de búfala 100%
- 1 tomàquet gran madur
-- 200 g de xampinyons saltejats
- Formatge ratllat
- Herbes provençals
- Sal maldon
Per acompanyar: albergínia saltejada
Procediment:
1. Amb l'ajuda d'un motlle rodó (dels de presentació), posem talls de gall d'indi que vagin de la base del motlle i que sobresurtin per sobre d'aquest.
2. Sobre el gall d'indi posem mozzarella tallada a rodanxes, tomàquet pelat i tallat a rodanxes, amb una mica de sal maldon i uns quants xampinyons saltejats.
3. Posem més gall d'indi, mozzarella, tomàquet i xampinyons, i finalment tanquem el pastisset amb el gall d'indi que sobresortia.
4. Posem una mica de formatge ratllat per sobre i herbes de provença, i ho gratinem uns minuts al forn.
5. Si volem, ho acompanyem amb una mica de verdura a la planxa, com aquesta albergínia que he fet jo, i no cal dir res més, només fixeu-vos amb la foto!
Fa bona pinta, oi?? Doncs el sabor impresionant!! Gustós i melós, això si, atipa!
Qui digui que la mozzarella és insípida, que provi aquesta i em comenti què tal!
Que aprofiti!!
Per cert, si no teniu motlle rodó, feu-ho en capes com si fos una lasanya, simplement era per la presentació!
Fa molt bona cara. Per un dinar ràpid, genial, perquè només li cal el cop de forn i llestos. M'agraden aquestes receptes sencilles però tan originals. Queda apuntada.
ResponderEliminarI t'animo a que fassis la pasta farcida que tinc publicada al blog perquè és una passada, i ara que ja hi comencen a haver-hi bolets frescos i de temporada, encara serà més bona. Si la fas, m'agradaria saber que tal t'ha nquedat :)
Petonets
MAR, de El que no mata engreixa
M'agrada molt la proposta de gustos que fas. Hi ha cap vinet per acompanyar-ho ?
ResponderEliminarpues no sabia que en l’Empordà habia bufala me parece genial y este pastisset esta irresistible un lujo para el paladar
ResponderEliminarpeto
Reconec que no m'agraden tots el formatges com per exemple el roquefort, però la mozzarela m'encanta, i no sabia que a l'Empordà hi ha búfales !!
ResponderEliminarA mi tampoc m'agraden molts formatges, però la mozzarella de bufala m'encanta!! Mons pares van comprar la de l'Empordà i és molt bona!
ResponderEliminarUn pastisset genial per fer-se l'homenatge! ;)
Petonets
Sandra
eres adicte? en serio??? aiaiaiiaia. A mi també m'encanta!!! però els forts no. La mozzarella de bufalla és boníssima, i amb aquesta recepta ha de quedar molt be!!! petonets
ResponderEliminarRoserrrrr!!! no entiendo muy bien el catalán, pero bueno, para saber que esto que has hecho es una auténtica ricura no hace falta saber idiomas ni ná de ná!!!! diossss que hambre mantrau al ver ese platico leñeeeee!!! no me lo llevo no se porqué! jijiji!!
ResponderEliminarUn besiño amiga!!! :)
Doncs jo em quedo amb la teva versió amb gall dindi. Té una pinta deliciosa!!!
ResponderEliminarJa vaig sentir això de les búfales, a veure quan es comercialitzi...
I pel que fa als formatges, adictes potser no, però a casa no en falta mai. Ens agraden moltíssim!!!!
Roser, mi niña, que maravilla de plato. con lo que me encantan a mi las preparaciones tipo milhojas, esta me la voy a copiar.
ResponderEliminarBesitos
Roser això té una pinta espectacular. Ja m'imagino el gust que ha de tenir, molt bona idea si senyora. Dona't els plaers de formatge quan vulguis! ;)
ResponderEliminarPetonss
Jo ja se que soc rara pero no m'agrada el formatge!.Es que no puc amb cap.
ResponderEliminarPero reconec que el plat fa molt bona pinta i, a casa, si que agradaría.
Petonets.
El títol espanta una mica, ja,ja,ja!
ResponderEliminarSi, ja ho havia sentit això de l'Empordà. S'haurà de tastar.
Petonets.
La mozzarella de l'Empordà també n'havia sentit parlar! A mi m'agraden els formatges, però no tots. I la mozzarella m'encanta. Així que la teva combinació em sembla brutal! :)
ResponderEliminarPetons!
La mozzarella de búfala autèntica és deliciosa, a mi també m'agrada molt. No sabia això de l'Empordà... serà qüestió de buscar-la ;)
ResponderEliminarEl pastisset ha de ser molt bo!
Quina bona pinta i quina gana, avui encara no he dinat!
ResponderEliminarM'en dones un bocinet???? jajajjaa
Petonets
Con el queso derretido así hummmmmm vaya delicia!!
ResponderEliminarMil besosssss
Apa, quin pecat!!!
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
A mi m'agraden tots els formatges del món! Aquest pastisset vist abans de sopar encara m'agrada més. No sabia això de les búfales de l'Empordà, haurem d'estar a l'aguait!
ResponderEliminarQue bocado tan delicioso, me parece exquisito.
ResponderEliminarun besito
A mí también me encanta el queso, esto que has preparado es sencillamente muy apetecible y delicioso
ResponderEliminarBon cap de setmana
Hola Roser,acab de arribar al teu blog i en quedo,dir.te que aquesta recepta es una delicia i que en quedo a veura les teves delicies de la cuina.
ResponderEliminarBon cap de setmana i un petó molt gran.
Segur que era boníssim!
ResponderEliminarhttp://www.casaboix.es