Aquí teniu la meva proposta de "memòries d'una cuinera", on el tema d'aquest mes és un plat de mar i muntanya.
El típic plat de mar i muntanya que sempre he menjat ha estat el pollastre en gambes (de nadal que fa la meva mare) i les mandonguilles amb sèpia. Així que m'agrada molt la proposta que han tingut perquè m'anima a pensar i innovar amb plats que mai hauria imaginat que faria.
Us sembla mar i muntanya aquesta crema de bolets variats i algues?!! Més mar i muntanya que aquests dos ingredients.... És un plat molt gustós i ple de minerals, com el iode, que porten les algues.
Animeu-vos a fer-lo!
Ingredients (per a dues persones):
- 200 g de xampinyons
- Grapat petit de ceps i trompetes de la mort deshidratades
- Un pessic de alga wakame o kombu deshidratada
- 1 ceba
- sal, pebre i oli
- 2 formatgets
- aigua mineral (700 ml aproximadament)
Preparació:
1. Unes hores abans, posarem a rehidratar les algues i els bolets en un bol amb aigua mineral.
2. En un cassó, posarem oli i sofregirem la ceba i els xampinyons tallats, així com alguns dels bolets que estàvem hidratant.
3. Quan la ceba hagi canviat el color, afegirem les algues i l'aigua on estàvem hidratant aquestes i els bolets ( reservarem algunes algues i alguns bolets per la presentació final), i hi afegirem més aigua, en cas de què ho necessiti (en total ha d'haver-hi uns 600-700 ml perquè surtin 2 senyores tasses).
4. Deixarem coure unes 15 minuts. Afegirem els quesitos i triturarem, rectificant de sal i pebre, segons gustos.
5. Finalment tallarem a trossets petits la resta d'algues i bolets que havíem reservat, i ja estarà llest per menjar-nos-ho
Doncs aquí us deixo amb aquest plat de mar i muntanya vegetal, però no menys gustós!
VARIACIONS: Voleu transformar aquesta crema en una crema "pija" per quedar re-bé?? Feu uns daus de foie, passeu-los per la paella uns segons i poseu-los damunt la crema, com si es tractessin de picatostes............................sin comentarios!
Que vagi de gust!!!
M'encanten els mars i muntanya i la vostra proposta em sembla molt original. Presentada en vasets i amb la versió pija del foie, em sembla un plat ideal per un entrant amb convidats!
ResponderEliminarPrenc nota de la versiópija, com diu la Gemma. Es un entrant super original!
ResponderEliminarPetonets.
Vaja, què innovador!(que no vol dir pijo, ai les de dalt!). El trobo fantàstic. A mi m´agraden motl tant els xampinyons com les trompetes...Apuntada està.
ResponderEliminarUna crema molt bona, m'agraden tots els ingredients, i m'has sorprès amb el wakame i el kombu, sempre les faig servir en cuina japonesa o amanides.
ResponderEliminarRoser ,una crema buenisima de stas ,me gusta
ResponderEliminarbesinos
Me ha llamado mucho la atención este plato, pero no sé si me gustaría por las algas, tendré que animarme a ver.
ResponderEliminarBesitos
Qué rico y bien presentado! No cocino nunca con algas, y eso que cuando las he probado me han gustado, tomo nota también de la versión pija ;-)
ResponderEliminarUn besito
Las algas ni se ven ni se notan, son bastante insipidas, os animo que cocineis con ella porque aportan muchos nutrientes! petons
ResponderEliminarAquesta cremeta te molt bonna pinta, ara d`aqui endavant ya comencem a fer-les. No he vist la posibilitat de ferme seguidora teva, m'agrada el teu blog.
ResponderEliminarMuxuak/Petonets
Quna cremeta més deliciosa!!! Molt original, prenc nota de la recepa...
ResponderEliminarPetonets
Roser m'encata aquesta crema i amb el toc de les algues i es irresistible.
ResponderEliminarUn petonet i bon Diumenge.
Doncs tots a provar les algues!! Una aportació molt original i gustosa pel Memòries!!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Quina recepta més diferent, molt ben trobada!
ResponderEliminarjajaja, m'agrada molt la nota per ser una crema "pija"!!!! una versió molt original! moltíssimes gràcies per participar!!! petonets guapa
ResponderEliminarI tant que serveix: és un mar i muntanya molt sofisticat!
ResponderEliminarHa agradat això de la versió pija, ja,ja,ja.
Petonets i moltíssimes gràcies per participar.