El millor steak tartare que he tastat va ser a un restaurant molt antic i pintoresc de Martorell, el Jabalí. És tot un mite al poble, es diu que va ser la primera pizzeria de Martorell. Doncs allà fan el millor steak tartare del món! I a sobre, l'amaneix davant teu, amb tots els ingredients presents, com el peculiar "brandy viejo". El dia que es jubili aquest home anirem a casa seva a encargar el plat.
Doncs a part del tartar de carn, també m'agrada molt el de peix, de fet, se'm posa millor i no en tindria mai prou. Així com el sashimi japonés, m'encanta la combinació peix i salsa de soja.
Ingredients (per a 1 persona):
- 150 g salmó congelat
- 1 cullerada de ceba trossejada
- 4 olives verdes
- una punta de gingebre
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 cullerada d'anet
- el suc de mitja llimona
- 1 punta de pebre vermell picant
- Torradetes
Preparació:
1. Barregem la ceba amb les olives trossejades, la salsa de soja, el suc de llimona i les espècies, al gust. Un cop tenim els ingredients barrejats, tallarem amb un ganivet i de la mida més petita que puguem, el salmó que ja haurem descongelat (important, per l'anisakis).
2. Ho barregem tot bé i ho provem per si necessita més quantitat d'algun ingredient.
3. Ho emplatem amb les torradetes per degustar-lo.
I ja el tenim fet. Fàcil oi? Per un sopar ràpid....
Bon profit!