El millor steak tartare que he tastat va ser a un restaurant molt antic i pintoresc de Martorell, el Jabalí. És tot un mite al poble, es diu que va ser la primera pizzeria de Martorell. Doncs allà fan el millor steak tartare del món! I a sobre, l'amaneix davant teu, amb tots els ingredients presents, com el peculiar "brandy viejo". El dia que es jubili aquest home anirem a casa seva a encargar el plat.
Doncs a part del tartar de carn, també m'agrada molt el de peix, de fet, se'm posa millor i no en tindria mai prou. Així com el sashimi japonés, m'encanta la combinació peix i salsa de soja.
Ingredients (per a 1 persona):
- 150 g salmó congelat
- 1 cullerada de ceba trossejada
- 4 olives verdes
- una punta de gingebre
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 cullerada d'anet
- el suc de mitja llimona
- 1 punta de pebre vermell picant
- Torradetes
Preparació:
1. Barregem la ceba amb les olives trossejades, la salsa de soja, el suc de llimona i les espècies, al gust. Un cop tenim els ingredients barrejats, tallarem amb un ganivet i de la mida més petita que puguem, el salmó que ja haurem descongelat (important, per l'anisakis).
2. Ho barregem tot bé i ho provem per si necessita més quantitat d'algun ingredient.
3. Ho emplatem amb les torradetes per degustar-lo.
I ja el tenim fet. Fàcil oi? Per un sopar ràpid....
Bon profit!
De salmó potser encara me'l menjaria, el veig molt amanidet i amb les olives...però la carn i peix crus no és el meu fort...petons
ResponderEliminaruhmmmm bonissim!!! m'agrada molt!!
ResponderEliminarBoníssim! És un d'aquells plats que sembla mentida que sigui tan fàcil de fer, sent tan bo com és ;)
ResponderEliminarMarta
Faci fred o calor un bon tartar és irresistible! Que bo amb el puntet de gingebre!
ResponderEliminarApa Roser! Cuina d'estiu!? Amb la pinta que fa aquest tartar de salmó... ja pot fer fred a fora que jo a dins i amb la calefacció no li faria pas cap lleig!! :D
ResponderEliminarUna abraçada
Me encantan los tartar de pescado y en cualquier epoca
ResponderEliminarpeto
Jo també penso que qualsevol época de l'any és bona per menjar un tartar tan espectacular com aquest que has preparat Roser! Ah! I anirem pensant a visitar el Jabalí a veure si tastem el tartar...
ResponderEliminarPetons!
Roser un tartar tan rico como este se come en cualquier epoca del año , bueno al menos yo lo haria , tiene una pinta genial
ResponderEliminarbesinos guapa
Jo també me' l mejo tot l'any! Ha de quedar molt gustos tan ben amanit.
ResponderEliminarM'encanta el tartar de salmó (a casa el fem sovint), pero no li posem salsa de soja (massa forta i potser mata una mica el gust del salmó -opinió 100% personal-), hi posem una cullerada de mostassa de Dijon... hmmm
ResponderEliminarPetons i bon profit!!
Cuina d'emergencia.
El gingebre i la salsa de soja li han de donar un punt picant espectacular! Una abraçada!
ResponderEliminarmoltíssimes gràcies per participar! M'enduc la recepta!!!! petonets
ResponderEliminar