Buscar este blog

lunes, 9 de febrero de 2015

Tartar de salmó

Sé que és més un plat d'estiu que d'hivern, però de tant en tant me'l faig, faci calor com fred.

El millor steak tartare que he tastat va ser a un restaurant molt antic i pintoresc de Martorell, el Jabalí. És tot un mite al poble, es diu que va ser la primera pizzeria de Martorell. Doncs allà fan el millor steak tartare del món! I a sobre, l'amaneix davant teu, amb tots els ingredients presents, com el peculiar "brandy viejo". El dia que es jubili aquest home anirem a casa seva a encargar el plat.

Doncs a part del tartar de carn, també m'agrada molt el de peix, de fet, se'm posa millor i no en tindria mai prou. Així com el sashimi japonés, m'encanta la combinació peix i salsa de soja.

Ingredients (per a 1 persona):

- 150 g salmó congelat
- 1 cullerada de ceba trossejada
- 4 olives verdes
- una punta de gingebre
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 cullerada d'anet
- el suc de mitja llimona
- 1 punta de pebre vermell picant

- Torradetes 


Preparació:

1. Barregem la ceba amb les olives trossejades, la salsa de soja, el suc de llimona i les espècies, al gust. Un cop tenim els ingredients barrejats, tallarem amb un ganivet i de la mida més petita que puguem, el salmó que ja haurem descongelat (important, per l'anisakis).

2. Ho barregem tot bé i ho provem per si necessita més quantitat d'algun ingredient.

3. Ho emplatem amb les torradetes per degustar-lo.

I ja el tenim fet. Fàcil oi? Per un sopar ràpid....

Bon profit!

12 comentarios:

  1. De salmó potser encara me'l menjaria, el veig molt amanidet i amb les olives...però la carn i peix crus no és el meu fort...petons

    ResponderEliminar
  2. Boníssim! És un d'aquells plats que sembla mentida que sigui tan fàcil de fer, sent tan bo com és ;)
    Marta

    ResponderEliminar
  3. Faci fred o calor un bon tartar és irresistible! Que bo amb el puntet de gingebre!

    ResponderEliminar
  4. Apa Roser! Cuina d'estiu!? Amb la pinta que fa aquest tartar de salmó... ja pot fer fred a fora que jo a dins i amb la calefacció no li faria pas cap lleig!! :D
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  5. Me encantan los tartar de pescado y en cualquier epoca
    peto

    ResponderEliminar
  6. Jo també penso que qualsevol época de l'any és bona per menjar un tartar tan espectacular com aquest que has preparat Roser! Ah! I anirem pensant a visitar el Jabalí a veure si tastem el tartar...

    Petons!

    ResponderEliminar
  7. Roser un tartar tan rico como este se come en cualquier epoca del año , bueno al menos yo lo haria , tiene una pinta genial
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  8. Jo també me' l mejo tot l'any! Ha de quedar molt gustos tan ben amanit.

    ResponderEliminar
  9. M'encanta el tartar de salmó (a casa el fem sovint), pero no li posem salsa de soja (massa forta i potser mata una mica el gust del salmó -opinió 100% personal-), hi posem una cullerada de mostassa de Dijon... hmmm
    Petons i bon profit!!
    Cuina d'emergencia.

    ResponderEliminar
  10. El gingebre i la salsa de soja li han de donar un punt picant espectacular! Una abraçada!

    ResponderEliminar
  11. moltíssimes gràcies per participar! M'enduc la recepta!!!! petonets

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!