Segurament penseu, i té gust a alguna cosa??
A moltes!
Sóc conscient que un postre sense mantega, nata o sucre no pot ser un bon postre, però a vegades descobrim certs ingredients amb unes característiques concretes que ens permeten surtir de la rutina i preparar postres aptes per tothom, i que senten molt bé.
A mi m'agrada molt la nata, la mantega i el sucre, però sóc conscient que no em cau gens bé a l'hora de fer la digestió....aquesta és una manera de pendre un postre deliciós sense patir-ne les conseqüències!
Ingredients:
PER LA MASSA QUEBRADA D'OLI:
-100 g farina espelta integral
-25 ml oli oliva
-30 ml aigua
-pessic de sal
-una culleradeta de mel
-25 ml oli oliva
-30 ml aigua
-pessic de sal
-una culleradeta de mel
PEL FARCIT:
-300 g carbassa cuita (al forn o vapor)
-100 ml suc taronja
-1 culleradeta de postre rasa d'agar agar
- mitja culleradeta de postre de mescla d'espècies (canyella, gingebre, nou moscada)
-1 culleradeta d'essència de vainilla
- 40 g xarop datzavara (arce)
-2 cullerades soperes de coco ratllat
-100 ml suc taronja
-1 culleradeta de postre rasa d'agar agar
- mitja culleradeta de postre de mescla d'espècies (canyella, gingebre, nou moscada)
-1 culleradeta d'essència de vainilla
- 40 g xarop datzavara (arce)
-2 cullerades soperes de coco ratllat
PER DECORAR:
- Coco ratllat
- Llavors de carbassa
- Llavors de carbassa
Preparació:
1. Primer farem la massa quebrada d'oli. Barregem, amb les mans, tots els ingredients a la vegada fins formar una bola compacte. Ho estirem amb l'ajuda d'un corró i forrem la base i part de les parets d'un motlle rodó. Ho deixem coure al forn preescalfat a 200ºC durant 20 minuts.
2. Un cop la massa estigui cuita la deixem refredar.
3. Mentrestant farem el farcit. Farem bullir el suc de taronja amb la culleradeta d'agar agar. Quan arrenqui el bull retirem del foc i reservem.
4. Triturarem la polpa de carbassa cuita, la mescla d'espècies, la vainilla, el coco i el xarop amb el suc de taronja i agar-agar reservat. Ho evoquem tot dins el motlle amb la base de massa quebrada ja freda.
5. Ho deixem refredar unes 5 hores a la nevera com a mínim, i quan sigui el moment de presentar-lo hi afegim coco ratllat i pipes de carbassa per la superfícies.
Ja em direu si té gust.....
I el millor, en podeu menjar tan com vulgueu, sense por a passar una mala tarda o nit!!
Bon profit!
1. Primer farem la massa quebrada d'oli. Barregem, amb les mans, tots els ingredients a la vegada fins formar una bola compacte. Ho estirem amb l'ajuda d'un corró i forrem la base i part de les parets d'un motlle rodó. Ho deixem coure al forn preescalfat a 200ºC durant 20 minuts.
2. Un cop la massa estigui cuita la deixem refredar.
3. Mentrestant farem el farcit. Farem bullir el suc de taronja amb la culleradeta d'agar agar. Quan arrenqui el bull retirem del foc i reservem.
4. Triturarem la polpa de carbassa cuita, la mescla d'espècies, la vainilla, el coco i el xarop amb el suc de taronja i agar-agar reservat. Ho evoquem tot dins el motlle amb la base de massa quebrada ja freda.
5. Ho deixem refredar unes 5 hores a la nevera com a mínim, i quan sigui el moment de presentar-lo hi afegim coco ratllat i pipes de carbassa per la superfícies.
Ja em direu si té gust.....
I el millor, en podeu menjar tan com vulgueu, sense por a passar una mala tarda o nit!!
Bon profit!
Abans de llegir la teva pregunta inicial me ' he questionada jo! això si que són unes autèntiques postres alternatives.El fet que no porti mantega o sucre no vol dir que no siguin postres...I tant! en tota regla ho són!....alternatives, ejejeje. L' haurem de provar perquè a part de sanes fan molt bona patxoca.
ResponderEliminarHem de començar a cercar alternatives a tanta mantega, i sucre. Aquest pastís té una pinta espectacular, i com tu dius molt més fàcil de digerir. S'haurà de provar!! Petons
ResponderEliminarMolt bona recepta...per la meva jova que no pot menjar farina de blat....li fare aquesta...gracies.
ResponderEliminarJo també ho he pensat això de quê quin gust deu tenir això!!!!! Però tens molta raó, cal anar buscant receptes més lleugeres per tenir les digestions més fàcils :-)
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
Sí, la verdad es que le has quitado un montón de lo que estamos acostumbrados pero la pinta es riquísima y siempre viene bien tener estas cositas a mano.
ResponderEliminarbesos
Uuuups!!!! Vés amb compte. Sóc celiaca i quan he llegit el títol he pensat "Què bé! Sense blat!" i resulta que has fet servir espelta que no deixa de ser una varietat de blat. De totes maneres, no et preocupis, això fa molt bona cara i es poden fer masses quebrades sense gluten ;D
ResponderEliminargracies per la informació guapa!! s'ha de mirar la lletra petita sempre oi? anima't a fer-lo (amb una farina sense gluten clar) :)
EliminarUa, m'encanta!!! Al restaurant on treballo a vegades haig de fer pastissos per diabètics i aquesta recepta la trobo genial.
ResponderEliminarMai se m'hauria acudit posar un pastís fet amb agar agar dins una base de pasta brisa. Genial!!
Original manera y no tengo ninguna duda de que esta tambien bien bueno,el corte se ve genial por dentro.
ResponderEliminarPeto
Deu estar espectacular Roser! Això que no porti sucre, mantega, etc... és un hàndicap, però per qui ho sap. Estic segur que si no ho dius, ningú ho nota, i a més els encanta!
ResponderEliminarPetons!
Ostres Roser, què bo!! tinc una carbassa de 15 quilos!!! potser que comenci amb un pastís d'aquests! segur que a mi m'agradaria...!petó
ResponderEliminarUn pastis la mar de bo y sa, sense ingredients amb grasses.
ResponderEliminarQuina pintassa que té aquest pastís i a més a més, dintres de tot, més sa gràcies a les propietats de la carbassa! M'encanta la idea :)
ResponderEliminarOriginal a més no poder! T'he vist al Mytast i he vingut a convidar-te, jo també tinc un bloc i ara estem sortejant un lot de productes Castey valorat en 160€, t'animes a participar? M'encantaria comptar amb tu! Tens tota la informació aquí http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2015/01/1-any-del-bloc-i-concurs-1-ano-de-vida.html
ResponderEliminarUna abraçada!
un pastís alternatiu fantàstic Roser!!!! i segur que molt saludable. Molts petonets bonica
ResponderEliminarRoser , que buena pinta , seguro que esta de rechupete
ResponderEliminarbesinos guapa
Estaba leyendo el nombre de la receta y me preguntaba "¿entonces qué lleva?" jajaja Está claro que el aspecto no puede ser más atractivo, entra por los ojos...
ResponderEliminarAbrazos!!
Uau!! Que bo, Roser!! i original, sense dubte!!!!
ResponderEliminarHola Roser, por una vez te voy a llevar la contraria, me parece un postre que tiene muchísimo gusto y está de muerte. Realmente nos hemos olvidado un poco del sabor natural de los alimentos y los enmascaramos con azúcar, mantequilla y otras historias, y resulta que una calabaza asada con especias es una verdadera delicia. A mí me encanta esta tarta que has hecho, te doy mi enhorabuena. Besicos guapa
ResponderEliminarDiscrepo amb tu! Nata, mantega i sucre no són obligatoris per fer postres! Cert és que queden molt bons si en porten, però mira que bones que poden quedar les postres!! Quina pinta!
ResponderEliminarMarta
Penso preparar-lo però en llegir els ingredients veig que hi ha una petita confusió: surt xarop de "atzavara (arce)" però no és el mateix el d'atzavara (agave) que el d'auró (arce). Si-us-plau, quin dels dos hi poso perquè només tinc el d'atzavara?!
ResponderEliminarostres ara veig el teu comentari!! doncs aniria bé qualsevol dels dos!! :) " más vale tarde que nunca" petons!
Eliminar