La primera vegada que vaig veure flors de carbassó, va ser a un programa del Jamie Oliver. Flors de carbassó que farcia amb ricotta i herbetes, les fregia i cap dins.
Al·lucinava amb aquell entrant! Quina pinta tenia! I amb flors de carbassó...!!
Això sí, a l'hora de farcir-les, vigileu que dins no hi hagi algun farcit ja, com alguna mosca...o qualsevol altre bitxito del camp. A vegades hi ha sorpreses.
Un entrant ideal a l'època en què estem.
Ingredients:
- Flors de carbassó ecològiques
- Formatge de cabra
- Fulles d'alfàbrega
- Farina
- Ou batut
- Panko o pa ratllat
- Oli d'oliva
(No poso quantitats exactes perquè això va a ull de cadascú i de la mida de la flor)
Preparació:
1. Obrim la flor de carbassó (no cal netejar-la, només treure-li la pols amb un drap humit si vols) i la farcim amb una mescla de formatge de cabra i fulles d'alfàbrega fresques que haurem fet en un bol.
2. Un cop farcides les arrebossem amb farina, ou batut i pa ratllat i les deixem a la nevera uns minuts perquè l'arrebossat quedi ben pres.
3. Escalfem oli en una paella i, quan estigui calent, anem afegint les flors de carbassó farcides. A foc fort, deixem fins que estiguin daurades i traiem l'excès d'oli amb l'ajuda d'un paper absorbent.
Juntament amb una clara.....aperitiu d'estiu total!
Bon profit!
No n'he provades mai, de flors de carabassó! però vaja, a mi em farceixes qualsevol cosa de formatge i m'encanta segur!! avui he publicat el teu limoncello, boníssim!! un petó!
ResponderEliminarohhh que bé!!! com m'agrada que t'agradi!! a nosaltres ja gairebé no ens queda :S jeje petons
EliminarSóc fan del Jamie Oliver! i m'encantes les flors de carbassó farcides amb formatge!!! petons
ResponderEliminarEs un ingredient al que li tinc moltes ganes.
ResponderEliminarArrebossades i farcides amb el formatge de cabra han de ser un plaer de deus.
I demà..., quines ganes tinc de veure't, encara que ja vaig veure part en directe i ho vas fer molt bé.
Petons maca.
a si? em vas veure en directe?! no m'hi vaig fixar gens! ufff jo ho estic passant malament eh jajaja aviam que surt. Que la propera ets tu!! :p petons
EliminarM'encanten les flors de carbassó farcides, les teves tenen una pinta genial :)
ResponderEliminarSóc fan del formatge a més, jeje
Petons!
Me encantan las flores del calabacin y así rellenas son divinas.
ResponderEliminarPrueba un día solo con tempura y veras también lo buenas que quedan.
Bss
M'encanten aquestes flors! Les he menjat una vegada i les vaig trobar boníssimes!! Felicitats!! I felicitats pel Cuines!!! Nena que estic a CAT de vacances, obro TV3 per deixar passar uns minuts i tatà!!! Allà estàs tu en pla totalment professional!!! Molt bé guapa!!!! I el plat m'ha encantat!!!
ResponderEliminarPetons!!
Jaja quanta gent que m'ha vist i que m'està enviant missatges! em fa il·lusió i tot! gracies i petons
EliminarHas estat molt bé Roser, i la recepta tinc que fer-la.
ResponderEliminarNomés vaig veure't una estona, ja que vaig tenir que anar a maquillatge, però el meu marit si et va veure.
ja està noia, quin pes de sobre que m'he tret jajaja ara us toca als següents! us miraré!! petons i mercii
EliminarTacabo d veure a tv3!!!! Ho has fet suuuuuper be enhorabona!!!! I l'arros amb el pesto te una pinta bonissima:)
ResponderEliminarNenaaa!! plas, plas, plas....fantàstica! t' hauré de demanar un autògraf! mai se sap...potser cotitza a l'alça dintre d´uns anys.
ResponderEliminarM'encanten les flors de carabassó!! Però....fa molt i molt temps que vaig darrere d'elles! Amb les ganes que tinc de cuinar-les i menjar-les, no en trobo!!! Aquestes teues deuen ser una delícia.
ResponderEliminarPetonets,
Olga
aquestes són de l'hort del meu pare, o sigui que imagina! jeje petons
EliminarEstas flores me dan una curiosidad tremenda y nunca las he probado, te han quedado genial.
ResponderEliminarbesos
be
no et fan pena menjar-les? segur que són boníssimes! petonets guapa
ResponderEliminarMoltes gràcies per les teves paraules Roser, i a la pròxima ja serem unes professionals, hehehe.
ResponderEliminarRoser , que buena pinta , cuando las vea en el mercado las tengo que coger
ResponderEliminarbesinos guapa
Hola guapa, ¿te puedes creer que nunca he probado las flores de calabacín? y eso que he cultivado calabacines, lo mío no tiene perdón. Me encanta esta receta, con las hojas de albahaca y el queso de cabra, una gozada de bocado. Besos
ResponderEliminar