Buscar este blog

lunes, 22 de junio de 2015

Coca de Sant Joan 2015

Cada any intento fer una coca de Sant Joan, per dues raons:

Una perquè és el sant del meu pare i així li faig com a regal.
Dos perquè cada any vull que sigui una coca diferent, i m'agrada empescar-me-les per fer-la cada vegada més original.

La d'aquest any m'agrada molt. No és una coca amb massa de brioix, mai l'he fet, ja sigui per falta de temps i de paciència, tot s'ha de dir.

Aquesta està feta amb la versàtil pasta de full, i amb un farcit pels amants del mascarpone. Mireu....

Ingredients:

- 2 plaques de pasta de full
- 1 ou
- 6 cullerades de sucre
- 5 cullerades soperes d'atmetlla crua a trossets

PEL FARCIT:

- 250 ml llet de coco
- 200 g mascarpone
- 40 g sucre
- 25 g maicena
- 1 culleradeta de café soluble


Preparació:

1. Posarem a un cassó tots els ingredients pel farcit, en fred, i ho posem al foc, remenant constantment. Ho deixem coure fins que començi a bullir. Reservem fins que baixi la temperatura.

2. Forrem una safata de forn amb paper de forn i posem una placa de pasta de full ben estirada a la base.

3. Quan el farcit s'hagi refredat i agafat una mica més de consistència, l'afegim a sobre la base de pasta de full i, amb compte, cobrim el farcit amb una altra placa de pasta de full. Tanquem molt bé les vores per tal de que no ens surti el farcit. 

La manera més fàcil de tancar-ho és portar la pasta de full de sota cap a la de sobre, per tal de que quedi ben segellat.

4. Batem un ou sencer i l'afegim per sobre la superfície, juntament amb molt de sucre i molt d'atmetlla crua (de la que venen a trossets).
.
5. Ho coem al forn ja pre-escalfat a 210ºC durant 20-25 minuts, depenent del forn, fins que estigui la massa ben daurada per tot arreu.


I ja està.

Ja veieu que no teniu excusa per fer la vostra pròpia coca de Sant Joan.

Potser faltaria color, posar-hi una mica de fruita confitada...nosé, cadascú a la seva imaginació. Jo ho he fet amb el que tenia per la cuina. I de veritat que no li cal res més.

El secret, però, és la superfície de sucre, ou i atmetlla. No li cal ni un farcit. De debó, ja m'ho explicareu.

Bona revetlla i bon profit!

13 comentarios:

  1. Una coca d'allò més original! m'encanta el farciment que has escollit, i amb pasta de full queden genials i ben cruixents, com a mi m'agraden! un petó i bona revetlla!

    ResponderEliminar
  2. Quina coca mes rebona ha quedat...portu cava frequet esperam !!!!!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  3. Ets molt original, jo soc més tradicional, la de brioix amb fruita i la de llardons, però la teva coca ha de ser per llepar-se els dits, estarà content el teu pare, moltes felicitats per Sant Joan i a gaudir de la coca.
    I la propera setmana... veurem el resultat de les nostres receptes, quines ganes i quins nervis.
    Petons maca.

    ResponderEliminar
  4. Pues con este relleno que le has puesto te ha quedado bien original, seguro que tu padre queda con ella más que contento

    Abrazos!!!

    ResponderEliminar
  5. ostres ostres, quin farcit més original! Em recorden els croissants de mascarpone de Hofmann... saps quins vull dir?
    Segur que el teu pare haurà quedat encantat amb aquesta coca tan bona i diferent!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Croissant de mascarpone de Hofmann?? Doncs és la primera vegada que ho escolto (llegeixo). On he d'anar per tastar-los? És al mateix born?

      Eliminar
  6. Ummmm que delicia¡¡¡¡¡ me quedo por aqui y te invito a visitar mi blog, besos

    ResponderEliminar
  7. Noia un 10!!! A mi m'agrada això de variar una mica les receptes de sempre!! Un interior de luxe!! I aquesta coca segur que ha de ser boníssima tot l'any!! :)
    Ptons

    ResponderEliminar
  8. Roser , que coca mas buena y con ese relleno que le pusiste tiene que estar de escandalo
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  9. Desde luego original y buena sin dudarlo¡¡
    Bona revetlla
    petons

    ResponderEliminar
  10. Que rica y caserita...así me gustan a mí sin muchas complicaciones.Bsss

    ResponderEliminar
  11. Hola Roser, el caldo de pastanaga Aneto, m'el van regalar a Bio Cultura, imagino que no es gens fàcil trobar-lo a qualsevol super. Pregunta-li a Josep Ramón.
    Petons.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!