Ja sé que no és temps d'estofats però....
Aquesta recepta és un clàssic a casa meva. És l'únic estofat de llegums que faig i que m'encanta.
Aquesta recepta és un clàssic a casa meva. És l'únic estofat de llegums que faig i que m'encanta.
No dur ni xoriç, ni botifarra ni cap ingredient fort, és molt senzill de fer, perquè me n'oblido durant 1 hora i, a més, és un plat únic fantàstic! Quan m'hi poso acostumo a fer una olla ben gran per després congelar-ne tuppers i tenir aquest estofat fet durant un o dos mesos.
Ingredients (per uns 8-10 plats, o moltes persones):
- 200 g llenties
- 200 g azukis (mongetes vermelles)
- 150 g arròs integral
- Algues (wakame, kombu) seques
- 500 g verdures varies (bledes, ceba, bròquil, carbassa, carxofes, carbassons....)
- 200 g calamars o sèpia
- Vi blanc o ratafia (toc personal)
- Aigua mineral
- Oli d'oliva
- Sal marina
Preparació:
1. Agafem una olla ben fonda i hi afegim TOTS els ingredients, en fred, tal qual. Això si, les verdures i el calamar talladets.
2. Quan començi a bullir, calculem 1 hora.
3. Quan hagi passat aquest temps, tastem i rectifiquem de sal o deixem uns minuts més de cocció.
Les algues ajuden a estovar les llegums, però això no necessitareu més d'una hora.
És fàcil, oi?
Un plat únic per tota la família!
Bon profit!
A mi m'es igual que les temperatures siguin d'estiu, a casa un plat calent de tant en tant no falta encara que la prioritat siguin els més fresquets.
ResponderEliminarM'agrada molt el teu estofat de llegums amb calamar, més lleuger que amb carns.
Petons maca!!
Roser, a mi tambè m'es igual que faci fret o calor, aquest estofat es una maravella.
ResponderEliminarPetonets.
Roser , a mi me encanta este tipo de platos y no reparo en la estacion del año que se prepara , este tuyo tiene una pinta buenisima y sano que es
ResponderEliminarbesinos guapa
hummmmmmmmmmm que bo
ResponderEliminarMolt original!!! A mi m'agraden molt aquests plats únics.....mmmmm......
ResponderEliminarPetons,Olga
Ahora se puede comer tibio o ha temperatura ambiente, pero siempre apetece un buen plato de estofado como este tuyo de hoy, aunque sea en verano.
ResponderEliminarpeto
Un bon estofat sempre va bé i aquest de llegum que m’agraden es fantàstic!
ResponderEliminarPetons
Caram, que bones!!!! I una proposta boníssima si de tant en tant hem de preparar túpers!
ResponderEliminarPtnts
Dolça
M'encanta!!! i per mi no cal posar-hi xorís, botifarra...tapa el bon gust de la resta d'ingredients! plat sa i més que bo!!
ResponderEliminarEt robo la recepta i me la guardo per quan no faci tanta calor, però m'encanta aquesta versió sense xoriç, botifarra, etc. Jo no sóc gaire de "potajes", així que aquest vegetal me l'apunto, i tant! un petó!
ResponderEliminarun plat super complet i molt gustós. I molt del meu gust, jo tampoc hi poso ni xoriç ni botifarra ;)
ResponderEliminarMolt bona congelar-lo en tapers, així en tens sempre a punt!