Buscar este blog

domingo, 29 de junio de 2014

"Torrijas" al forn (light) per aprofitar els trossos de coca o de bescuit que tinguem per casa....

Com han anat les revetlles (de Sant Joan i Sant Pere)?
Vau poder impresionar amb la creació de les vostres meravelloses coques?

Si vau ser d'aquells que vau tenir que preparar el sopar de revetlla, i això va comportar l'entrada de 3-5 coques per part dels vostres convidats i ara no sabeu que fer-ne....seguiu llegint que us interessarà:

Unes torradetes de santa Teresa mullades amb orxata enlloc de llet (clar, estem a l'estiu) i daurades al forn enlloc de fregir-les (menys calories tot i que ja se sap que si tenim el forn obert, haurem d'encendre l'aire condicionat)....mai plou a gust de tothom!

* Entre parèntesis les proporcions que he utilitzat jo

Ingredients (les quantitats són a ull):

- Coca (feta de fa uns dies) (4 talls)
- Orxata (400 ml)
- Ous (2)
- Sucre (4 cullerades)
- Canyella (un polsim)


Preparació:

1. Deixem els trossos de coca en remull amb l'orxata durant uns minuts (10 minuts). Quan s'hagi empapat bé, ho escorrem amb compte i arrebossem les dues cares de la coca amb l'ou, espolsem sucre blanc al cantó que courem primer i ja les podem introduir al forn preescalfat a 200ºC amb gratinador durant uns 10 minuts, fins que començin a daurar-se. Un cop el sucre s'hagi daurat, donarem la volta i espolsarem més sucre a l'altra cantó. I tornem a gratinar durant 10 minuts més.

2. Finalment, les traiem del forn i hi espolsem sucre i canyella. I qui vulgui, una mica de mel.

S'ha de dir que el gust a orxata no es nota pas, però fa la mateixa funció que la llet, i no cal infusionar-la perquè ella sola ja és prou potent!

Mireu com queda de melosa la torradeta!! I ràpid, i sense embrutar massa! Si és que el forn fa meravelles!


Què bones acompanyades d'un bon got d'orxata ben fresca!

Bon profit!

13 comentarios:

  1. Quina bona idea Roser!! I a més són light, jajaja! ;-)
    Jo sempre he de congelar la coca que sobra, perquè no sé què fer-ne. M'acabes de donar la solució!!
    Petons!

    ResponderEliminar
  2. Una golafreria deliciosa, Roser!! uau, quina gana! ha ha ha. Petons

    ResponderEliminar
  3. En casa sobró coca, pero no la hemos ido comiendo con el desayuno, hubiese sido una buena idea tu propuesta

    Abrazos y buena semana!!!!

    ResponderEliminar

  4. Buenas tardes Roser. Una manera sensacional de aprovechar las sobras de las cocas o bizcocho que tengamos por casa. Tienen una pinta muy buena y apetecible.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  5. Esto sí que es reciclar, qué receta tan rica y sabrosa. Te superas Roser, una delicia, como todo lo que haces. Besaetes

    ResponderEliminar
  6. Es veu sucisa, sucosa, què bona!!! petó

    ResponderEliminar
  7. Muy buena idea y queda buena seguro con esta combinacion lait.
    peto

    ResponderEliminar
  8. ostres, al forn???? Molt bona idea, o penso provar!!! I molt més lleuger, seguríssim ;)

    ResponderEliminar
  9. Bueno, molt light no sé jo si seran, però bones, el que es diu bones, segur que si!!
    Molt bona idea per 'reciclar' les coques que sobren, i a sobre, amb orxata!

    Petons!

    ResponderEliminar
  10. Ostres que bones!! Saps que no n'he fet mai? I mira que m'agraden moltíssim!!

    Petons!

    ResponderEliminar
  11. Roser , por dios , que pinta mas extraordinaria , estan diciendo comeme , te quedaron buenisimas
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  12. Això de light deu ser per fer riure, perquè orxata, sucre i coca... XDDD

    ResponderEliminar
  13. Quina idea tan viciosa i bona. Me l'apunto!
    Marta

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!