Feia molt de temps que no feia unes croquetes casolanes.
I és que a mi les croquetes, o són casolanes o no en vull saber res!! Vaig acabar agafant-li mania a les croquetes que venen, amb un 99% de beixamel i un 1% d'alguna cosa que a vegades costa endevinar què és.
Doncs com a mi el pesto m'encanta, i les plantes d'alfàbrega començen a crèixer, que millor que unes croquetes estiuenques arrebossades d'una manera molt original que he vist al Canal Cocina, amb fideus de pasta! Xulíssims!
Ingredients (per a unes 12 croquetes):
- 300 ml llet
- 45 g farina
- 30 ml oli oliva
- 8 fulles d'alfàbrega
- 2 cullerades soperes de pinyons
- 2 cullerades soperes de formatge parmesà
- 50 g pernil dolç
- Sal i pebre
- Farina
- Ou
- Fideus 00
- Oli
Preparació:
1. Posar en un cassó la llet, la farina, l'oli, les fulles d'alfàbrega, els pinyons i el formatge. Triturar-ho bé i posar-ho al foc, remenant constantment, fins que començi a bullir. En aquest punt baixarem el foc al mínim i deixarem que bulli uns 5 minuts més (per coure la farina).
2. Afegirem el pernil tallat ben petit i salpebrem al gust.
3. Ho evoquem sobre una safata més ample que fonda i ho deixem refredar a temperatura ambient o a la nevera, tapat amb paper film.
4. Un cop hagi agafat la consistència de croqueta, podem anar formant-les, donant-li la forma que vulgueu, i les arrebossem amb farina, ou i fideus de pasta crus!
5. Fregim les croquetes quan l'oli estigui ben calent, i quan els fideus començen a daurar-se ja les podem retirar i escórrer amb paper absorbent!
Unes croquetes simpàtiques per un aperitiu com cal.
Bon profit
la pinta es muy rica!!! tendre q probarlas!!!
ResponderEliminarEriçons com aquests sí que me'ls menjaria, i no els de mar, que em punxaria, jajajjaj
ResponderEliminarHan de ser bons per força!
Petons
Me encanta la idea de rebozarlas con fideos finos, tengo que probar ya!! por lo demás tus croquetas con ese relleno tienen que estar deliciosas. Besos
ResponderEliminarUnes croquetes ben diferents, però que deuen d’estar boníssimes. M’agrada’t això dels eriçons “fideus” tinc que provar-ho.
ResponderEliminarPetons
Aquestes croquetes han de ser vicioses...!!! uau, quina delícia, Roser, bon invent!
ResponderEliminarUn arrebossat molt original! ha de quedar molt cruixent i bo!! petó
ResponderEliminarquina pasada de recepta
ResponderEliminarAl leer el título pensaba que llevaba erizos y de ser así solo habría pasado a saludarte jajaja pero no, geniales y muy originales.
ResponderEliminarbesitos guapa
Son chulísimas y sorprendentes. Y tienes toda la razón unas buenas croquetas que se note el ingrediente principal son otra historia. Un besazo
ResponderEliminarEm torna boja tot el què porta alfàbrega, així que aquestes croquetes em semblen sensacionals.
ResponderEliminarArrebossar amb els fideus ho trobo realment original, ho provaré!
Roser , que originales , me encanta como te quedaron y seguro que estan deliciosas
ResponderEliminarbesinos guapa
Que buena el titulo y la idea del rebozado con fideos y este interior muy bueno y aromatico¡
ResponderEliminarPeto
M´he quedat amb la boca oberta!! quina presentació més bona i segur que estan deliciosos. Ja he copiat la recepta, segur que als meus fills els encataran. Petonets
ResponderEliminarQuè originals!!! Arrebossats amb fideus de pasta!!! Gràcies per compartir aquesta gran recepta!!!
ResponderEliminarPetons,
Olga
Sóc fan del pesto!! quin arrebossat més guapu...i el farciment també. quin crec quan te les menges oi?
ResponderEliminarQue ricura, tiene una pinta fantásticas .Un beso
ResponderEliminarUnes croquetes bones, bonissimes
ResponderEliminarQue pinta tan deliciosa!!!, te han quedado genial
ResponderEliminarMi querida amiga, estas tuyas si que se sabe de que son, bien sanas y ricas, me las tomaria encantada, las compradas me pasa como a ti. Mil besicos cielo mio
ResponderEliminar