Buscar este blog

lunes, 2 de junio de 2014

Croquetes d'eriços de pernil dolç al pesto

Feia molt de temps que no feia unes croquetes casolanes. 

I és que a mi les croquetes, o són casolanes o no en vull saber res!! Vaig acabar agafant-li mania a les croquetes que venen, amb un 99% de beixamel i un 1% d'alguna cosa que a vegades costa endevinar què és.

Doncs com a mi el pesto m'encanta, i les plantes d'alfàbrega començen a crèixer, que millor que unes croquetes estiuenques arrebossades d'una manera molt original que he vist al Canal Cocina, amb fideus de pasta! Xulíssims!

Ingredients (per a unes 12 croquetes):

- 300 ml llet
- 45 g farina
- 30 ml oli oliva
- 8 fulles d'alfàbrega
- 2 cullerades soperes de pinyons
- 2 cullerades soperes de formatge parmesà
- 50 g pernil dolç
- Sal i pebre

- Farina
- Ou
- Fideus 00

- Oli


Preparació:

1. Posar en un cassó la llet, la farina, l'oli, les fulles d'alfàbrega, els pinyons i el formatge. Triturar-ho bé i posar-ho al foc, remenant constantment, fins que començi a bullir. En aquest punt baixarem el foc al mínim i deixarem que bulli uns 5 minuts més (per coure la farina). 

2. Afegirem el pernil tallat ben petit i salpebrem al gust.

3. Ho evoquem sobre una safata més ample que fonda i ho deixem refredar a temperatura ambient o a la nevera, tapat amb paper film. 

4. Un cop hagi agafat la consistència de croqueta, podem anar formant-les, donant-li la forma que vulgueu, i les arrebossem amb farina, ou i fideus de pasta crus!

5. Fregim les croquetes quan l'oli estigui ben calent, i quan els fideus començen a daurar-se ja les podem retirar i escórrer amb paper absorbent!

Unes croquetes simpàtiques per un aperitiu com cal.

Bon profit

19 comentarios:

  1. la pinta es muy rica!!! tendre q probarlas!!!

    ResponderEliminar
  2. Eriçons com aquests sí que me'ls menjaria, i no els de mar, que em punxaria, jajajjaj
    Han de ser bons per força!
    Petons

    ResponderEliminar
  3. Me encanta la idea de rebozarlas con fideos finos, tengo que probar ya!! por lo demás tus croquetas con ese relleno tienen que estar deliciosas. Besos

    ResponderEliminar
  4. Unes croquetes ben diferents, però que deuen d’estar boníssimes. M’agrada’t això dels eriçons “fideus” tinc que provar-ho.
    Petons

    ResponderEliminar
  5. Aquestes croquetes han de ser vicioses...!!! uau, quina delícia, Roser, bon invent!

    ResponderEliminar
  6. Un arrebossat molt original! ha de quedar molt cruixent i bo!! petó

    ResponderEliminar
  7. Al leer el título pensaba que llevaba erizos y de ser así solo habría pasado a saludarte jajaja pero no, geniales y muy originales.

    besitos guapa

    ResponderEliminar
  8. Son chulísimas y sorprendentes. Y tienes toda la razón unas buenas croquetas que se note el ingrediente principal son otra historia. Un besazo

    ResponderEliminar
  9. Em torna boja tot el què porta alfàbrega, així que aquestes croquetes em semblen sensacionals.
    Arrebossar amb els fideus ho trobo realment original, ho provaré!

    ResponderEliminar
  10. Roser , que originales , me encanta como te quedaron y seguro que estan deliciosas
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  11. Que buena el titulo y la idea del rebozado con fideos y este interior muy bueno y aromatico¡
    Peto

    ResponderEliminar
  12. M´he quedat amb la boca oberta!! quina presentació més bona i segur que estan deliciosos. Ja he copiat la recepta, segur que als meus fills els encataran. Petonets

    ResponderEliminar
  13. Què originals!!! Arrebossats amb fideus de pasta!!! Gràcies per compartir aquesta gran recepta!!!
    Petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  14. Sóc fan del pesto!! quin arrebossat més guapu...i el farciment també. quin crec quan te les menges oi?

    ResponderEliminar
  15. Que ricura, tiene una pinta fantásticas .Un beso

    ResponderEliminar
  16. Que pinta tan deliciosa!!!, te han quedado genial

    ResponderEliminar
  17. Mi querida amiga, estas tuyas si que se sabe de que son, bien sanas y ricas, me las tomaria encantada, las compradas me pasa como a ti. Mil besicos cielo mio

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!