Qui no menja coca per la revetlla de Sant Joan?? Al final, t'agradin o no els dolços, n'acabes menjant!
Doncs vet aquí una clàssica coca de sant Joan, amb crema, pinyons i fruites confitades.
Com que sempre vaig amb presses, vaig treure la recepta de la massa de Gastronomia y Cia, en la qual no es necessita massa mare. I m'ha encantat fer aquesta recepta, facileta i queda genial. Només cal que mireu la foto, sembla o no sembla de pastisseria?!
A treballar les manetes vinga!
Ingredients:
PER LA MASSA:
- 300 g farina de força
- 100 g farina integral de sègol
- 1 ou
- 150 ml aigua
- 50 g oli
- 20 g llevat fresc (el refrigerat)
- 90 g sucre
- unes gotes d'aigua de azahar
- un pessic de sal
PER LA CREMA PASTISSERA:
PER DECORAR:
- Ou batut per pintar
- Pinyons, fruita confitada, sucre....
Preparació:
1. Mescles tots els ingredients de la massa en un bol, i amb l'ajuda d'una amassadora o de les teves manetes, barreges fins que quedi una bola una mica humida (pot ser que se t'enganxi una mica als dits). Deixar reposar 1 h tapada amb un drap de cuina.
2. De mentres pots anar fer la crema pastissera. Aquesta és millor que estigui feta el dia anterior o unes hores abans, perquè així estarà freda i serà molt més fàcil de treballar.
3. Un cop passada la hora de repòs de la massa, l'estirem amb l'ajuda d'un corró, sobre paper de forn, de manera que tingui forma ovalada i mig centímetre de grossor.
4. Afegim la crema pastissera en forma de rombos, amb l'ajuda d'una mànega pastissera, i pintem la massa amb l'ou batut. Seguidament afegim la decoració que més ens agradi, pinyons, fruita confitada, sucre per sobre.... I deixem que reposi, sobre la safata del forn, 30 minutets.
5. Un cop a passat el temps, i el forn està preescalfat a 200ºC, serà moment d'introduir la coca dins el forn i deixar-la coure, a dalt i a baix, durant uns 25 minuts, fins que la massa estigui daurada.
Deixem refredar i ja la podem disfrutar!
Que passeu una màgica revetlla de Sant Joan!! I vigileu amb els empatxos!!
La propera entrada serà interessant......com aprofitar la coca que ens ha sobrat???!
Estigueu atents que us agradarà!
Bon profit!
Altres coques:
- Coca de mel i mató
- Coca de crema de xocolata
- Coca trifàsica
Preparació:
1. Mescles tots els ingredients de la massa en un bol, i amb l'ajuda d'una amassadora o de les teves manetes, barreges fins que quedi una bola una mica humida (pot ser que se t'enganxi una mica als dits). Deixar reposar 1 h tapada amb un drap de cuina.
2. De mentres pots anar fer la crema pastissera. Aquesta és millor que estigui feta el dia anterior o unes hores abans, perquè així estarà freda i serà molt més fàcil de treballar.
3. Un cop passada la hora de repòs de la massa, l'estirem amb l'ajuda d'un corró, sobre paper de forn, de manera que tingui forma ovalada i mig centímetre de grossor.
4. Afegim la crema pastissera en forma de rombos, amb l'ajuda d'una mànega pastissera, i pintem la massa amb l'ou batut. Seguidament afegim la decoració que més ens agradi, pinyons, fruita confitada, sucre per sobre.... I deixem que reposi, sobre la safata del forn, 30 minutets.
5. Un cop a passat el temps, i el forn està preescalfat a 200ºC, serà moment d'introduir la coca dins el forn i deixar-la coure, a dalt i a baix, durant uns 25 minuts, fins que la massa estigui daurada.
Deixem refredar i ja la podem disfrutar!
Que passeu una màgica revetlla de Sant Joan!! I vigileu amb els empatxos!!
La propera entrada serà interessant......com aprofitar la coca que ens ha sobrat???!
Estigueu atents que us agradarà!
Bon profit!
Altres coques:
- Coca de mel i mató
- Coca de crema de xocolata
- Coca trifàsica
mmmm, ¡¡que bona!!
ResponderEliminarQue passis una molt feliç revetlla
Això de sense massa mare m´agradat...la feina que t´estalvies!! bona revetlla.
ResponderEliminarBona revetlla!!!!
ResponderEliminarPetons,
Olga
La de crema i la de llardons, les meves preferides!
ResponderEliminarLa crema que no falti!
ResponderEliminarQuina bona fila fa, tot i que ja ha passat la revetlla, no tindria cap inconvenient a tastar-la, perquè segur que està boníssima!
Petons!
Segur que no en va quedar ni una engruna!! Que bona, amb crema! Jo també vaig fer una coca sense massa mare. I va quedar molt esponjosa! Petons!
ResponderEliminarLa de crema es la que más me gusta, la noche de San Juan por poco acabo con ella entera... qué bueno poder tener la receta
ResponderEliminar¡Abrazos!
Buenas tardes Roser. Una coca típica de San Juan muy buena la que has preparado. Tiene una pinta extraordinaria y con esa crema seguro que esta de lujo. Gracias por compartir esta variedad de cocas.
ResponderEliminarMuchas gracias por tus visitas y por tus comentarios tan agradables.
Un beso Paco
uhmmmmm quien pillara un cachito!!!
ResponderEliminarBesossss
Per haver anat amb presses et mereixes un 10!
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
Vaya pinta!!! Una delicia, me encantan la coca de crema.
ResponderEliminarBesos
Cocinando con Montse
Buena coca y original con la harina integral y sin masa madre.La coca de crema es mi favorita.
ResponderEliminarpeto
Ara et toca preparar la de Sant Pere ;P petonets guapa
ResponderEliminarRoser que bona et deuria quedar...té una bona pinta!! Petons
ResponderEliminarM'estic engreixant amb tantes coques, i tan bones, com veig per aquí!!!!
ResponderEliminarPetons
Quina salivera veure això abans d'esmorzar!! m'encanta aquesta versió tradicional de brioche amb crema!! i t'ha quedat fantàstica! un petó!
ResponderEliminarOlé qué coca tan rica Roser, eres una artistaza. Besos
ResponderEliminarUna coca molt bona! Jo aquest any es el primer cop aue la faig i he fet la clàssica de fruita confitada, a veure si l'any que ve em decideixo per la de crema, t'ha quedat molt bé! No coneixia el teu blog i m'agrada molt, vaig a acabar de fer un volt per aquí... una abraçada!
ResponderEliminar"Les receptes que m'agraden"