Buscar este blog

lunes, 13 de febrero de 2017

Pastís de xocolata vegà

Avui us porto un postre 100% vegà! Si no esteu acostumats a segons quins ingredients potser us sonarà a xino aquesta recepta, però jo he tingut una necessitat de publicar-la perquè considero que és un postre que tothom hauria de tastar!!

Inclús els companys de feina que es tornen bojos per un donuts, els ha agradat aquest pastís!

Només cal que aneu a comprar els ingredients que no trobeu al supermercat a les botigues dietètiques o herboristeries, tot i que cada vegada els supermercats estan més conscienciats per aquest tipus de producte.

Us passo el link amb el video de la coach nutricionista d'on vaig treure la recepta!

Ingredients:

- 2 cullerades de llavors de chia
- 6 cullerades d'aigua
- 90 g de farina d'arròs integral
- 90 g de farina de fajol
- 90 g de farina de quinua
- 1 cullerada de bicarbonat
- 1 cullerada de llevat químic
- 1 culleradeta de sal
- 1 cullerada de canyella
-150 g sucre de coco
- 50 g cacao pur en pols
- 350 ml de llet vegetal
- 60 ml oli d'oliva

- Oli de coco per untar el motlle


Preparació:

1. Barregem la chia amb aigua i ho deixem actuar uns 10 minuts com a mínim. Hem d'aconseguir que es formi una massa mucosa, que farà la funció de l'ou.

2. A un bol barregem tots els ingredients secs, les farines, el bicarbonat, el llevat químic, la sal, la canyella, el sucre de coco i el cacao pur. Ho homogeneitzem bé.

3. Barregem la llet vegetal amb la chia hidratada. Ho triturem amb la batedora i afegim la mescla a la barreja anterior de pols. Ho tornem a triturar amb l'ajuda d'una batedora fins que quedi tot homogeni.

4. Afegim l'oli i tornem a triturar.

5. Untem un motlle amb oli de coco o de girasol i hi afegim el pastís. Ho deixem coure al forn preescalfat a 180ºC durant uns 30 minuts. Heu de punxar amb una agulla per veure si està cuit o no per dins.

I ja el podeu disfrutar!!

Jo l'he espolsat amb farina de garrofa per sobre, però també hi podeu posar cacao.
Heu vist com queda d'esponjós? Està deliciós, feu la prova. I no atipa gens!

Bon profit!

8 comentarios:

  1. S'haurà de tastar!
    Llaminer s'hi veu força
    Ptnts
    Glòria

    ResponderEliminar
  2. Doncs pinta força bé! i quina varietat de farines!! Petons!

    ResponderEliminar
  3. Té molt bona pinta Roser, per sort cada vegada es més fàcil trobar aquests ingredients a prop de casa.
    Al vegà de la familia no l'hi agrada la xocolata, hehehe.
    Petons.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El pots obviar, o substituir-lo per farina de garrofa, queda boníssim!! jo tampoc sóc molt xocolatera

      Eliminar
  4. Una buena propuesta dulce vegana Roser.
    peto

    ResponderEliminar
  5. Bon dia Roser, el producte que em preguntes, la salsa arrabbiata amb tonyina la pots comprar on line http://www.conservasemperatriz.com/es/33-condimento-para-pastas-arrabbiata-frasco-212-ml.html
    No sé si també la pots trobar a alguna botiga, pots preguntar.
    Petons.

    ResponderEliminar
  6. Roser , una receta muy interesante y seguro que buenisima
    besinos

    ResponderEliminar
  7. Molt original i sense dubte molt més saludable!
    Clara

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!