Avui us porto una recepta totalment vegana! Però tan bona, que segur que ho repetiu.
Com sabeu, hi ha estats a la vida que cal que consumim més nutrients, com ara jo, que necessito molt més ferro del normal. Aquest és un plat amb molt de ferro, i ple de vitamines, a més a més, gràcies a les espècies que contenen les mandonguilles, és un plat antiinflamatori (per la cúrcuma) i digestiu.
Sembla una plat medicinal oi? Doncs potser ho és, hi ha plats que ho són sense que ens en donem compte. Això si, és important que vagin acompanyats de bon sabor. Apunteu-vos la recepta vegans i carnívors!!
Ingredients (per a 2-3 persones):
- 100 g mill
- 150 g bledes
- 2 grans d'all
- Espècies al gust (cúrcuma, gingebre, pebre negre)
- Sal
- Oli
- Farina de sègol (per arrebossar)
- Salsa de tomàquet (la que més us agradi)
Preparació:
1. Bullim el mill durant 15-20 minuts i el reservem.
2. A part, tallarem dos grans d'all i el fregirem a una paella amb oli d'oliva. Quan estiguin daurats li afegim les bledes tallades i les deixem coure fins que no quedi res d'aigua. Afegim les espècies que més ens agradi i sal.
3. Afegim les bledes saltejades al mill, i ho remenem bé. Deixem que tot el conjunt es refredi.
4. Un cop tinguem la barreja freda, ja podrem començar a formar boletes. Amb l'ajuda d'una cullera, agafem una porció de la massa i ho arrebossem amb farina de sègol. I així successivament fins acabar amb tota la massa.
5. Fregim les mandonguilles a una paella amb l'oli ben calent, per tal de deixar l'exterior lleugerament torrat. Les deixem escòrrer amb paper de cuina i ja les podrem servir.
Jo les he servit amb una mica de salsa de tomàquet, que m'agrada molt i, a més, ajuda a que el ferro s'absorbeixi millor.
Doncs ja sabeu, operació trikini i a disfrutar!!
Bon profit!!
Unes mandonguilles originals, sanes i bones!! bona setmana! petó
ResponderEliminarSempre s'aprenen noves combinacions....Les bledes m´encanten o sigui que cap problema.
ResponderEliminarSi que es veuen bones les mandonguilles que ens portes avui i molt sanes. No es desfàn al fregir-les?
ResponderEliminarPetons.
no gens!! queden molt compactes!! prova-ho i m'expliques!!
EliminarMuy buenas y sanas, una fantástica propuesta.
ResponderEliminarpeto
Han de ser boníssimes, Roser!! i sense dubte, són molt originals. Queden apuntades!
ResponderEliminarRoser , super originales y seguro que ricas como todo lo que tu haces
ResponderEliminarbesinos