La setmana passada em va agafar l'atull de menjar bunyols de quaresma. Però era dilluns, i molts forns de pa estan tancats, a més a més, els que estan oberts són molt industrials..... Total que vaig acabar buscant la recepta, però em faltaven molts ingredients, i temps, no tenia ganes d'esperar a que fermentés la massa i tota la pesca.
Llavors vaig pensar en un altre dolç de setmana santa, que es menja molt a Andalucia, i que nose si he tastat mai. Els "pestiños". Vaig veure que la recepta era molt senzilla, això si, està versionada a la meva manera.
Una bomba, però deliciosa! :)
Ingredients:
- 125 g oli d'oliva extra verge
- 125 g mistela
- 360 g farina de força
- Polsim de canyella
- Ralladura de llimona
- Oli de girasol (per fregir)
- Sucre blanc (per arrebossar)
- Mistela
Preparació:
1. En un bol barregem l'oli amb la mistela, la canyella i la ralladura de llimona. Anem afegint la farina fins acabar-la i ho amassarem bé amb les mans, fins que ens quedi una bola tova però que no se'ns enganxa als dits gràcies a la quantitat d'oli de la massa.
2. Posem l'oli de girasol a escalfar, i de mentres anirem fent petites boletes de massa, que aplanarem amb el corró i, seguidament, tancarem les dues puntes oposades per formar els pestiños. Quan l'oli començi a bullir ja podem anar afegint els pestiños.
3. Un cop estiguin ben daurats, els escorrem en paper de cuina i els arrebossem amb sucre i unes gotes de mistela, per donar-li més sabor.
També li podem canviar la mistela per anís, cointreau...el que més us agradi.
I vet aquí un dolç de setmana santa!
Bon profit!
Roser, tens una manera molt bona de preparar aquest dolç de setmana santa.
ResponderEliminarUna abraçada
Mare meva... bomba però boníssimes !!!!
ResponderEliminarPtnts
Glòria
Si et venen de gust ja saps a menjar ho que sigui, aprofita ara, hehehe. Segur que estaven ben bons aquests "pestiños", venen ganes de entrar a la cuina i ficar les mans a la massa.
ResponderEliminarPetons.
Aunque sean a tu manera, bien buenos sin duda alguna.
ResponderEliminarpeto
Roser , que buenos , me encanta como te quedaron a tu manera
ResponderEliminarbesinos
Quina bona olor que devia fer la cuina, oi?
ResponderEliminarQue bons que són els dolços de quaresma!
Petons
Segur que boníssims Roser, tot el que fem és a la nostra manera...!!petó
ResponderEliminarAprofita ara d'aquets "antojillos"...jaa
ResponderEliminarFan molt bona pinta aquetspestiños.
Petons
Holaa! Fa molt de temps que no visito les cuines, i ara em trobo amb un munt de receptes delicioses!!! Els pestinyos m'encanten! Petons
ResponderEliminarNo he fet mai pestiños, a casa els dolços fregits no tenen gaire èxit... per`jo també tinc molta curiositat!
ResponderEliminarA mí me encantan los pestiños, pero en casa siempre hemos comido los que están bañados en miel. Además es curioso, supongo que por alguna zona de Andalucía serán típicos de Semana Santa, pero yo siempre los he comido por Navidad. Me gustaría probar uno de los tuyos
ResponderEliminarAbrazos!!!