Avui us porto una recepta llarga. No pel temps que requereix, que també, sinó pels ingredients.
És una recepta oriental amb tots els tocs especiats que us podeu imaginar. A la recepta hi vaig posar "una pisca de" cada una, però n'hi podeu afegir més ja que es notava molt lleugerament.
M'encanten les receptes que tenen tants ingredients i que, al final, queden tan gustoses.
Ben bé que podria ser una idea pels menús nadalencs d'aquest any!
Ingredients (per unes 16 mandonguilles):
- 2 pits de pollastre
- Farina
- Pa ratllat
- Sal, pebre negre, cúrcuma, ras al hanout, gingebre, pebre vermell picant, lemongrass, fines herbes
- 1 ceba
- 1 rajolí de vi
- Canyella en pols
- 1 tira de pell de llimona
- 1 bitxo sec
- Romaní fresc
- 200 ml llet de coco
- 200 ml caldo de pollastre
- Oli
- Cibulet
Preparació:
1. Primer, demanarem a la carnisseria que ens piquin els pits de pollastre, per tal de poder fer les mandonguilles.
2. Un cop tinguem la carn picada hi afegim 2 cullerades de pa ratllat aproximadament i un polsim de totes les espècies (a gust de cadascú).
3. Formarem les mandonguilles i les passarem per farina per, seguidament, marcar-les a una paella amb oli. Quan estiguin ben marcades per tots els cantons les reservarem.
4. A la mateixa paella hi afegim la ceba trossejada i la daurem, juntament amb el bitxo. Hi afegim un raig de vi, un pessic de canyella, una tira de llimona a trossets i les herbes de romaní fresques. Ho deixem sofregir uns 10 minuts a foc mig.
5. Treurem el bitxo sec i, tot seguit, hi afegim les mandonguilles que haviem reservat, junt amb el caldo de pollastre i la llet de coco.
6. Deixem que es cogui el conjunt un 20 minuts. Abans d'apagar el foc hi afegirem cibulet tallat ben petit.
Aquest plat és molt millor si ens el mengem un dia per l'altre! I un consell, si voleu fer més salsa feu-ne, perquè està deliciosa, us la menjareu a cullerades!
Bon profit!
Quina delícia Roser!! tinc un pot de llet de coco encetat i no se què fer... ja ho tinc!!! petó
ResponderEliminarHa de quedar una salsa ben gustosa, especiada i molt bona, per no parar de sucar-hi pa.
ResponderEliminarPetons.
Roser, las albóndigas me las comería sin dudarlo, pero con la salsa de coco te dejaría el plato limpio de rebañarlo!!
ResponderEliminarAbrazos
Ja fa un parell d'horetes que he dinat i veient aquestes mandonguilles... no m'importaria repetir!! Quina pinta noia: boníssimes!! :)
ResponderEliminarPetons
Jo les faig sovint de pillastre, o jarrejades vedella-porc-pollastre, però la salseta de coco...serà que no. No puc amb el coco
ResponderEliminarPtnts
Dolça.