Tinc una companya de feina que la seva mare li fa unes carmanyoles molt originals. Un dia va portar pasta amb una salsa marronosa que va resultar ser salsa de bolets. No vaig poder evitar preguntar-li la recepta i, com sempre, ho vaig haver de dur a terme. Això sí, amb els meus tocs.
Com que és temps de bolets, que millor que una pasta amb salsa de bolets. I amb nata de civada, un perfecte substitut de la nata de tota la vida.
Ingredients (per a 2 persones):
- 200 g d'espaguetis d'espelta
- 1 ceba
- 1 grapat de bolets deshidratats (ceps, trompetes, camagrocs)
- 200 ml de civada per cuinar (tipus nata)
- Oli
- Sal
Preparació:
1. Bullirem els espaguetis segons el temps que ens indiqui el fabricant. Un cop bullits els escorrirem.
2. A part, hidratarem els bolets amb 150 ml d'aigua durant 30 minuts mínim.
2. Mentrestant, a una paella sofregirem la ceba que haurem tallat ben petita, amb oli i sal.
3. Un cop daurada hi afegirem els bolets escorreguts i els sofregirem uns minuts juntament amb la ceba. Seguidament hi afegim 100 ml de l'aigua dels bolets i tota la nata de civada.
4. Ho deixem coure 3 minuts, perquè s'integri tot i espessi lleugerament. Afegirem els espaguetis a la salsa perquè l'absorbeixi, ho remenem bé i ja està llest per emplatar.
Ja veieu quina salsa per espaguetis més ràpida i més bona que hem fet en un plis plas.
Amants de la cuina de temporada i saludable, ja sabeu que us toca!
Bon profit!
Yo me apunto encantada a un plato como este, Roser!!.
ResponderEliminarBesos
bonissim, a mi m'encata combinar la pasta amb bolets.
ResponderEliminarOstres Riser, estic fent espaguetis amb bolets!! M'encanta!!
ResponderEliminarMe encanta la pasta y me fascinan las setas así que delicioso para mí ete plato,no conocía esa alternativa a la nata,tendré que mirar,besos
ResponderEliminarNo he vist mai la nata de civada, però la pinta ue té aquest plat es molt bona.
ResponderEliminarPetons.
Me llama mucho la atención la salsa de setas, pero aún más los espaguetis de espelta porque si mal no recuerdo no los he probado
ResponderEliminarAbrazos!!
Estos espaguetis de harina de espelta y esta combinación con la salsa, en casa triunfas de calle.
ResponderEliminarpetons
Un plat 100% de temporada, gustós i molt més sa que el clàssic amb nata i farina de blat. Deliciosos!
ResponderEliminarA mi els bolets em farien mal, de tant que m'agraden.
ResponderEliminarAquesta recepta és de 10!!!
Petons