Comença la temporada de fer plats frescos, lleugers i plens de sabors!
Avui us porto una recepta de festa: un carpaccio de gambes amb una vinagreta de pebre vermell i un guacamole una miqueta picant, per donar-li un toc de passió a la gamba! De fet, podriem dir que aquest plat és afrodisíac.
Bé, no?
Ingredients (per a dos persones):
- 6 gambes grans congelades pelades
- 2 gambes congelades senceres
- Suc de mitja llimona
- 1 cullerada d'oli
- Pebre vermell
- Julivert
PEL GUACAMOLE:
- Mig alvocat madur
- 1 culleradeta de ceba tendra tallada fina
- Suc de mitja llimona
- Tabasc
- Sal
Preparació:
1. Pel guacamole, trinxarem, amb l'ajuda d'una forquilla, l'alvocat amb la ceba, el suc de llimona, la sal i el tabasc al gust. Reservem.
2. Per fer el carpacció, posarem un quadrat de paper film al marbre de la cuina, a sobre disposarem les 8 gambes tallades per la meitat (li treurem l'intestí en cas que el tinguin. Reservarem els caps de les dues gambes senceres). Posarem un altre tros de paper film per sobre les gambes i amb l'ajuda d'un corró les anirem aplanant fins que quedi una capa fina de gamba, ben fina.
3. Amb compte, treurem la primera capa de paper film i amb l'ajuda de l'altra capa i el plat de presentació, disposarem el carpaccio de gambes de manera que es mantingui bastant la forma. Un cop al plat, traiem la segona capa de paper.
4. Farem una vinagreta escurrent els sucs dels caps de les gambes, el suc de llimona i l'oli.
5. Posarem el guacamole al mig del carpaccio i amanirem amb la vinagreta. Espolsem una mica de julivert i pebre vermell, que haurem trencat amb els dits.
I llest!
Molta parrafada però no té massa feina. I el podeu tenir llest i congelat per l'ocació.
Ara només falta una mica de pa per ajudar-vos a menjar-lo i....a disfrutar!
Bon profit!
Roser, una recetpa de festa, bonissima i per sucar-hi pa
ResponderEliminarUn carpaccio así Roser siempre es bien recibido en mi casa.Estupendo¡¡
ResponderEliminarpeto
No l'he provat mai, de gambes, però m'has fet venir una gana veient-lo que ja m'agradaria tenir-lo davant! el pa que l'acompanya també de conya eh! Un petó!
ResponderEliminarUna manera estupenda de disfrutar de todo el sabor de la gamba, además con el guacamole tiene que ligar muy bien, y si además dices que es afrodisiaca, qué más podemos pedir jajaja
ResponderEliminarAbrazos!!!
Roser , me parece un carpaccio estupendo , ideal para empezar cualquier comida de fiesta
ResponderEliminarbesinos guapa
Un plat de festa grossa!
ResponderEliminarUna fusió molt interessant i segur que el carpaccio de gambes és tot un punt! El guacamoles li va de conya a les gambes així que... un plat rodó!! I m'agrada el detall del pa de Sant Jordi :)
ResponderEliminarLa combinació gambes - guacamole m'encanta!!! I amb el toc picant, encara millor.
ResponderEliminar