Cada vegada conec a més gent amb més intoleràncies i al·lèrgies. Al gluten n'és la més freqüent, segurament com amb la lactosa.
És difícil adaptar receptes a certes necessitats. De fet, canviar només un ingredient ja perd tota la gràcia del plat, però a vegades ens trobem que no hi ha més remei.
Avui us proposo un plat molt saludable que es digereix molt fàcilment! Vaig investigar per fer una pizza sense farina de cereals, és a dir sense farina de blat, ni espelta, ni sègol ni cap altre. Vaig utilitzar farina de cigrons, com les truites veganes, i la veritat és que va quedar una massa prou resultona!
Ens hem de cuidar!
Ingredients (per 1 pizza petita):
- 25 g farina cigró
- 1 ou
- 30 ml aigua
- Herbes seques aromàtiques
- Carbassó
- Restes de pit de pollastre cuit
- Formatge (en aquest cas era d'ovella)
- Orenga
- Oli d'oliva
- Sal
- 25 g farina cigró
- 1 ou
- 30 ml aigua
- Herbes seques aromàtiques
- Carbassó
- Restes de pit de pollastre cuit
- Formatge (en aquest cas era d'ovella)
- Orenga
- Oli d'oliva
- Sal
Preparació:
1. Per fer la massa, triturarem l'ou amb la farina, l'aigua i les herbes que vulguem (orenga, alfàbrega...).
2. Afegim la barreja dins una paella antiadherent, pinzellada amb oli, i l'introduïm al forn preescalfat a 200ºC durant 10 minuts.
3. Mentres farem el farcit de la pizza. Saltejarem el carbassó a una paella amb una mica d'oli i sal.
4. Quan la massa de la pizza estigui quasi cuita, afegim el carbassó per sobre, amb restes de pit de pollastre que tenia per casa i una mica de formatge d'ovella. Ho espolsem amb orenga i a gratinar 5 minuts més.
Ja tenim la pizza preparada!
Rapidet no?
Doncs encara te la menjaràs més ràpid, i el que és millor, et sentarà genial!
Bon profit!
Quina bona pinta, segur que la menjes ràpid-ràpid
ResponderEliminarHaurem de provar la farina de cigrons, que la pinta de la pizzeta és d'estar bona, bona!
ResponderEliminarEt faràs una experta en receptes veganes i per intol.lerants! JO crec que m´agradaria molt ja que m´encanten els cigrons..l' hummus em perd.
ResponderEliminarBuenas tardes Roser. Fantástica, rica y original pizza hecha con harina de garbanzos, para que la puedan degustar las personas con intolerancia al gluten. Además podemos aprovechar restos de pollo que nos hayan sobrado.
ResponderEliminarUn beso Paco
Original pizza y buena combinación encima, ademas así en individual queda muy bien¡
ResponderEliminarpeto
ResponderEliminarRoser; Un altre manera de fer pizza amb farina de cigró. El formatge de cabra per a mi molt i molt be.
Salutacions Roser¡¡ :O)
I tant que ens hem de cuidar i amb aquesta pizza és tot un plaer! Fa temps que tinc al cap de provar de fer una massa com aquesta, així que me l'anoto ;) La veritat és que la pinta és boníssima!!
ResponderEliminarUna abraçada guapa!
Qué curiosa la harina que has utilizado para hacer la pizza, además con los ingredientes que le has puesto luego encima tiene que estar de miedo
ResponderEliminarAbrazos!!!
No l'he provada mai, aquesta farina! però totalment d'acord, ens hem de cuidar i a més fa molt bona pinta! un petó!
ResponderEliminarRoser , una pizza diferente y buenisima , te quedo genial
ResponderEliminarbesinos guapa
Havia vist i menjat la pizza amb base de bròquil però no la de farina de cigrons! Fa molt bona pinta: no hi ha dubte que ha de ser molt bona!! :)
ResponderEliminarUna abraçada!