Com m'agrada la primavera, tot i l'astènia i el pol·len que entra per les cases.....no fa ombra a la pujada de temperatures, l'obertura de les terrasses, la vitalitat, més estones de sol....em revifa aquesta època.
Així que us porto un plat per revifar a qualsevol que li falti una empenta per veure com de bonica és la primavera. Un plat que el podeu fer tant per 2 com per 20! Són dos minuts de preparació i després deixeu que el forn treballi!
Ingredients (per a 4-6 persones):
- 8 peçes de pollastre (cuixa, pit, contracuixa)
- 2 cebes
- 1 fonoll
- 8 gambes
- 4 alls
- 2 cullerades de salsa de tomàquet
- 200 ml vi blanc
- 200 ml aigua
- Llorer, romaní, jengibre
- Panses o nabius deshidratades
- Sal
- Pebre
- Oli
Preparació:
1. En una safata pirex (apta pel forn) afegim les cebes tallades en juliana, el fonoll ben net i tallat en juliana també, els alls (amb la pell), les espècies, les panses i la salsa de tomàquet. Per sobre hi afegim els talls de pollastre, ho salpebrem i, seguidament, ho banyem tot amb vi, aigua i un rajolí d'oli d'oliva de qualitat.
2. Afegim la safata dins el forn pre-escalfat a 200ºC, durant 30 minuts.
3. Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, afegim les gambes escampades per la safata.
4. I llest! Enrecordeu-vos de tenir a mà un crostonet de pa, perquè el suquet que queda és pecat tirar-lo!!
El que sobri, dins una carmanyola i cap al congelador! A gaudir!
Bon profit!
Un plat amb poca feina, dius? I per gaudir de la primavera?? Compro!! ha ha ha. T'ha quedat molt vistós! Petons
ResponderEliminarUf! deliciós! M¨encanta la primavera però no pel pol.len..què malament ho estic passant..atxum!
ResponderEliminarSigui primavera o no la combinació m'encanta!! Petons
ResponderEliminarUn crostonet dius??? Nosaltres necessitem la barra de pa sencera!!!! Que bo!
ResponderEliminarPtnts
Dolça
Un plat que m'encanta. Cada vegada m'agraden mes els cuinats al forn així pots anar fent mentre es cuina .
ResponderEliminarPetons i a gaudir de la primavera .
Un plat que m'encanta. Cada vegada m'agraden mes els cuinats al forn així pots anar fent mentre es cuina .
ResponderEliminarPetons i a gaudir de la primavera .
Buena combinación y desde luego al horno una comodidad para nosotros.Buenisimo.
ResponderEliminarDisfruta de la primavera
petons
Hola Roser, has preparat un pollastre, super sucós, i super bo.
ResponderEliminarPer cert, les carxofes uns 25 o 30 minuts, segons la mida.
una abraçada
M'encanten els mars i muntanya i m'encanten les receptes al forn, així que avui amb aquest plat has encertat 100% el meu gust :)
ResponderEliminarSóc molt fan d'aquestes receptes que "es fan soles"... I m'agrada molt les herbes que hi has posat. Deu quedar boníssim!
ResponderEliminarMarta
Un plato sencillo y muy sabroso, para mojar pan vaya, no me lo pierdo. Besos
ResponderEliminarRoser que receta mas buena , tiene que quedar estupendo este pollo con los ingredientes que le pusiste
ResponderEliminarbesinos guapa
La primavera es una época estupenda, parece que las cosas se vean de otra manera.
ResponderEliminarEstos platos son estupendos, trabaja el horno y luego quedas como un rey,
No suelo usar hinojo en mis recetas, a ver si me animo a probarlo
Abrazos!!!
me ha encantado tu receta .
ResponderEliminarYo soy una amante del horno y no me duelen prendas a la hora de ponerle. Creo que es la cocina mas sana que tenemos a parte de facil.
Besos y buena semana