Buscar este blog

martes, 23 de septiembre de 2014

Tomàquet farcit de mozzarela i pesto de rúcula

Estem a la recta final de la temporada de tomàquets. És una pena que s'acabi l'estiu, no per la calor, sino per la gran varietat de fruita i verdura que ens proporciona aquesta temporada.

Els tomàquets m'apassionen, si estan ben madurs és clar, i fer-los farcits és una bona manera de fer un plat únic ple de vitamines i bons nutrients.

Apunteu aquest que segur que us encanta!

Ingredients (per a dos tomàquets):

- 2 tomàquets cor de bou (o per farcir)
- 1 mozzarela de búfala
- Sal

PEL PESTO DE RÚCULA:

- 2 cullerades d'avellanes
- 2 cullerades de formatge d'ovella recent ratllat
- un grapat de rúcula
- 70-100 ml d'oli d'oliva
- Pa (en cas que el pesto quedi massa líquid)
- Sal

- Rúcula i crema de mòdena per decorar


Preparació:

1. Netegem el tomàquet i li tallem la part de dalt per tal de buidar-lo amb l'ajuda d'una cullereta o un "saca-bolas". Un cop buit el salem.

El buidem però, tot i que no utilitzarem l'interior del tomàquet en aquesta recepta, guardarem la polpa per una amanida o per qualsevol altre plat. No es llença res!

2. Farem el pesto triturant tots els ingredients. Ha de quedar una salsa més espessa que líquida, per això heu d'anar en compte amb l'oli que hi afegiu. Si queda liquidet hi podeu afegir una mica de pa per espessir la salsa.

3. Tallarem el formatge a làmines no molt fines ni molt gruixudes.

4. Farcirem el tomàquet fent capes de pesto i capes de mozzarela fins acabar amb una capa de pesto. Decorarem amb rúcula per sobre i crema de mòdena pel plat. Salem lleugerament i......a disfrutar-lo!!!


Bon profit!

16 comentarios:

  1. Boníssims!! i tant que m'apunto la recepta, a més no he provat mai el pesto de rúcula i em va genial perquè ja s'ha acabat l'alfàbrega de l'hort!!

    ResponderEliminar
  2. Quin muntatge més divertit, Roser! i amb el que porta, ha de ser boníssim, aquest tomàquet! Petons

    ResponderEliminar
  3. Un bon tomáquet, mozzarella italiana amanit amb un bon pesto és sinónim d'éxit assegurat. Una recepta ben senzilla i genial.
    Petons!!

    Cuina d'emergencia

    ResponderEliminar
  4. Una presentació fantàstica i quin gustet tan bo i refrescant. Ja tens raó, trobarem a faltar tanta varietat de fruites i verdures de temporada.
    Un petonàs

    ResponderEliminar
  5. Una presentación de lujo :) me encanta! Y rico seguro. Un beso!

    Recetas de una gatita enamorada

    ResponderEliminar
  6. Aquest tipus d'amanida m'encanta, però és aque presentada així, és fantàstica Roser!

    Petons!

    ResponderEliminar
  7. Que bueno...................................

    ResponderEliminar
  8. Desde luego te ha quedado un platito bien rico y fresco ehh genial guapi.

    besos

    ResponderEliminar
  9. M'encanta aquest pesto diferent amb avellanes i ruca, jo sempre acabo fent el típic d'alfàbrega i pinyons. Idea apuntada!

    ResponderEliminar
  10. Lastima que ya casi no quedan ahora tomates buenos, pero cuando estan en su momento es divina y sabrosa esta combinación.
    Peto

    ResponderEliminar
  11. Aquest pesto de rúcola amb avellanes sembla boníssim. Per cert, entro al teu blog deprés de setmanes d'haver aparcat la meva "faceta blogger" i crec que no havia vist aquest canvi d'imatge. Molt bé, m'agrada!
    Marta

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. si....ha estat canvi de temporada, canvi d'imatge que ja en tenia ganes!! :) merciii

      Eliminar
  12. Buenos días Roser. Que delicia de tomate relleno, con esa mozzarela y el pesto de rúcala, tiene un aspecto extraordinario. Una receta muy rica y sana y la fotografía y presentación buenísimas.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  13. Tienes razón, lo mejor del verano es la variedad de frutas y verduras, una gozada para el paladar. Estos tomates rellenos son una verdadera delicia, sanos y ricos, qué lujo Roser. Besos

    ResponderEliminar
  14. m'apunto la recepta quin original pesto, amb rùcula.

    ResponderEliminar
  15. Uau, quina delicia! Aquesta recepta tê tot el que m'agrada, ha d'estar de vici! Petó

    Les receptes que m'agraden

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!