Estem a la recta final de la temporada de tomàquets. És una pena que s'acabi l'estiu, no per la calor, sino per la gran varietat de fruita i verdura que ens proporciona aquesta temporada.
Els tomàquets m'apassionen, si estan ben madurs és clar, i fer-los farcits és una bona manera de fer un plat únic ple de vitamines i bons nutrients.
Apunteu aquest que segur que us encanta!
Ingredients (per a dos tomàquets):
- 2 tomàquets cor de bou (o per farcir)
- 1 mozzarela de búfala
- Sal
PEL PESTO DE RÚCULA:
- 2 cullerades d'avellanes
- 2 cullerades de formatge d'ovella recent ratllat
- un grapat de rúcula
- 70-100 ml d'oli d'oliva
- Pa (en cas que el pesto quedi massa líquid)
- Sal
- Rúcula i crema de mòdena per decorar
Preparació:
1. Netegem el tomàquet i li tallem la part de dalt per tal de buidar-lo amb l'ajuda d'una cullereta o un "saca-bolas". Un cop buit el salem.
El buidem però, tot i que no utilitzarem l'interior del tomàquet en aquesta recepta, guardarem la polpa per una amanida o per qualsevol altre plat. No es llença res!
2. Farem el pesto triturant tots els ingredients. Ha de quedar una salsa més espessa que líquida, per això heu d'anar en compte amb l'oli que hi afegiu. Si queda liquidet hi podeu afegir una mica de pa per espessir la salsa.
3. Tallarem el formatge a làmines no molt fines ni molt gruixudes.
4. Farcirem el tomàquet fent capes de pesto i capes de mozzarela fins acabar amb una capa de pesto. Decorarem amb rúcula per sobre i crema de mòdena pel plat. Salem lleugerament i......a disfrutar-lo!!!
Bon profit!
Boníssims!! i tant que m'apunto la recepta, a més no he provat mai el pesto de rúcula i em va genial perquè ja s'ha acabat l'alfàbrega de l'hort!!
ResponderEliminarQuin muntatge més divertit, Roser! i amb el que porta, ha de ser boníssim, aquest tomàquet! Petons
ResponderEliminarUn bon tomáquet, mozzarella italiana amanit amb un bon pesto és sinónim d'éxit assegurat. Una recepta ben senzilla i genial.
ResponderEliminarPetons!!
Cuina d'emergencia
Una presentació fantàstica i quin gustet tan bo i refrescant. Ja tens raó, trobarem a faltar tanta varietat de fruites i verdures de temporada.
ResponderEliminarUn petonàs
Una presentación de lujo :) me encanta! Y rico seguro. Un beso!
ResponderEliminarRecetas de una gatita enamorada
Aquest tipus d'amanida m'encanta, però és aque presentada així, és fantàstica Roser!
ResponderEliminarPetons!
Que bueno...................................
ResponderEliminarDesde luego te ha quedado un platito bien rico y fresco ehh genial guapi.
ResponderEliminarbesos
M'encanta aquest pesto diferent amb avellanes i ruca, jo sempre acabo fent el típic d'alfàbrega i pinyons. Idea apuntada!
ResponderEliminarLastima que ya casi no quedan ahora tomates buenos, pero cuando estan en su momento es divina y sabrosa esta combinación.
ResponderEliminarPeto
Aquest pesto de rúcola amb avellanes sembla boníssim. Per cert, entro al teu blog deprés de setmanes d'haver aparcat la meva "faceta blogger" i crec que no havia vist aquest canvi d'imatge. Molt bé, m'agrada!
ResponderEliminarMarta
si....ha estat canvi de temporada, canvi d'imatge que ja en tenia ganes!! :) merciii
EliminarBuenos días Roser. Que delicia de tomate relleno, con esa mozzarela y el pesto de rúcala, tiene un aspecto extraordinario. Una receta muy rica y sana y la fotografía y presentación buenísimas.
ResponderEliminarUn beso Paco
Tienes razón, lo mejor del verano es la variedad de frutas y verduras, una gozada para el paladar. Estos tomates rellenos son una verdadera delicia, sanos y ricos, qué lujo Roser. Besos
ResponderEliminarm'apunto la recepta quin original pesto, amb rùcula.
ResponderEliminarUau, quina delicia! Aquesta recepta tê tot el que m'agrada, ha d'estar de vici! Petó
ResponderEliminarLes receptes que m'agraden