Com a homenatge a Mèxic (que vaig visitar aquest estiu), avui us porto un cóctel de camarones, aquí en diem gambes, que em va ensenyar a fer una amiga mexicana, afincada a Collbató. Gràcies Gina per aquesta recepta, ens va encantar!!
És com un cóctel de gambes però sense salsa rosa, i amb ingredients típics de la terra, alvocat, coriandre i, com a opcional, picant!
Ingredients (per a dos cóctels):
- 5 cullerades de salsa kètxup
- el suc 1 llimona
- unes gotes de tabasc
- Un tomàquet petit madur
- Coriandre o julivert
- Un trosset de ceba tendra
- 1 alvocat madur
- 10 gambes "hermoses"
- Sal i pebre
- Galetes salades (tipus Tuk) per acompanyar
Preparació:
1. Primer de tot, barrejarem el kètxup amb el suc d'una llimona (o de dos, si us agrada molt el suc de la llimona) i unes gotetes de salsa tabasc al gust. Ho repartirem per la base de les copes de presentació.
2. Seguidament farem el pico de gallo, que consisteix en una amanida de tomàquet tallat ben petit, coriandre i ceba tendra tallada ben petita. Ho barregem bé amb sal i pebre i ho afegim a sobre la salsa kètxup preparada abans.
3. Només queda tallar l'alvocat a trossets i passar les gambes per la planxa. Ho afegim a sobre el pico de gallo i ja ho podem presentar.
4. Es presenta amb galetes salades perquè es menja de la següent manera: Un cop a taula, s'ha de barrejar bé el cóctel de manera que la salsa kètxup impregni tots els ingredients. La galeta salada servirà com de cullera de manera que tindrem un aperitiu de cóctel de gambes a cada mossegada.
És molt fàcil de fer, boníssim i fresc, i el millor de tot és que pràcticament no necessita cocció.
Bon profit!
Us deixo algunes fotos de la Riviera Maya....
Apa quines vacances més espectaculars!! igual que el còctel vaja, jo em quedo amb el punt picant, que m'encanta! un petó!
ResponderEliminarQué curioso que no lleve salsa rosa, pero imagino que también estará bien rico.
ResponderEliminarEspero que lo hayas pasado bien en tu viaje, las fotos son muy chulas
Abrazos!!!
Carai quin viatge més xulo!! I aquest còctel boníssim, Roser!
ResponderEliminarUn petó guapa!
huuuuuuuuuuuuuuuu un coctel de luxe,quin viatge mes maco
ResponderEliminarQuè maco poder recordar el viatge d'estiu amb una recepta.Amb tu ja són dues persones que conec que han estat a Mèxic aquest estiu.
ResponderEliminarQuin viatge mes maco, Roser,
ResponderEliminari el coctel ..... ummm que bó.
Vaya viaje Roser, en eso no nos parecemos, jajaja... lo más lejos que he ido ha sido Suiza. Me encanta el homenaje, una presentación chulísima, me gusta mucho la receta de hoy, sabes que también me encanta el aguacate, lo meto por todos lados, jeje...un besazo
ResponderEliminarRoser , ya veo que de tu viaje a Mexico sacaste cosas muy buenas como este coctel que tiene que estar riquisimo . me alegro que lopasaras bien
ResponderEliminarbesinos guapa
Quin viatge! ja m'agradaria... Aquest còctel ha de ser boníssim!!
ResponderEliminar