Buscar este blog

lunes, 25 de abril de 2016

Botifarra amb hummus de fesols de Santa Pau

He d'incloure al bloc més plats clàssics de la cuina catalana, com la que us porto avui. La clàssica botifarra amb faves, però versionada amb un hummus de fesols. Queda un plat molt més fi però igual de bo!

Serra Xarcuters és una empresa de Martorell que es dedica al món de la carnisseria. A Martorell hi ha dues botigues, a la Vila i al mercat de les Bòbiles. Jo, he de dir, que sóc una fan del pernil ibèric que venen.

Han creat una botifarra feta al seu obrador, de carn magra de porc de Palou (una carn de gran qualitat, amb greix infiltrat), un mínim de conservants (als últims anys han treballat per millorar les condicions d'elaboració: la carn de l'escorxador arriba de matinada amb equips de fred per mantenir sempre la temperatura per sota de 19ºC), sal i pebre.

La cocció ha de ser lenta, sense punxar-la, i deixar-la al punt ja que al tenir menys greix que les botifarres industrials podria quedar resseca.

Animeu-vos a tastar-la que realment val la pena.

Ingredients (per a dues persones):

- 300-400 g botifarra "de Martorell"
- 150 g fesols de Santa Pau
- Xampinyons
- Oli d'oliva extra verge
- Sal i pebre

Hummus de fesols:

- 200 g dels fesols anterior ja cuits 
- 1 cullerada de tahine
- El suc de mitja llimona
- Sal
- Comí en pols
- Oli d'oliva
- Aigua de la cocció
- Sèsam negre
- Pebre vermell dolç


Preparació:

1. Bullim els fesols durant aproximadament 1 hora i mitja.

2. A part, coem la botifarra a la planxa, a foc mig, juntament amb els xampinyons. Salpebrem i ho reservem.

3. Un cop els fesols estiguin cuits, agafar-ne uns 200 g i triturar-los juntament amb el tahine, el suc de llimona, la sal, un pessic de comí en pols, un rajolí d'oli i una mica de l'aigua de la cocció. Ho triturem fins que queda una textura lleugerament espessa.

4. Emplatem. Posem la botifarra al plat juntament amb alguns fesols i l'hummus d'aquest. També hi posem els xampinyons i acabem de decorar el plat amb sèsam negre i pebre vermell dolç.

Una versió d'un clàssic de tota la vida però fet als nostres temps, on la carn magre passa per sobre de les carns més greixoses i on els patés vegetals de llegums estan en plena moda.


Veniu a Martorell a tastar aquestes botifarres!!

Bon profit!

9 comentarios:

  1. Tindré en compte la teva recomenació si passo algún dia per Martorell, segur que les botifarres estàn molt bones i si tenen menys greix molt millor.
    Com tu dius es un clàssic, però amb textura més fina, a mi el hummus m'agrada molt.
    Petons.

    ResponderEliminar
  2. Esta combinacion me encanta y siempre apetece.Tomo nota de la referencia Serra Xarcuters.
    petons

    ResponderEliminar
  3. Mmmm....aquest hummus de fesols ha de ser impressionant! I el plat complet, no diguem!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar
  4. Un plat molt nostre i l'humus de fesols ha d'estar molt bo!!

    ResponderEliminar
  5. Roser , te quedo un plato estupendo y muy completo , me gusta
    besinos

    ResponderEliminar
  6. Super rico guapa!! Perdona que no te diga nada últimamente, voy muy liada, pero me acuerdo mucho de ti ¿cómo estás? Besicos

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. ya somos 2!!! estoy muy bien pero tengo muy poco tiempo! a ver si la rutina me ayuda un poco!! un besazo bombon!!!

      Eliminar

  7. Roser; Bons productes = Bona recepta.
    Si els productes són de qualitat, ens pot sortir el plat més o menys presentat, però la qualitat dels productes ha de ser del tot bona.
    Salutacions Roser¡¡ :O)

    ResponderEliminar
  8. Buenísima Pinta, de entrate propongo un clásico: http://www.cofradiadeliberico.com/smartblog/7_R%C3%A1pida-receta-Jam%C3%B3n-Ib%C3%A9rico-bellota-queso-mad.html

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!