Aquesta recepta la dedico a la meva sogra, la Magda. Perquè va ser ella qui em va fer descobrir els fesols de Santa Pau.
M'agraden molt els llegums, sobretot les llenties i els cigrons. A l'estiu en amanides, a l'hivern ben caldosos amb verduretes. És un bon aliment. Del que no sóc gaire fan és de les mongetes, suposo perquè ma mare els hi tenia mania i mai me n'havia fet, i jo he seguit amb la costum.
Per això, quan vaig descobrir aquests fesols em va entusiasmar veure que m'agradaven, i que no eren gens complicats de coure'ls, només calia una mica de paciència.
Ingredients (per a 2-3 persones):
- 200 g de fesols de Sta Pau
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 1 llauna de tonyina amb oli d'oliva
- 1 tomàquet madur
- Olives negres desossades
- 1 tira d'alga wakame
- Sal
- Oli d'oliva
Preparació:
1. Deixem en remull els fesols durant 2 hores. Un cop hagi passat aquest temps, els posem al foc juntament amb la tira d'alga wakame i sal. Ho deixem coure 1 hora o menys.
TRUQUILLO!!!: Tots els llegums, si els coem amb algues, es couen molt abans, a part d'aportar minerals al plat! Feu-ne la prova!!
2. A part, a una paella amb una mica d'oli i sal sofregim els pebrots i el carbassó, tallat ben petit. Reservem.
3. També tindrem tallats el tomàquet i les olives.
4. Un cop els fesols estiguin cuits (ni durs ni massa tous) els escorrem (podem guardar l'aigua per un brou vegetal), i els barregem amb els pebrots i el carbassó de la paella. Seguidament hi afegim el tomàquet i les olives trossejades, i finalment, la llauna de tonyina amb el seu oli, si us agrada.
5. Rectifiquem de sal.
Un plat molt nutritiu i molt sa.
Què més podem demanar, oi?
Bon profit!!
A mi me pasa lo contrario jaja las lentejas no las puedo ni ver jaja lo garbanzos los tolero algo más jaja y las judías blancas me encantannnn así que esta ensalada me parece de lo más apetecible, con calabacín y alga nunca la he probado, tomo buena nota,besitos
ResponderEliminarUna bonissima amanida.
ResponderEliminarEls fesols de Sta. Pau son una maravella suaus i hmmmm
Roser , muy , pero que muy bueno
ResponderEliminarbesinos
No sabía el truc de les algues i alguna vegada si he possat, per donar un sabor més mariner al plat.
ResponderEliminarUna amanida molt bona, hem d'aprofitar les ùltimes caloretes.
Petons.
Una ensalada que me gusta mucho y en casa triunfa,Sabia el truco del alga pero aun no lo había probado.
ResponderEliminarpetons
Un cop descoberts ja és un no parar...Vaja amb les algues!
ResponderEliminarJo vaig descobrir-los no fa gaire i.....em tenen encisada! Un tresor!
ResponderEliminarPetons,
Olga
Amb el tema llegums coincidim del tot! M'agraden els cigrons i les llenties, però les mongetes em costen més. Així en amanida és com me les menjo millor!
ResponderEliminarAquestes amanides m'agraden però no sóc massa de mongetes... i mira que en tinc un paquet de Santa Pau... no trobo el moment de fer-les... a veure si m'animo amb aquesta proposta, que m'agrada això que expliques de coure-les amb algues! petó
ResponderEliminar