Buscar este blog

lunes, 28 de septiembre de 2015

Cuina thai: Pad Thai

Segona recepta de la cuina tailandesa, un clàssic que us podeu menjar pels carrers de Tailàndia. El Pad Thai.

Aquest plat pot estar fet amb peix, marisc, pollastre o tofu. En aquest cas ens el van ensenyar a fer amb tofu, així que "al loro" vegetarians!

És el seu plat estrella ja que és un plat únic: barreja fideus amb verdura, ous i proteïna! I ple de sabors, això no pot faltar! Potser masses i tot...jeje

Ingredients (per a 4 persones):

- 300 g fideus d'arròs
- Mig pebrot vermell
- Mig pebrot verd
- Mitja ceba de figueres
- 2 ous
- 50 g pollastre
- 50 g brots de soja 
- Cibulet
- 20 g cacauets o anacards
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 cullerada de salsa de peix
- 1 cullerada de salsa d'ostra
- 1 cullerada de salsa tamarindo
- 1 cullerada d'oli
- Xili en pols (opcional)


Preparació:

1.  Començarem rehidrant els fideus d'arròs dins un bol amb aigua calenta.

2. A un wok amb una mica d'oli hi afegim els pebrots i la ceba. Ho saltejem un parell de minuts i ho reservem. 

3. A la mateixa paella afegim els daus de pollastre i els saltejem fins que es començin a daurar. Reservem.

4. Ara és el moment de tirar-hi els ous, un per un, i fer una mena de remenat. Ho reservem juntament amb les verdures i el pollastre.

5. Al mateix wok hi afegim el tamarindo, la salsa de soja, la sala de peix, la d'ostra, el xili en pols i els fideus prèviament hidratats.  Ho saltejarem bé perquè és aquest el moment on s'han d'acabar de coure els fideus. Si creiem que li faltés líquid hi podem afegir unes gotes d'aigua, per facilitar la cocció.

6. Seguidament hi afegim el cibulet tallat i la resta de vegetals, pollastre i ous que hem reservat abans. Remenem bé i, finalment, hi afegim els brots de soja i els anacards picats. Dues voltetes més i cap a menjar!!

Aquest plat m'agrada perquè fem tota la recepta dins un wok! Això si, ja podeu tenir un calaix al rebost on posi: ingredients orientals. M'agradaria entrar dins una cuina tailandesa, ha de ser espectacular en colors i olors!

Bon profit!

13 comentarios:

  1. Merhabalar, çok leziz, çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ResponderEliminar
  2. Uoh, com em vaig afartar en el meu viatge a Thailandia de Pad Thai! I des d'aleshores (fa 6 anys ja) no l'he tornat a tastar, i ja no et dic fer-ho jo! Aquesta recepta teva fa molt bona pinta, així que me l'emporto que ho faré!

    Petons!

    ResponderEliminar
  3. Roser, feia dies que no publicava al meu blog i m ha fet molta ilusió el teu comentari. Moltíssimes gràcies !!! Amb el teu permís em porto aquesta recepta i m he fet seguidora del facebook. Així no em perdo cap recepta teva ;-) Que acabis de passar un meravellós dia. Petonets

    ResponderEliminar
  4. Un plat completíssim i boníssim!! petons

    ResponderEliminar
  5. si que tiene k haber mucho aramos en una cocina tailandesa, la receta que traes no la he probado nunca pero por lo que lleva y veo me gustará seguro,besos

    ResponderEliminar
  6. Boníssims!! m'encanta la combinació dels ingredients i el toc de les salses, ha de quedar un plat d'allò més gustós! un petó!

    ResponderEliminar
  7. Son muy buenos y apetecen siempre tomarlos.Ricos¡¡
    Bss

    ResponderEliminar
  8. Un plat bonisim, i les salsetes, hmmm,

    ResponderEliminar
  9. I tant que ha de ser un plat amb molt sabor i plé d'aromes, molt típic de la cuina Thai.
    Buscaré els ingredients que em falten.
    Petons.

    ResponderEliminar
  10. Em falten ingredients però els buscaté, perquè m'has fet agafar ganes de tastar-lo
    Ptnts
    Dolça

    ResponderEliminar
  11. Tot un clàssic de la cuina thai. I a casa costa de fer, perquè normalment no tenim tots els condiments que hi posen... Èxit assegurat!

    ResponderEliminar
  12. Roser , seguro que esta buenisimo , la pinta la tiene estupenda
    besinos

    ResponderEliminar
  13. M'encanta la cuina Thai però com que calen alguns ingredients "exòtics" que sembla que costen una mica de trobar sempre em fa mandra posar-m'hi. Ara que el resultat val la pena, quina pinta!
    Marta

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!