Buscar este blog

lunes, 8 de diciembre de 2014

Flam de mató

Avui un postre que he fet 5 vegades en 1 mes!!

I com que algunes persones m'han demanat la recepta, aquí us la deixo!

És ben fàcil, i agrada tant a petits com a grans (potser fins i tot més als grans...)

Ingredients:

PER LA BASE:

- 100 g galeta
- 50 g mantega

PEL FARCIT:

- 300 ml llet sencera
- 200 ml nata líquida
- 70 g sucre 
- 200 g mató
- 1 sobre de preparat per a flams

PER DECORAR:

- El caramel que ja vé preparat
- Atmetlla crocant


Preparació:

1. Triturem la galeta i la barregem amb la mantega fosa. Posem la barreja a la base d'un motlle, i presionem bé perquè quedi compacta. Ho deixem refredar a la nevera o congelador.

2. Mentrestant, en un cassó al foc, afegim la llet, el sucre i el preparat per a flam. Ho remenem constantment fins que començi a bullir. Retirem del foc i hi afegim la nata i el mató. Triturem i ho evoquem a sobre de la base de galeta. Ho deixem refredar (millor d'un dia per l'altre).

3. Al moment de servir hi afegim el caramel i atmetlla crocant per sobre, queda molt bonic i en gust és deliciós!


I aquí teniu un flam de mató que no necessita forn i està per llepar-se'n els dits!!

Bon profit!

11 comentarios:

  1. Roser , estoy mirando tu flan y la boca se me hace agua , que rico tiene que estar
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  2. No m'estranya que tel demanin nena, quina cosa tan deliciosa!!! Petonets guapa

    ResponderEliminar
  3. Una passada! Per cert? la mida del pastís és de...? ja que veig que només has fet una base de 100 gr. de galeta. Ma mare és una fan del mató...uis, uis....

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. el motlle era d'uns 15 cm de diametre....per aixó queda tant alt el farcit. Doncs fes-li perqué us llepareu els dits. Passa sense gana!

      Eliminar
  4. oooooh, Roser quin flam!!!!! per llepar-se els dits.

    ResponderEliminar
  5. He probado el mató, pero no en versión flan. Veo que el aspecto es inmejorable, qué bueno!!

    Abrazos

    ResponderEliminar
  6. Bona idea fer-li base, jo l'he fet sense, així queda com un pastís!! molt bo! petó

    ResponderEliminar
  7. Un flam ben diferent amb aquesta base, el provaré, t'ha quedat maquíssim!

    ResponderEliminar
  8. mmm... senzill de fer i amb un gran resultat!

    ResponderEliminar
  9. Buenos días Roser. Este flan de requesón esta con una pinta impresionante, además con la almendra que le has puesto por arriba, te ha quedado genial.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  10. Tremendo y facil,una buena combinacion¡¡
    peto

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!