Buscar este blog

sábado, 23 de julio de 2011

Salmorejo de tomàquets i prèssec

Doncs aquí una altra recepta amb prèssecs.

Aquesta recepta va directament dedicada al repte de Memòries d'una cuinera d'aquest mes, on el tema del plat és "Gaspatxo o salmorejo".

Perquè he escollit salmorejo?? Senzillament perquè el gazpacho no m'agrada gens, i l'única raó per la que no m'agrada és el COGOMBRE!! Ho sento cogombre però no m'agrades gens, això fa que rebutji tots els gazpatxos que he provat.

Per tant, l'única manera de fer una sopa de tomàquet fresqueta durant l'estiu, és fent-la en forma de salmorejo, tot i que no tinc una recepta "tipus", sinó que cada vegada innovo per provar nous i deliciosos sabors.

Ja he vist moltes receptes amb síndria, remolatxa.. així que avui us ofereixo la meva recepta de salmorejo amb un toc de prèssec, que no el notareu, però li donarà una consistència i punt deliciós!


Agafeu paper i boli, o feu un simple copiar-pegar, que és el que es porta!

Ingredients (per dues persones):

- 200 g de prèssec
- 400 g de tomàquet pera madur
- 30 g de pa integral
- oli
- vinagre de mòdena
- aigua
- sal i pebre

Procediment:

1. Tallem els tomàquets en quarts i ho posem al bol de la batedora. Pelem els prèssecs, els tallem i els introduïm al bol.

2. Seguidament posem la motlla del pa integral a trossos i ho amanim tot amb un raig (petit) d'oli d'oliva extra verge, una mica de vinagre de mòdena, sal i pebre, i aigua fins aconseguir la consistència desitjada.

La quantitat d'oli, vinagre, aigua, sal i pebre, la deixo al gust de cadascú!

3. Refredar a la nevera unes hores fins al moment de servir.

Ja sé que un salmorejo típic es guarneix amb ou dur picat i pernil salat, el problema és que en aquell moment no tenia ni un ni l'altre, estava sense existències, així que faig utilitzar julivert i pernil dolç que també queda bé!!


Calories per ració: 200 calories .... de frescor, aliment i bomba de vitamines i minerals, ideal per quan fa calor i ens deshidratem!

QUE APROFITI!!

15 comentarios:

  1. A petits problemes, grans remeis! T'ha quedat perfecte i ara que ens hem de posar en forma va molt bé.
    Petons

    ResponderEliminar
  2. Apa, encara et queden préssecs? jaja.Quina idea mes bona..
    Petonets.

    ResponderEliminar
  3. si que me'n queden si!! tinc altres receptes per ensenyar-vos!! jaja petonets!!

    ResponderEliminar
  4. que bo que sembla! A mi si que m'agrada el gaspatxo però aquesta alternativa pot estar molt bona.

    Salutacions.

    ResponderEliminar
  5. Mare meva Roser,passa'm uns prèssecs que vull fer aquesta recepta!!! =)
    T'ha quedat genial, inclús amb el julivert i el pernil dolç!!!
    Petonets. Helena

    ResponderEliminar
  6. Roser ,que bueno un salmorejo diferente y que buena pinta
    besinos

    ResponderEliminar
  7. Roser, que rico que tiene que estar eso fresquito, además imagino que los melocotones le darán un saborcito especial.
    Lo del perejil y el jamón dulce, pues una idea más para presentarlo, que a veces hay que salir un poco de lo tradicional.
    Besitos

    ResponderEliminar
  8. Suposo que al final publicaràs un desplegable monogràfic sobre el préssec, no? Estàs feta tota una experta.
    A mi el salmorejo no m´agrada, en canvi, el gaspatxo si,

    ResponderEliminar
  9. Roser Te diremos este mes la reina del melocotón !!!te ha quedado una copa exquisita con esta combinación de tomates y melocoton
    buena semana
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  10. quanta gent que no li agrada el gaspatxo!!! sort que has fet aquest salmorejo tan bo! m'encanta la idea de com l'has presentat! saps que no he fet mai salmorejo? aiaiaiaiia. Petonets bonica

    ResponderEliminar
  11. Roser quin munt de coses amb préssec! m'estas donant super bones idees! a mi el salmorejo normal no m'agrada gaire però la propera vegada (aviat) diré que el fagin amb préssec!

    ResponderEliminar
  12. Ara al estiu m'alimento practicament de salmorejo i gaspatxo, provaré aquesta versió un dia d'aquests!
    Aps, per la síndria amb Coca-Cola si que vaig fer servir Coca-Cola light, però perque és la que tenia a la nevera.. de petita ho devia fer amb la normal.

    ResponderEliminar
  13. Aquest any que m'he animat amb els gaspatxos amb fruita hauré de tastar-lo amb préssec!!!
    Moltíssimes gràcies per participar al Memòries.

    ResponderEliminar
  14. Hola voltant per blogs he arribat el teu i m¡agradat moltissim. El salmorejo amb pressec te que estar bonissim. Jo et comento que en una de les proves hi possis carrota, queda super bo, una abraçada. Laura.

    ResponderEliminar
  15. Hola buenas, soy juanjo y me gustaría contactar contigo para realizarte una propuesta.
    Esperando tu respuesta dejo un cordial saludo.

    Juanjo
    carritus.wordpress.com
    juanjoortizllares@gmail.com

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!