Buscar este blog

jueves, 7 de julio de 2011

Esqueixada de bacallà d'estiu

Quina calor!!! L'estiu ataca! Per aquesta raó necessito una recepta ben fresqueta, lleugera i sense necessitat de cocció, per això necessito una esqueixada!! Una de les amanides d'estiu que més m'agraden. I us heu fixat amb els colors que té?? És una bomba vitamínica!

Segons l'epoca de l'any on siguem, o segons el meu estat d'ànim, la faig d'una manera o d'una altra. La manera que us ensenyo avui és la típicament estiuenca, però quan comença a baixar la temperatura, m'agrada fer-la amb pebrots i ceba escalivada, amb patates bullides, amb algún llegum (si fossin mongetes se'n diria empedrat, però amb aquestes mai en faig perquè no són del meu consum habitual...). Ja us aniré ensenyant esqueixades segons temporada, per aquesta raó he titulat el plat fent èmfasis a l' "estiu", ja que la majoria fem aquests tipus de plats a aquesta època, que és quan millor entren. A l'hivern necessitem plats calentons!!

Ingredients (per dues persones):

- 250 g de bacallà dessalat
- Olives verdes farcides
- 1 tomàquet madur
- 1 pebrot verd italià petit
- 1/2 pebrot vermell
- oli oliva extra verge
- vinagre de sidra

Preparació:

1. Tallem tots els ingredients ben petitets, el bacallà cru, les olives, el tomàquet i els pebrot.

Jo no li poso ceba perquè se'm repeteix i, segons el dia, no tinc ganes de sentir el gust de la ceba durant hores, però si us agrada, no dubteu en posar-ne, la que més utilitzo és la ceba tendra.

2. Barrejar tot els ingredients i amanir-ho amb un bon raig d'oli d'oliva i un de vinagre de sidra, al vostre gust.


I a disfrutar!! Correu que s'acaba eh!!

Calories per ració: 240 calories ... perfecte per endur-te a la piscina, platja, camping...i no perdre la línia!

Que aprofiti!

14 comentarios:

  1. estas recetas son ideales para no cocinar y pasar calor en la cocina a mi al menos me encanta este plato un clasico tambien en mi copcina
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  2. No és dels meus plats preferits però qualsevol amanida en aquest temps de calor és benvinguda. Molt bona pinta!!

    ResponderEliminar
  3. Que bona i apetitosa l´exqueixada. Sense fer anar els fogons, aquests àpats una delicia. Petons,

    ResponderEliminar
  4. Qué rico Roser, es una especie de salpicón, no? La verdad que fresquito tiene que entrar muy bien.
    BEsitos

    ResponderEliminar
  5. Roser ,que ensaladinas mas ricas nos preparas para el verano ,estan buenisimas
    besinos

    ResponderEliminar
  6. Por aquí de calor nada! hoy no llegamos a 19º.
    Es la leche... menudo verano tenemos.
    Casi me apetece más una sopa!
    ;-)

    ResponderEliminar
  7. Mmmmmmmmmm, m'encanta l'esqueixada, en totes les seves variants

    ResponderEliminar
  8. sí que fa molta calor!!!! grrrrrrrrrrr. Sort d'aquests plats fresquets per què sinó... mencanta l'esqueixada!!! bueno, en realitat el bacallà en general! petonets

    ResponderEliminar
  9. Un plat clàssic estiuenc i transportable...què serien els picnics al camp sense esqueixada?

    ResponderEliminar
  10. Qué fresquito, qué bueno, aunque por el norte tenemos una temperatura estupenda, ni calor ni frío.
    Saludos.

    ResponderEliminar
  11. que suerte miren, aquí solo hay ganas de estar bajo la ducha jaja! besos

    ResponderEliminar
  12. Pero que buena que está, y aqui que está apretando bien el calor sienta de escándalo.
    Un beso

    ResponderEliminar
  13. Visca l'esqueixada!! Nosaltres la fem sense pebrot a casa, la provarem així també!!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  14. Hi ha tantes variacions de la recepta, com diuen "cada maestrillo tiene su librillo" doncs això!jaja Demà la tornaré a fer però amb ou dur...deu estar molt bona també!!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!