Buscar este blog

lunes, 26 de noviembre de 2018

Pastís paleo de coco i mores apte per tothom

Amb l'intent de trobar un pastís de formatge apte per la dieta paleolítica, em vaig topar amb un pastís de coco i amb cobertura de mores que "va donar el pego".

I si, sóc moolt fan del pastís de formatge, i he de dir que tot i que em sentava molt malament també el trobo molt a faltar. Però aquests postres que vaig descobrint fan que, a poc a poc, no els anyori tant...

Super fàcil, super lleuger, econòmic, saludable i nutritiu. 

A casa meva m'han nomenat pastissera oficial en àpats familiars. I m'agrada molt la idea.

Ingredients (per a 6-8 persones):

PER LA BASE:

- 200 g nous triturades
- 100 g dàtils
- 2 cullerades d'oli de coco

PEL FARCIT:

- 1 litre de llet de coco
- 50 g xilitol
- 2 sobres de gelatina en pols 

PER DECORAR:

- Mores silvestres
- 1 cullerada de chia
- 1 cullerada de xilitol


Preparació:

1. Per la base, triturarem a un processador les nous i els dàtils. Un cop tenim la pasta feta, ho barregem amb oli de coco desfet i ho afegim a la base d'un motlle rodó de pastís, de manera que quedi una capa fina i ben homogènea. Ho reservem a la nevera perquè agafi cos.

2. Pel farcit, escalfem la mitat de la llet amb el xilitol fins a l'ebullició. A part, barrejem l'altre mitat de la llet amb els sobres de gelatina en pols. Quan estigui ben desfest afegim la mescla al cassó de llet que estava bullint. Parem el foc i triturem bé.

3. Afegim el farcit a sobre la base de nous i deixem que qualli a la nevera durant unes hores.

4. Un cop hagi quallat el pastís ja podem afegir-hi la mermelada de mores que ho farem triturant mores (que poden ser congelades) amb una mica de chia i xilitol per donar-li dolçor. Ho afegim a sobre la superfície del pastís a modo de decoració i acabem de decorar amb unes mores senceres.

Us agradarà segur. Té el punt just de sucre i és super lleugera, te la menjaries d'una sentada i no et faria mal! 

Un pastís SENSE CULPA la mar de bo!


Bon profit!

3 comentarios:

  1. Doncs jo vull un troç que es veu un pastís la mar de bo.
    Petons.

    ResponderEliminar
  2. Roser, jo tambè soc molt fan del pastìs de formatge
    Quines ganes de menjar un troç, d aquets que has fet.
    Bona setamana

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!